Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielu z Was pewnie zastanawiało się czy da się zmienić ,,wygląd" steam. Otóż sposób jest bardzo łatwy w prost banalny.

Zaczynajmy !

1. Wchodzimy na stronę: http://www.gamebanana.com/guis/games/6i wybieramy Sobie jaką ,,skórkę" chcielibyśmy mieć

2. Pobieramy Sobie ją oczywiście oraz wypakowujemy ją na Pulpicie.

3. Wchodzi w c:\Program Files\Steam\Skins 

4. Wrzucamy tutaj główny Folder (nazwę naszej skórki)

5. Wchodzimy na Steam, naciskamy ,,Opcje" następnie wybieramy ,,Interfejs" i tam będziecie mieli ,,Wybierz skórkę, której ma używać steam" 

6. Wybieramy tą co wrzuciliśmy i naciskamy okey

7. Wyskoczy nam komunikat, że steam musi być włączony ponownie, to go odpalamy

8. Po włączeniu się steam Nasza skórka została zmieniona i mam zajebisty wygląd.

Natomiast jeżeli chcemy ją usunąć, to po prostu usuwamy folder który wrzuciliśmy albo wchodzi i zmieniamy skórkę na domyślną.

To by było na tyle, mam nadzieję, że niektórym pomogłem, a później zobaczymy jaki kolejny poradnik Mi strzeli do łba.

Pozdrawiam.

©Copyright by Bedzie Dobrze Wszelkie Prawa Zastrzeżone.

Poradnik stworzony specjalnie dla użytkowników Sieci Fragujemy.com
Zakazuje się kopiowania i powielania jakiejkolwiek części powyższego tekstu pod groźbą kary z art. 25 prawa autorskiego

Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 1994 r. Nr 24, poz. 83)

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Świetny poradnik ! Teraz już wiem jak zmienić monotonny wygląd podstawowej skórki steama. Leci wielki +!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności