Właściciel GET Opublikowano 25 Października 2014 Właściciel Opublikowano 25 Października 2014 Nicki i wpisy z hashtagiem - # W związku z tym, iż script kiddes mogą wykorzystywać bug związany z hashtagiem "#", postanowiłem dziś wgrać na każdy serwer fix związany z nim. Co on dokładnie robi? Po prostu blokuje działanie znaku " # " - na czacie nie wyświetla, z nicku znika on. Co powoduje hashtag? Otóż, ostatnio bardzo często po różnych serwerach chodzą gracze, np. z nickami "1#Cstrike_GIGN_Label #Cstrike_GIGN_Label" - jeśli wykonamy na nich jakiekolwiek niepowołane komendy lub zaczną spam na czacie, wywali graczy z powodu "Reliable Channel Oerflowed" bądź co najgorsze zawiesi działanie Counter-Strike - wszystkim, bez wyjątku. Oczywiście o tym exploicie wie tylko niewielka część graczy ( na szczęście ), jednak postanowiłem już w tej kwestii działać. Miałem okazję testować wszystko przez ponad 2 tygodnie i rozwiązanie, które obecnie mamy na serwerze, działa sprawnie. Reasumując: nie można posiadać w nicku "#" ani pisać jakichkolwiek komentarzy z "#", bo zwyczajnie w świecie nie wyświetli się. Ponadto, wszystkie usługi, np. premium na nick zawierający hashtag, muszą zostać przeniesione ręcznie w sklepie. Jeśli jednak ktoś ma z tym problem, zapraszam do kontaktu na PW. Pozdrawiam 5
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 25 Października 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 25 Października 2014 Bardzo dobrze.
Zasłużony Fragowicz Red-Eagle Opublikowano 25 Października 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 25 Października 2014 Bardzo słusznie.
Legendarny Fragowicz Bangarang Opublikowano 25 Października 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 25 Października 2014 Oddawaj mój lvl na cod modzie złodzieju !! ;D
Bedzie Dobrze Opublikowano 25 Października 2014 Zawieszony Opublikowano 25 Października 2014 Że tak to ujmę poetycko PRAWILNIE
Legendarny Fragowicz H4rmus Opublikowano 25 Października 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 25 Października 2014 Świetna robota!
Zasłużony Fragowicz PiKaChU ^.^ Opublikowano 25 Października 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 25 Października 2014 Prawilnie :D
Zasłużony Fragowicz Hs^Fatal1T Opublikowano 26 Października 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 26 Października 2014 I co teraz z moim jakże oryginalnym nickiem?! :( 1
Piekarz. Opublikowano 26 Października 2014 Fragowicz Opublikowano 26 Października 2014 No dokładnie. Jestem wkurzony miałem 17 rank na moim nicku. ;)
ersO Opublikowano 26 Października 2014 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 26 Października 2014 Płacz, płacz i płacz... Fix wgrany jest po, żyby nie wyrzucało graczy. Czyli po to żeby graczom było lepiej. A Wam tylko /rank w głowach itp. Pomyślcie o wszystkich graczach a nie tylko o sobie ; ) a i nicki będą mniej cudaśne ; ) 1
` #69 . Opublikowano 26 Października 2014 Fragowicz Opublikowano 26 Października 2014 Mi to najbardziej zależy na premium a nie na ranku.
Właściciel GET Opublikowano 26 Października 2014 Autor Właściciel Opublikowano 26 Października 2014 UWAGA! UWAGA! UWAGA! Proszę nie wpisać komendy /vips - powoduje ona crashe serwerów wtedy, kiedy V.I.P'a posiada osoba z hashtagiem! Poprawię tę funkcję niebawem. Proszę adminów o informowanie graczy. Anty-Crash na serwer 4FUN został włączony, więc jak jakiś gracz wpadnie na wpisanie /vips, to system antycrash to wykryje i sam zresetuje serwer. A co do premek - będę to ogarniał niebawem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi