Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Czy ktoś wie czy jest jakiś patent na stałe wyłączenie ochrony w czasie rzeczywistym ? Mam dwa laptopy z programami do diagnostyki, programy oczywiście wiadomo jakiego pochodzenia.

Na pierwszym laptopie którego mam z 5 lat wszystko śmiga i ochrona raz wyłączona nie włącza się ponownie, zaś drugi ma świeższego win10 i mimo wyłączenia ochrony po ponownym uruchomieniu Windowsa jest ona ponownie włączona. I zapominając o tym podczas próby uruchomienia programu usuwa program. 

Z góry dziękuję za pomoc :)

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Dodaj go do listy wyjątków : )  , nie bedzie brany pod uwage przy skanowaniu . Czyżby program Delphi ? :D  

Edytowane przez Haczyk
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
15 minut temu, Haczyk napisał:

Dodaj go do listy wyjątków : )  , nie bedzie brany pod uwage przy skanowaniu . Czyżby program Delphi ? :D  

Delphi i vcds, ale właśnie już też próbowałem dodać i dalej usuwa. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dodaj cały folder do wyjątków to zadziała jak powinno. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Ale to dziwnie masz jakos , bo ogolnie w Delphi to tylko aktywator wymaga wylaczenia antywira . Po aktywacji możesz mieć włączony antywirus . Nie mozesz miec połaczenia z netem

https://www.dobreprogramy.pl/defender-control,program,windows,6628675491128961

Spróbuj tym , nie wiem czy działa po restarcie , ale wiem ze można chyba w usługach wyłączyć defendera na stałe.

Inne wersja windowsa na tym drugim lapku  mimo ze taki sam system . Windows strasznie utrudnia z aktualizacji na aktualizacje . 

W nowych wersjach juz nie mozna ominąc instalacji systemu bez konta microsoftu...  Trzeba kombinowac.

Edytowane przez Haczyk
  • Serduszko fragowe (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności