Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• ZKKF
Opublikowano

BATTLEFIELD-7-19-09-2024.gif

Coraz większymi krokami zbliża się premiera kontynuacji doskonałej serii gier, jaką jest Battlefield. Tytuł ma zadebutiować najprawdopodobniej w czwartym kwartale 2025 roku, udostępniając graczom klasyczne tryby, jakimi są singleplayer oraz multiplayer, oraz jak zapowiedziało studio Electronic Arts, światło dziennie ma ujrzeć nowy tryb - "nowe doświadczenie"

battlefield 7.jpg

Zgodnie z zapowiedzią szefa studia Respawn Entertainment, przyglądającemu się postępom powstania gry, ma być ona powrotem do korzeni i kultywacją tego, co wyniosło Battlefield'a na wyżyny popularności. Według zapewnień do gry mają powrócić klasy postaci, natomiast specjaliści zostaną usunięci. Ponadto zostanie zredukowana maksymalna ilość graczy, która może brać udział w potyczce. (z 128 jak w BF2042 do 64). Przy produkcji tytułu biorą udział 4 studia, które połączyły swoje siły, celem stworzenia gry, która ma przywrócić świetność serii. Są to: DICE, Motive, Ripple Effect i Criterion Games

bf.jpg

Historia Battlefield'a 7 ma toczyć się w czasach współczesnych, a nie tak jak poprzednia część, w przyszłości. Można snuć domysły co do tego, dlaczego właśnie teraz postawiono na rzeczywistość, z drugiej zaś strony, sam szef Respawn Entertainment oświadczył, że osadzenie gry we współczesnych czasach będzie swoistym powrotem do najlepszych odsłon. Przy produkcji tytułu mają uczestniczyć także specjaliści militarni, by móc zagwarantować wysoki realizm. Ponadto zgodnie z zapowiedziami ma on prezentować "najlepsze efekty destrukcji" z jakimi mieliśmy dotąd do czynienia, a co najlepsze, niewykluczone, że będzie zawierał otwarty świat.

fmbk20240918143242159jeww.jpg  464222276.jpg

oppv20240408073433963njoz.jpg  battlefield-7-details_6310358.jpg

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Battlefield 3 i 4 na zawsze w sercu :fg_pepe_love: 

Z nudów kiedyś zakupiłem najnowszą wersję 2042 - jedna wielka porażka... To już nie to samo co kiedyś :fg_pepe_cry:

Opublikowano
5 godzin temu, Majtol napisał:

To już BF7 wychodzić ma, a ja jeszcze żyje w czasie BF4 :fg_face_kek_o:

Ja też i w sumie dobrze, najlepsza odsłona :P

Opublikowano

Mysle, ze bedzie warto chociaż dla ciekawości sprawdzić zmiany i fun z gry :D

• ZKKF
Opublikowano

Zdecydowanie się z Wami zgodzę odnośnie świetności poprzednich części, zwłaszcza IV. Choć jakby nie było, uważam że BF1 i BFV także miały swój klimat i grało się świetnie, zarówno kampanię jak i multi. Wiele osób narzekało na całą otoczkę towarzyszącą premierom tych odsłon, ale sam gameplay był w mojej opinii świetny, a te zdobywanie skinów w zamian za wyzwania przypominało mi nieco stare dobre czasy z BF2 z odznakami ^^