Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam internet radiowy rano o 6.00 mam nromalny ping -50-80 wieczorem też tak samo w dzien jednak mam po 600 pingu. Ktoś mi mówił że idzie jakoś to ogarnąć zeby ping był mniejszy przy internecie radiowym ale nie wiem dokładnie jak i mam pytanie co moglibyście doradzić nwm jakiś program albo coś dodać nwm nie mam pojęcia może ktoś sie na tym zna i już ktoś ma sposoby na ping przy necie radiowym mam tylko modem i adapter mi się grzeje i może też przez to ale nie wiem XDD Co do zmiany dostawcy neta nie mogę ponieważ mam umowę na 2 lata ;c XD i zmienić nie moge ;///

Dawajcie pomysły :)

Opublikowano (edytowane)

Mieszkasz sam? Jeżeli nie, to ktoś z twoich domowników wchodzi na strony a Tobie w grze podwyższa się ping.

Edytowane przez Mały ale Wariat
Opublikowano (edytowane)

Znaczy ja mam sam neta nikt nie jest do niego podłączony

odemnie z modemu odrazu kabel do kompa idzie i nie ma wifi w domu XD

Edytowane przez ApsIK
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Internet radiowy jest podatny na wiele czynnikow takich jak czystość przesyłu(pogoda, drzewa,krzaki) natężenie odbiorców czyli ze im więcej ludzi korzysta z Internetu tym wolniej pracuje Twój Internet
Dowiedz sie skąd idzie Twój Internet i wtedy możesz sprawdzić czy to wina neta czy kompa
Na moim przykładzie wygląda to tak ze wchodzę w cmd wpisuje ping -t -s Onet.pl i wysyła mi pakiety onet-ja przy okazji sprawdza opóźnienie w ms
Jesli opóźnienie będziesz miał do 80-90ms to tragedii Nie ma
A no i jaka prędkość Internetu masz
Jesli wszystko jest w normie to bedzie potrzebny skan kompa bo może masz dużo syfu na pc który Ci spowalnia wszystko
Ps czy net muli ci tylko w grze?

Edytowane przez Kanrin
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Siema ! ja gram na radiówce już kupę lat i wiem,że ta gra na takim internecie traci sens ...
Wygląda to tak jak nie ma żadnych zakłóceń to każda pestka wchodzi idealnie zero przycinek cieszysz się skillem który posiadasz... a tu nagle jakieś zakłócenia niby ping jest w porządku,ale w radiówkach możesz mieć 20 pingu a zacznie np gubić jakieś pakiety i już nie gra się tak fajnie ...

Na dzień dzisiejszy korzystałem z usług 3 dostawców internetu radiowego, bo w moim położeniu nie mam możliwości zmiany na inny.
Jeśli chodzi o wysokie pingi zgłoś się do operatora sieci przedstaw mu sytuacje,że Ci pinguje masz lagi w grach i nie da się nic zrobić. zrób mu test http://www.speedtest.net/tylko pamiętaj aby komputer był podłączony pod kabel bezpośrednio od anteny, żeby wykluczyć możliwość zakłóceń przez domowników
I wyślij mu zażalenie jak nic nie zrobi z tym to oznacza,że na danym maszcie ma za dużo ludzi podpiętych i jak ta dana ilość osób zacznie korzystać z internetu to masz przeciążenie sieci i tzw. LAGI

Pozderki

• Właściciel
Opublikowano

Absolutnie problemy sieci radiowej nie mają przełożenia w celu zmniejszenia / ograniczenia lagów od strony wewnętrznej ( czyt. gry ). Jest to całkowicie normalne przy sieciach tego typu. 

Najlepszym rozwiązaniem będzie to, co napisał cRoss czyli zgłoszenie sprawy do operatora. Może dochodzi do jakiegoś przeciążenia. Spróbuj popytać innych, co mają radiówkę w okolicy.

Pzdr.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak, sam mam radiówkę i ona ma to do siebie ze zaczyna nieraz gubić pakiety jak to wyzej pisali, w dzień jest najgorzej, ale jak zgłosisz sprawe do operatora sieci to moze coś naprawią a jak masz mozliwość zmiany internetu na lepszy, nie radiowy to zmień ale też nie polecam modemów ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kilka lat grałem na radióce i wiem, że wysoki ping to coś normalnego, pogódź się z tym :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności