SPOK3Y^ST3GA^^C3P Opublikowano 9 Marca 2014 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 9 Marca 2014 Na początek chcę powiedzieć, że poradnik piszę samemu. Jedyne co skopiowałem, to nazwy cheatów, które znałem, lecz nie znałem ich nazwy. WallHack (WH) - Cheat, który pozwala na widzenie przeciwników przez ścianę. Łatwo rozpoznać po tym, że dany gracz patrzy się w ściany, celuje w Nie i zabija przeciwników. Są 2 typy wh: ● Pokazuje tylko graczy przez ścianę, łatwe do zretuszowania w programie do edycji zdjęć, nie zawsze pokazuje każdą osobę (będąc metr od kogoś możesz go nie widzieć, lecz możesz widzieć kogoś innego z odległości własnego respawnu, ● Zmienia tekstury ścian na X-RAY - widzimy każdą osobę na mapie, nawet osoby z wrogiego respawnu, nie da się zatuszować składając ssy. 3 typem jest ESP, lecz o tym później. Spinhack - Twój celownik kręci się o 360 stopni z prędkością świetlną, łatwe do wykrycia AimBot (AB) - Cheat trochę mniej popularny niż WH, lecz również jest na topie. Używanie tego wspomagacza automatycznie nakierowywuje celownik na głowę przeciwnika (jedne lepsze, drugie gorzej). Łatwe do rozpoznania dzięki szybkiemu przejściu celownika na głowę, "kreceniem" się celownika w okolicy głowy (po oddanym, nietrafnym strzale celownik zawsze idzie do góry dzięki recoil, z aimem spada natychmiast na dół) oraz dużo hsów w statach :) SpeedHack (SH) - Cheat zwiększający Twoją prędkość parenaście krotnie. Najczęściej używany z wieloma innymi używkami jak np. Wh lub Aim. Łatwe do rozpoznania, nie takie trudne do zabicia (co jakiś czas cheater staje w miejscu przez co można go zabić). No recoil - Na początek wyjaśnię co to recoil: ● Recoil jest to dodatek wgrany w każdej wersji cs po to, aby gra była rzeczywista tzn. Pierwszy strzał strzela w miejsce wyznaczone przez celownik, drugi poleci wyżej dzięki odrzutowi w normalnej broni jak np. Ak 47. Dzięki temu dodatkowi podczas chodzenia nasze strzały są kilkutrotnie chybniejsze od stania w miejscu, na drabinie parenaście więcej niż podczas chodzenia, nie ma szans trafić, ● No recoil usuwa ten dodatek przez co z połączeniem AB jego strzały są iście w 100% celne. Sam no recoil jest trudny do wykrycia, lecz z połączeniem z AB lub WH/ESP jest łatwy do wykrycia. Warto dodać, że komenda cl_dynamiccrosshair_0 nie wyłącza efektu recoil, retuszuje ją tak samo jak htlv demka, gdzie nie ma animacji! Oznacza to, że nawet jeśli idziemy i strzelamy przed siebie, to kule i tak lecą na boki! ESP - Cheat identyczny jak Wh z 1 podpunktu z wyjątkiem tego, że niektóre wersjie mogą pokazywać nick i broń przeciwnika, a inne ramkę na wysokości jego tułowia (brzucha) dzięki temu widać przeciwnika, nie musi być pokazany cały przeciwnik, wystarczy ramka. Cheat jak wiadomo łatwo rozpoznawalny jak WH MultiHack - Zestaw składający się z kilku cheatów jak np. WH + AIM + SH + No recoil Lambert - Usuwa cienie z gry, dzięki czemu widzimy przeciwnika zakampionego w najciemniejszych czeluściach jak np. Schodki na mapie de_kabul od strony TT. Cheat łatwo widzialny na ssach. Rzadko stosowany w obecnych czasach. 3rd person hack - Cheat bardzo rzadko spotykany w obecnych czasach i trudny do wykrycia nawet przez specjalistów. Zasada tego wspomacza polega na tym, że nasza postać jest trójwymiarowa przez co nasza kamera (normalnie zawsze pokazuje broń) może być ustawiona na naszych nogach przez co przy lekkim wychyleniu np. W bramie na de_aztec widzimy wszystkich przeciwników. Nigdy się nie spotkałem z takim cheatem przez co trudno mówić mi o tym jak wygląda z nim gra. AIM_WALL - automatycznie namierza celownik na ścianę (rzadziej w niebo). Bardzo często używany przez dobrych graczy (czasem nawet progamerów). Jest dość trudny do wykrycia, ponieważ przyłapany na używaniu ego czita zawodnik, zwykle wykręca się brakiem formy, wadliwą myszką, spadkiem fps i/lub astronomiczną wartością loose - skopiowane, bo mało z tego rozumiem :(. Removal - Usuwa z gry element oślepienia fleshem oraz smoge granatem, przez co mimo flesha wszystko widzimy. Często nazywany anty fleshem, łatwy do wykrycia, często używany. SkinHack - Podmienia modele skinów, tzn, będąc w Ct mamy wygląd Tt i odwrotnie. Nigdy nie widziałem osoby z takim cheatem, chciałbym zobaczyć ;). Mało używany i mało rozpoznawalny (wyczuj sarkazm :) ) Teleport hack - Teleportuje Nas na respawn wrogów. Cheat rzadko używany (aczkolwiek widziałem parę razy), jak już ktoś posiada to z dodatkami np. AB. Łatwo rozpoznawalny na demku. Crosshair hack - Podmienia celownik na inny, lepszy model. Ja używałem tego hacka, gdzie celownik był w kształcie +. Trudny do wykrycia, jedynie przez zrobienie ss. Zoomhack - Dosyć śmieszny cheat, ponieważ każda z naszych broni, nawet pistolety mogą przybliżać cel z zoomem celownika wraz z tym samym wyglądem. Fajnie wyglądałoby z glockiem ;). Trudne do rozpoznania, lecz moim zdaniem nie praktyczny. Respawn Hack - Zmartwychwstajesz po śmierci w czasie rundy. Łatwe do rozpoznania, Nke warto stosować na Deadmatch ;) NoSpread - Często używany wraz z AimBotem . Podczas jednego strzału nabój leci DOKŁADNIE w miejsce , gdzie jest wycelowany celownik . Trudny do wykrycia przy zwykłej broni , jednak przy awp - TAK . Cziter biegnący z AWP strzelający na odległość bez celownika lub podczas biegu trafia w przeciwnika jest łatwy do wykrycia - skopiowane, lecz moim zdaniem podobne do No Recoil + AB. MiniMapHack - Podobne do WH i ESP z wyjątkiem tego, że zamiast wrogów na mapie widzimy icy na radarze. Trudne do wykrycia jeśli Nas nikt nie zauważy, z SS'ami nie mamy szans, lecz można łatwo zmanipulować. FullBright - Znany również jako rozjaśniacz, często używany na ZM. Ekran jest na tyle jasny, że widzimy wszystko wyraźnie jak na normalnej mapie, bez noktowizora. Łatwe do rozpoznania podczas wstawiania SS. Poradnik pisałem ponad godzinę, proszę o zrozumienie :).
roster:) Opublikowano 13 Maja 2014 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 13 Maja 2014 Fajny fajny;) przynajmniej dowiedzialem sie o niektorych Citach xD
Zasłużony Fragowicz Semir Opublikowano 13 Maja 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 13 Maja 2014 Może i fajny ale na pewno nieprzydatny a raczej zbędny. Ludzie się naczytają i będą próbować każdego hacka po kolei.
Rekomendowane odpowiedzi