Skocz do zawartości

Przeciążony serwer

Carveel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak większość zauważyła serwer jest non stop pełen i zauważyłem ze maszyna na której serwer stoi sobie nie radzi najlepiej, var non stop jest podświetlony na czerowo to oznacza ze przekracza normę i gra się ściera (nie jest płynna). Czy administracja mogła by spróbować rozwiązać ten problem?.

• Właściciel
Opublikowano

Cały czas problem zgłaszamy, ale rozwiązywany jest - moim zdaniem - na kilka dni. Potem znowu var skacze. Dzięki za zgłoszenie, podeślij screeny oraz pomiar winMTR. Spróbuj też wejść na serwer: 31.186.83.68:28180 soplicy i sprawdź czy tam jest ten sam problem. 

Opublikowano

Sprawdziłem serwer ODD2 oraz FFA soplicy, oba serwery trzymają var bardzo stabilny czasem podskoczy do 5varow lecz spada od razu i tego się nie odczuwa są to serwery 64tick nie wiem czy może mieć to jakaś różnice, nasz serwer ffa ma ciągle od 2 do 6varow i przeciążenie widać gołym okiem. 

Serwery soplicy miały wtedy po 30 osób na serwie, a na naszym ffa było 27/28. O ile się nie mylę soplica tez używa hostingu 1s1k.

@@Edit

Teraz nawet na serwerze skacze do 8/9 co jest x2 za dużo.

SS'y - http://imgur.com/vvQY0AS,4ftipKg,rBmhKmY,Ds8liWm,pOuxMQs#0

Screenow zrobiłem 5 jak wznosi się i spada i znów wznosi.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

No wlaśnie.

Oni mają 64tick, zaś my mamy 128 i stąd może wynikać problem serwera.

Pogadam z Nesty, może coś wam pomogę.

• Właściciel
Opublikowano

Nie, FFA ich oraz nasz DD2 są na Pukawce, ich DD2 na 1s1k. To różnica. Patrz na to samo IP! Po to Ci kazałem wejść na FFA soplicy, bo stoją na tej samej maszynie. 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności