Riczi Opublikowano 20 Listopada 2021 Wykluczony Opublikowano 20 Listopada 2021 Limit awp jest bardzo potrzebny bo czasem nic się nie da zrobić, ograniczyłbym do max 2 z tym ze vip pro ma pierwszenstwo zakupu
Właściciel GET Opublikowano 20 Listopada 2021 Właściciel Opublikowano 20 Listopada 2021 Nic z tego nie rozumiem, skoro masz limit.
Legendarny Fragowicz KAKAOWE OKO SAURONA Opublikowano 20 Listopada 2021 Legendarny Fragowicz Opublikowano 20 Listopada 2021 Chodzi o to, że VIP PRO sprawia, że ten limit nie istnieje. Wystarczy sześciu VIPów PRO na serwerze, żeby de_mirage zamienił się w awp_mirage. I o ile pojęcie "vip = $$$ dla serwera" nie jest mi obce, o tyle warto byłoby poszukać optymalnego rozwiązania pod kątem płynnej, dynamicznej rozgrywki, a nie kampienia po rogach i czekania na piksel. Co prawda zauważalnie zwiększy się liczba save'ów zarówno po stronie TT, jak i CT, ale jestem w stanie przegryźć ten owoc. Ponadto ograniczyłbym możliwość kupna awp dopiero od 10 osób na serwerze.
Legendarny Fragowicz KADAS Opublikowano 20 Listopada 2021 Legendarny Fragowicz Opublikowano 20 Listopada 2021 29 minut temu, XANTARES FANBOY napisał: Ponadto ograniczyłbym możliwość kupna awp dopiero od 10 osób na serwerze. Totalnie słaby pomysł moim zdaniem.
Riczi Opublikowano 20 Listopada 2021 Autor Wykluczony Opublikowano 20 Listopada 2021 Dokładnie chodziło mi to co napisał @ XANTARES FANBOY Fajne by było, że jak jest 10 osób to max 1 awp bo czasem ta rozgrywka to (awp mirage) nic się nie da zrobić. Lub ludzie z awp grają tak defensywnie byle by jej nie stracić
Peaky Opublikowano 22 Listopada 2021 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2021 Z jednej strony uważam, że jakiś limit by się przydał dla vipów, ale z drugiej strony ciężko znaleźć jakieś optymalne rozwiązanie tego problemu. Po to ludzie kupują vipa żeby mogli bez przeszkód korzystać z tej broni, w końcu osoby które grają głównie AWP byłyby mocno poszkodowane przez to i odbierało by to fun z gierki przez co sama frekwencja na serwerze mogłaby się zmniejszyć jak i $$ dla serwera. Jedyne co przychodzi mi do głowy to zakaz kampienia z AWP w jednym i tym samym miejscu, ale przecież jeśli ktoś tak kampi to raczej drużyna przeciwna powinna się spodziewać tego i coś z tym zrobić. W dniu 20.11.2021 o 13:53, XANTARES FANBOY napisał: Ponadto ograniczyłbym możliwość kupna awp dopiero od 10 osób na serwerze. Moim zdaniem, ten pomysł byłby beznadziejny, problem jest gdy osób na serwerze jest dużo a nie kiedy jest ich mało. Na razie nie widzę sensownego rozwiązania tego problemu, więc dopóki się takie nie pojawi to jestem na nie w tej kwestii.
Legendarny Fragowicz KAKAOWE OKO SAURONA Opublikowano 22 Listopada 2021 Legendarny Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2021 Teraz, Peaky napisał: Moim zdaniem, ten pomysł byłby beznadziejny, problem jest gdy osób na serwerze jest dużo a nie kiedy jest ich mało. Powodem, dla którego to napisałem jest fakt, że ludzie nie chcą się bawić przeciwko awp w godzinach rannych i najzwyczajniej w świecie serwer zapełnia się wolniej, bo gracze rano przychodzą raczej rozprostować kości, aniżeli maniaczyć. A gra na wprawnego AWP po prostu zniechęca do grania na i tak półpustym już serwerze.
Peaky Opublikowano 22 Listopada 2021 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2021 Bardziej bym stawiał, że w godzinach porannych ludzie po prostu pracują/chodzą do szkoły bądź śpią xD Sam jak bywałem rano to nie spotykałem się z problemem snajperów. Może ta opcja, że 1 awp na drużynę w przypadku gdy w jednej drużynie jest 5 bądź mniej graczy, ale znów wiązałoby się to z tym, że taka osoba trzymałaby awp jak najdłużej przy sobie saveując za każdym razem. Problemem często są spoceńcy, ale z tym stety bądź niestety nic nie zrobisz.
Legendarny Fragowicz KADAS Opublikowano 22 Listopada 2021 Legendarny Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2021 Jestem za wprowadzeniem jakiegoś limitu awp, np wyłącznie dla vipów jeśli na serwerze jest tylko 6 osób (3vs3) gdyż często spotykam się z sytuacją, gdzie na serwerze jest tak mała ilość graczy, a gram przeciwko 2 snajperom, co mocno uprzykrza rozgrywkę.
Bielpool Opublikowano 22 Listopada 2021 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2021 Dla mnie sensowniejsza opcją by było podnieść cene awp z 4000 do np. 4500 imo limit awp jest ciężki w balansie ogólnie.
Riczi Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Wykluczony Opublikowano 22 Listopada 2021 2 godziny temu, Bielpool napisał: Dla mnie sensowniejsza opcją by było podnieść cene awp z 4000 do np. 4500 imo limit awp jest ciężki w balansie ogólnie. Mając vipa czy vipapro ta cena awp to bardzo łatwo uzbierać, jak by tak miało być myśle 8-10 k za awp było by lepsze
Bielpool Opublikowano 22 Listopada 2021 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2021 38 minut temu, Riczi napisał: Mając vipa czy vipapro ta cena awp to bardzo łatwo uzbierać, jak by tak miało być myśle 8-10 k za awp było by lepsze ekonomia serwera byłaby kompletnie zaburzona, a zakup z awp z vip menu straciłby jakikolwiek sens.
Bilbo Baggins Opublikowano 22 Listopada 2021 Elitarny Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2021 Ogólnie mówiąc podniesienie awp cenowo jest jedną z najrozsądniejszych decyzji. Tak jak napisał to @ Bielpool podniesienie z 4000 na 4500 albo nawet do 5000 to opcja która faktycznie by była dobra. Bo jednak jak ktoś VIPA PRO kupuje to chce mieć tą opcję, że kupi sobie AWP i o nic się nie musi martwić. Jak dalej będzie to przeszkadzało to można jeszcze cenę do góry dać ale nie aż przesadnie jak to napisał kolega @ Riczi , że AWP po 8 - 10k raczej nikomu by się nie chciało zbierać tyle.
Bielpool Opublikowano 22 Listopada 2021 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 22 Listopada 2021 @ Bilbo Baggins problem z podniesieniem ceny powyżej 4750$ jest taki, że awp by musiała by być zablokowana w zwykłym buymenu tylko dla svipa co stanowi kolejny kłopot.
Właściciel GET Opublikowano 29 Listopada 2021 Właściciel Opublikowano 29 Listopada 2021 Na ten moment usunąłem AWP z menu V.I.P'a, co powinno nieco wyrównać poziom gry.
Właściciel GET Opublikowano 14 Grudnia 2021 Właściciel Opublikowano 14 Grudnia 2021 Od teraz limit AWP został zmniejszony i będzie zależeć od ilości graczy: do 10 graczy - 0 AWP od 11 graczy - 1 AWP od 21 graczy - 2 AWP Wkrótce limit będzie dotyczył V.I.P'ów i do menu broni V.I.P'a powróci AWP za 5000$.
Właściciel GET Opublikowano 14 Grudnia 2021 Właściciel Opublikowano 14 Grudnia 2021 Twoja propozycja bądź uwaga została zrealizowana - - - Dziękujemy za złożenie propozycji bądź uwagi. Wierzymy, że dzięki takim zmianom nasz projekt stanie się jeszcze lepszy! Pozdrawiamy, FGTeam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.