Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Go to update 2.05

Zakładam już ten temat, ponieważ ZM w dalszym ciągu będzie modernizowany, aczkolwiek zmiany te nie będą z kolei jakimś większym projektem.

W większości będą to poprawki, np. stabilności, nowe rozwiązania, ułatwienia. 

Wstępnie wygląda to następująco: 

• Granat zamrażający i napalm będą kosztować 750$.
  • Jeśli ktoś użyje pipe-nade, będzie wyświetlać się info podczas niemożliwości ponownego kupna.
  • Automatyczny unstuck ( przeciwko blokadom graczy w teleporcie ).
  • Zmniejszenie zasięgu wiązki laseru.
  • Mini ranking po skończeniu rundy ( kto najwięcej zaraził / kto najwięcej zabił ).
  • Wszystkie mapy escape będą trwać 20 minut.
  • Menu startowe z wyborem broni będzie przydzielać od nowa broń.
  • Info o tym, ile laserów obecnie posiadasz ( poprawa wiadomości przy kupowaniu i nie tylko ).
  • Wytrzymałość laserów drobno zmaleje.
  • Zombie będzie ciut szybsze.
  • Napalm będzie dodawał kasę za obrażenia ( V.I.P ).
  • V.I.P zombie będzie mógł sprawdzić HP miny ( zarówno swojej, jak i przeciwnika ).
  • V.I.P zombie nie zdobędzie dodatkowego HP, jeśli ten posiada szaleństwo.
  • Przebudowa systemu sklepu ( uproszczenie kodu ), co za tym idzie, wszystkie itemy zostaną przebudowane.

---

Masz jakiś pomysł, zauważyłeś buga?

Zgłoś w tym temacie!

• Ustrzel fraga! (+) 7
  • 4 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Można by ograniczyć trochę zasięg granatu zarażającego. Z tego względu że granat rzucony w kampę, załóżmy na mapie zm_azteccamp powinien w sumie zarażać tylko ludzi, którzy są w kampie a nie np mnie jeżeli stoję sobie obok tej kampy. I w sumie na małych mapach typu house sieje duże spustoszenie. I nie chodzi mi w tym poście o to żeby  zaniżyć szanse zombie.

Chociaż może trochę inaczej..
Jeżeli rzucimy go do kampy zadziała tylko w kampie. Jeżeli natomiast rzucimy go na otwarty teren będzie miał większy zasięg.
Czy jest w ogóle możliwe żeby moc tego granatu nie przenikała przez ściany?

Edytowane przez Harmus
  • Właściciel
Opublikowano

Nie. Tyle razy się mówi i granat zarażający NIE BĘDZIE nigdy już zmieniany. Nie ma również możliwości, aby grant nie przenikał przez ściany, bo odległość od bytu jest mierzona w metrach i wtedy nie patrzy się czy to przenika przez ścianę czy nie. Nawet za mapę może sięgnąć ;)

• 2 miesiące temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Poniższe punkty ukończone:

• granat zamrażający i napalm będą kosztować 750$
  • jeśli ktoś użyje pipe-nade, będzie wyświetlać się info podczas niemożliwości ponownego kupna
  • wszystkie mapy escape będą trwać 20 minut
  • wytrzymałość laserów drobno zmaleje
  • zombie będzie ciut szybsze
  • V.I.P zombie nie zdobędzie dodatkowego HP, jeśli ten posiada szaleństwo
  • przebudowa systemu sklepu ( uproszczenie kodu ), co za tym idzie, wszystkie itemy zostaną przebudowane
  • wdrożenie nowego colorchatu

INFO: zamiast menu startowe z wyborem broni będzie przydzielać od nowa broń w nowej rundzie będzie usuwać bronie!
Zmiany przede wszystkim będą w formie optymalizacji, a także wyrównanie drużyn. Ponadto, pojawi się kilka udogodnień. 

Aktualizacja ZM odbędzie się 2 lutego 2015. Pozostało:

• automatyczny unstuck ( przeciwko blokadom graczy w teleporcie )
  • zmniejszenie zasięgu wiązki laseru
  • mini ranking po skończeniu rundy ( kto najwięcej zaraził / kto najwięcej zabił )
  • info o tym, ile laserów obecnie posiadasz ( poprawa wiadomości przy kupowaniu i nie tylko )
  • napalm będzie dodawał kasę za obrażenia ( V.I.P )
  • V.I.P zombie będzie mógł sprawdzić HP miny ( zarówno swojej, jak i przeciwnika )
  • optymalizacja
  • Ustrzel fraga! (+) 4
Opublikowano

No no ciekawie to wszystko się zapowiada jak tak czytam :D A co do tego menu z bronią, samo będzie przydzielało, nie będzie można wybierać ? Dobrze zrozumiałem, bo nie jestem pewien.

• Właściciel
Opublikowano

Plany były takie, aby przy ponownym wybieraniu tej samej broni, co posiadamy, dawało ekwipunek nowy. Teraz będzie to na zasadzie usuwania broni na początku rundy, po prostu. Więc na spawnie pojawimy się z nożem i będzie można wybrać na nowo broń. Szybsze, prostsze i wygodniejsze. Zlikwiduje to też przechodzenie granatów na następną rundę i podwójne bronie w kampach.

Pzdr.

Opublikowano

A tak to wygląda, to w takim razie spoko. Dobrze, że między innymi zlikwiduje to podwójne bronie w kampach.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zmniejszenie wiązki lasera - ma to dotyczyć długości wiązki lasera czy ilości zadawanych obrażeń ?

Reszta jak najbardziej na plus, w szczególności ciekawe i przydatne może być widzenie HP lasera ;)

Opublikowano

Rozumiem, a jest już ustalona konkretna odległość, czy jest to jeszcze na etapie testów / uzgodnień ? 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Super zmiany, fajnie by było jeszcze zmienić zielony kolor laseru na jakichś inny ponieważ przy włączonym noktowizorze, na pewnych tłach w ogóle go nie widać.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Super zmiany, fajnie by było jeszcze zmienić zielony kolor laseru na jakichś inny ponieważ przy włączonym noktowizorze, na pewnych tłach w ogóle go nie widać.

Dokładnie, Polak ma stu procentową rację, wydaje mi się, że kolor czerwony mógłby zdać egzamin.

Opublikowano

Też jestem za zmianą zielonego lasera , nie raz nie zauwazyłem laser jak miałem noktowizor włączony , bardzo dobry pomysł Polak :) !

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Myślę, że pomarańczowy byłby fajny. A jakiegoś innego koloru byś nie rozważył ? Wiesz to zawsze jakiś kolorek nowy i w ogóle. Np czerwony standardowy, a fioletowy dla vipa.

Opublikowano

Potwierdzam słowa Polaka, nie raz wpadłem w laser mając włączony noktowizor. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności