Skocz do zawartości

[KOSZ] Koncepcja serwera FFA

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Cześć,

Mam pewne koncepcje na serwer FFA. Jak wiadomo, brakuje nam porządnego FFA, który będzie spełniał wszelkie jego normy. Zastanawia mnie jeden fakt czy rzeczywiście potrzebny jest typowo FFA dynamic czy zwykły. Przecież nam brakuje serwera rozpuszczonego po pasa. 4FUN jakkolwiek by nie było, tak jest taki poziom, że wykonuje się te cele. DD2 nasz z kolei to FFA dynamic. To może wreszcie porządny FFA z nazwy?

Jeśli tak, to moje propozycje są następujące:

1. Tymczasowo ESL maps w możliwością wgrania innych niestandardowych.
  2. Standardowe głosowanie mapy, lecz podczas głosowanie ściemnianie ekranu na czarno. Po zakończeniu zmiana mapy.
  3. Usuniecie infa po śmierci.
  4. Pozostawienie tylko asysty, usunięcie zemsty.
  5. Bez pokazywania obrażeń. 
  6. Włączenie alltalku - do dyskusji.
  7. Po zakończeniu rundy informacja o najlepszym graczu.
  8. Czas rozgrywki: 2,5 minuty, freezetime 3-4 sekundy, a czas mapy 25 minut.
  9. Możliwość korzystania z roundsoundu w obecnej formie, jak i spadochronu. Także reset statystyk.

Jeżeli ma być to dynamic FFA to:

1. ESL maps.
  2. Głosowanie takie jak wyżej/
  3. Pozostawienie infa po śmierci.
  4. To samo w kwestii asyst.
  5. Brak pokazywania obrażeń.
  6. Wyłączenie alltalku. 
  7. Czas rozgrywki: 1,45 minut, freezetime 6 sekund. a czas mapy 20 minut.
  8. Brak roundsoundu i spadochronu i resetu statystyk.

Wybór należy do Was.

• Ustrzel fraga! (+) 4
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A co sądzicie o FFA ze skinami jak w cs:go? Coraz więcej takich serwerów, gdzie ludzie chętnie grają i można również uzyskiwać całkiem dobre pieniądze. 

Na zwykłym FFA ludzie coraz mniej grają i szukają ciekawych modów. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

[member=TygryS] Valve niedawno zabronił takie modyfikacje ze skinami na serwerach. O ile się nie myle.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
TygryS Valve niedawno zabronił takie modyfikacje ze skinami na serwerach. O ile się nie myle.

Nic takiego nie słyszałem, serwery jak stały tak stoją, więc słabo zabraniają. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

dynamic ffa

@tiger

jeżeli sam zrobisz skiny podobne do tych z cs go to nie mogą ci zabronić ...

lecz jeżeli kopiujesz 'identico' to kurwa blokują bo kasę mają z tego

Edytowane przez bolek_stw
  • Właściciel
Opublikowano

[member=TygryS] Valve niedawno zabronił takie modyfikacje ze skinami na serwerach. O ile się nie myle.

Ale CS:GO, a nie 1.6. Z CS:GO trzepią mnóstwo kasy i dlatego żal im dupę ściska, że można było wybierać skiny i inne pierdoły. 

A co sądzicie o FFA ze skinami jak w cs:go? Coraz więcej takich serwerów, gdzie ludzie chętnie grają i można również uzyskiwać całkiem dobre pieniądze. 

Na zwykłym FFA ludzie coraz mniej grają i szukają ciekawych modów. 

Raczej ze skinami nie, ale myślę, że FFA oparty o CS:GO, czyli rangi by się przyjął. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Strasznie marnie wygląda opcja dynamic FFA. Jakoś bardziej przekonuje mnie opcja 1.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

mnie się podoba pomysł FFA oparty o CS:GO

• Właściciel
Opublikowano

@tiger

jeżeli sam zrobisz skiny podobne do tych z cs go to nie mogą ci zabronić ...

lecz jeżeli kopiujesz 'identico' to kurwa blokują bo kasę mają z tego

Czy Wy jesteście normalni? O czym Wy pierdolicie? Zmieńcie nawyki, na 1.6 nic nie jest blokowane, bo Valve zostawiło tę grę. Zrobiło rewolucję 14 września 2013 i na tym się skończyło. 

Skiny z CS:GO do 1.6 zostały przeniesione już dawno.

Opublikowano

W 1.6 bez problemu mozna zrobic serwer ze skinami i za tym bym przystawal. Jest z tego kupa $$ za skrzynki i klucze do nich.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Za mną przemawia jedynie pierwsza opcja. Jest mniej udziwnione, FFA to ma być FFA a nie wieczne korygowanie czegoś. Stary klimat jest zdecydowanie najlepszy.

Opublikowano

Ja bym jeszcze do opcji nr 1 dodal Vipa, który ma widoczność obrażen (normalni gracze by tego nie mieli) i ludzie by też vipa kupowali :D

Do opcji nr 2, zostawiłbym też ten reset statystyk, po kij ludzie maja co chwile robic reconecty :D

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

FFA oparte o rangi z cs go to jest to.

Opublikowano

Boże o jakich skinach z cs:go ? Co wy z tego FFA chcecie zrobić? żeby jeszcze bardziej obciążyć serwer?
Rangi by może były ciekawe. Co do widoczności obrażeń to tak jak napisał Siorpaj żeby vip'y tylko widziały bo to czasem jest ważne. 
Zostawić asysty, a usunąć darmowego fraga za zemstę. Spadochron zostawić, reset też. ^^

• Właściciel
Opublikowano

Skiny Ci nie obciążą serwera. Można zrobić tak, że pod koniec mapy 5 osób otrzymuje skrzynki, zaś klucze lecą za zabójstwa graczy. Ze skrzyń wypadałyby te skiny. 

Opublikowano

Skiny Ci nie obciążą serwera. Można zrobić tak, że pod koniec mapy 5 osób otrzymuje skrzynki, zaś klucze lecą za zabójstwa graczy. Ze skrzyń wypadałyby te skiny. 

Dla mnie to dobry pomysł ;)

Opublikowano

Nesty, chyba każdemu przypadł pomysł ze skinami, skrzynkami i tymi kluczami, może połączymy to w calość i bedzie git ? :D

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności