Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdego dnia podczas gry slyszy sie różnego rodzaju pretensje od adminów np;"ogarnij micro" 
i to mnie właśnie śmieszy najbardziej bo to jest w końcu serwer 4fun czytaj " Dla zabawy "! 

Co za tym idzie chcialbym by gracze i admini mieli wiekszy dystans do siebie podzas gry na serwerze gdyż powstaja przez to nie potrzebne awantury i kłótnie:) 

Najlepiej gdyby admin interweniował na prośbe gracza ze jest obrażany czy cos w tym stylu a nie by sam admin to ocenial czy graczow dzieje sie krzywda podczas gry :) 

Pozdrawiam Wszystkie dobre mordy! hahah :) 
Wiecej Zieleni aka Mike G 
:)

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Właściciel
Opublikowano

Najlepiej gdyby admin interweniował na prośbe gracza ze jest obrażany czy cos w tym stylu a nie by sam admin to ocenial czy graczow dzieje sie krzywda podczas gry :) 

Potem są skargi, że admini nie reagują...

• Ustrzel fraga! (+) 5
Opublikowano

Najlepiej by było zrobić komende "/regulamin", aby każdy mógł sobie go poczytać w wolnej chwili, bez konieczności wchodzenia na forum. I dodać opcję odnośnie obrażania, że będzie to karane wyłącznie wtedy, gdy złożona zostanie skarga. Tak jak w kodeksie cywilnym, więc możemy z niego troche pościągać. Bo często jest tak, że ktoś napisze do drugiej osoby coś typowo obraźliwego, zwrócę uwage takiemu graczowi i nagle na u@ dostaje wiadomość "zluzuj, to mój kumpel/brat/kuzyn/ciotka i my tak do siebie na żarty". To zdecydowanie ułatwiłoby rozstrzyganie sporów. Oczywiście jeżeli taka komenda jest niemożliwa to rozumiem, ale gdyby istniała możliwość wgrania jej, to byłoby super. Zabawna i luźna atmosfera na tego typu serwerze to jedna z podstawowych rzeczy jaka powinna być na wejściu, ale też czasami trzeba znać granice, tak swoją drogą. 

Peace&love

• Właściciel
Opublikowano

Możemy doprecyzować regulamin tak, jak mówisz Fuck it. Jutro zostanie ogłoszona lista zmian w regulaminie, bo pojawią się ważne kwestie, które obowiązywać będą, np. od 13 kwietnia.

A co do /regulamin - nie; zamiast tego będą info w hud. Miałem to zrobić miesiąc temu, ale jakoś nie było okazji.

Pzdr.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Witam.
Nawiązując do tematu i biorąc pod uwagę tylko część waszych wypowiedzi stwierdzam iż, nie każdy coś takiego akceptuję czyt. wielokrotne użycia mikrofonu bo nadużyć raczej na 4fun mikrofonu nie ma. Serwer 4fun kojarzy się z nabijaniem fragów/ranku/topki to stwierdzenie będę bronił tym, że na serwerze jest mnóstwo pluginów ułatwiających nabijanie tych fragów wspomnę tutaj kontrowersyjne granaty dla vipów lub chociażby zabicie headshotem jest liczone jako 2 fragi. Sama nazwa sieci "fragujemy" potwierdza moją tezę i odgórnie narzucony tok myślenia na serwerze 4fun, że najważniejsze tutaj są fragi. Przedstawiając taki a nie inny nurt mojego myślenia, z bólem muszę stwierdzić, że nie rzadko admin ma rację uciszając graczy którzy się przekrzykują  przez mikro ponieważ iż tudzież :D nie słychać nadchodzącego przeciwnika, lub popularne "info" jest zagłuszone przez historie życia użytkownika serwera. I moja ocena tego jest taka: podczas trwania rundy można dogadać się na TS3 ponieważ, nie każdy ma możliwość "zmutowania" poszczególnych graczy co zabiera połowę zabawy oraz możliwość fragowania,a w trakcie odczekiwania do zakończenia rundy można bez skrępowania rozmawiać.

PS: Nie chodzi mi o bardzo rygorystyczne podejście do tematu  czyt. konkretną ciszę, jakieś żarty lub umawianie się gdzie idziemy- tego typu sytuację myślę, że każdy akceptuję, mowa tu raczej o rozmowie o życiu prywatnym kilku użytkowników serwera, przekrzykiwaniu się, śpiewaniu, lub czymś co psuje zabawę i przyjemność z gry innym.

Pozdrawiam mgr inż. Abarai Renji.

Opublikowano

Abarai, słuchaj Mike G - więcej luzu, on by Cie wyluzował sam wiesz czym. :D

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

4fun jest ELITĄ.

Admin z pewnością słusznie upomina, któregoś z graczy na serwerze, bo po to jest aby pilnować porządku.

To że jest to 4Fun, to nie oznacza, że ma być rozpierdziel..

Można rozmawiać, zawsze tak jest i było na serwerze.

Ludzie często mylą pojęcia "4Fun" i "Rozpierd*l" dlatego występują upomnienia.

Jak fuck it wspomniał "zwrócę uwage takiemu graczowi i nagle na u@ dostaje wiadomość "zluzuj, to mój kumpel/brat/kuzyn/ciotka i my tak do siebie na żarty"" wyzywajcie się na steam, a poza tym w domu też się od pizd i kurew wyzywacie w gronie rodziny?

Sami sobie czasem odpowiedzcie jak zachowujecie się Wy(gracze) na serwerze.

Połowa Was dostawałaby bany za brak znajomości regulaminu, ale jest Wam to popuszczane, żeby nie było później: "toż to 4Fun".

Spójrzcie czasem na admina z innej perspektywy.. on ma zawsze robić to co wy chcecie, ale odwrotnie już nie, tak ma to wyglądać?

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Ale Babka nie ma co porównywać rodzinnego grona do serwera 4fun bo to gra a w grach chodzi przedewszystkim o dobrą zabawe :) drugą kwestią jest to ze podczas czekania na kolejna runde nie mozna sobie porozmawiac na luzie gdyz przeszkadzamy gracza którzy jeszcze nie zgineli dla mnir jest to glupie gdyż żyjący gracze wtedy nas nie słyszą więc to idealny czas na rozmowe! ;)

Więcej Zieleni #Luzu

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ale Nesty wlasnie o to sie rozchodzi by admin nie reagowal na takie sytuację dopóki gracz go sam o tym nie poinformuje ze mu przeszkadza to podczas gry.

Ale dlaczego admin ma niereagowac ? Ma czekać aż jakikolwiek gracz mu powie, że dany gracz mu przeszkadza ? Raczej to nie przejdzie , admin ma swoje zadanie i w pewnych sprawach ma po prostu reagowac a nie ze ktos mu powie

Opublikowano

Witam was AlleLuja.

Nie wiem Majki czy odpowiedź była kierowana do mojej osoby cytuję:"drugą kwestią jest to ze podczas czekania na kolejna runde nie mozna sobie porozmawiac na luzie gdyz przeszkadzamy gracza którzy jeszcze nie zgineli dla mnir jest to glupie gdyż żyjący gracze wtedy nas nie słyszą więc to idealny czas na rozmowe! ;)". Jeśli była, to nie do końca widzę zrozumieliśmy się w pewnych kwestiach. Znam serwer od strony gracza myślę, że już w 100% także, zdaję sobie sprawę, że po śmierci gracze "żyjący" nie słyszą dialogów graczy "umarłych"(trochę masło maślane masłem smarowane ale główny sens jest zatrzymany) co potwierdza moja myśl z poprzedniej wypowiedzi cytuję:"I moja ocena tego jest taka: podczas trwania rundy można dogadać się na TS3 ponieważ, nie każdy ma możliwość "zmutowania" poszczególnych graczy co zabiera połowę zabawy oraz możliwość fragowania,a w trakcie odczekiwania do zakończenia rundy można bez skrępowania rozmawiać". Myślę więc, że mimo nie pełnego zrozumienia w pełni zgadzamy się co do zaistniałem kwestii i razem stwierdzamy, że rozmowy w trakcie oczekiwania na nową rundę są bardzo ważną rzekłbym, newralgiczną częścią budowania atmosfery na serwerze.

Pozdrawiam mgr inż. Abarai Renji 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja powiem tak... Admin musi reagować kiedy gracze się obrażają. Sytuacje trzeba traktować z trzeźwym umysłem. Każdy admin może różnie interpretować daną sytuację. Jeżeli nawet Ty Mike będziesz "dla jaj" wyzywał kogoś od różnych to jak myślisz jak to się skończy? On Tobie odpowie, a potem Ty na u@, że ktoś Ciebie obraża. Tak być nie może. To jedna sprawa.

Po drugie owszem jest to serwer 4fun, ale regulamin musi obowiązywać nawet tutaj. Gdyby nie to gracze wchodziliby na głowę. Do takich sytuacji dochodzić nie może. Czasami takiego delikwenta, który przeszkadza w grze np. przez swoje opowieści o życiu, puszczanie muzyki (bez zgody) i mógłbym wymieniać dalej, trzeba uciszyć przez mute/kick bądź banem. Część graczy chce w spokoju grać. Na serwerze atmosfera też jest bardzo ważna, ale nie można przesadzać jeżeli chodzi o to co Ty zaproponowałeś. Wtedy pojawiło by się kolesiostwo, a my nie możemy na to pozwolić. Każdy musi być traktowany równo. 

Podsumowując. Jeżeli chodzi o większy dystans między gracz - admin wydaje mi się, że jest dobrze tak jak jest. My musimy reagować i interpretować dane sytuacje. Żarty żartami, ale przesadzać nie można. Mimo, że jest to serwer 4fun zasady muszą obowiązywać. Co do interwencji admina na prośbę gracza. Tutaj absolutnie jestem temu przeciwny. Powody zostały wymienione już wyżej. To by było na tyle. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania/uwagi związane z tym tematem proszę o PW. Temat zamykam, bo wszystko już zostało wyjaśnione. 

Pozdrawiam
Josh 

• 7 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności