Skocz do zawartości

[ZREALIZOWANA] limit awp

Riczi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Limit awp jest bardzo potrzebny bo czasem nic się nie da zrobić, ograniczyłbym do max 2 z tym ze vip pro ma pierwszenstwo zakupu :)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Chodzi o to, że VIP PRO sprawia, że ten limit nie istnieje. Wystarczy sześciu VIPów PRO na serwerze, żeby de_mirage zamienił się w awp_mirage. I o ile pojęcie "vip = $$$ dla serwera" nie jest mi obce, o tyle warto byłoby poszukać optymalnego rozwiązania pod kątem płynnej, dynamicznej rozgrywki, a nie kampienia po rogach i czekania na piksel. Co prawda zauważalnie zwiększy się liczba save'ów zarówno po stronie TT, jak i CT, ale jestem w stanie przegryźć ten owoc. Ponadto ograniczyłbym możliwość kupna awp dopiero od 10 osób na serwerze.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
29 minut temu, XANTARES FANBOY napisał:

Ponadto ograniczyłbym możliwość kupna awp dopiero od 10 osób na serwerze.

Totalnie słaby pomysł moim zdaniem.

Opublikowano

Dokładnie chodziło mi to co napisał @ XANTARES FANBOY

Fajne by było, że jak jest 10 osób to max 1 awp bo czasem ta rozgrywka to (awp mirage) nic się nie da zrobić. Lub ludzie z awp grają tak defensywnie byle by jej nie stracić 

Opublikowano

Z jednej strony uważam, że jakiś limit by się przydał dla vipów, ale z drugiej strony ciężko znaleźć jakieś optymalne rozwiązanie tego problemu. Po to ludzie kupują vipa żeby mogli bez przeszkód korzystać z tej broni, w końcu osoby które grają głównie AWP byłyby mocno poszkodowane przez to i odbierało by to fun z gierki przez co sama frekwencja na serwerze mogłaby się zmniejszyć jak i $$ dla serwera. Jedyne co przychodzi mi do głowy to zakaz kampienia z AWP w jednym i tym samym miejscu, ale przecież jeśli ktoś tak kampi to raczej drużyna przeciwna powinna się spodziewać tego i coś z tym zrobić. 

W dniu 20.11.2021 o 13:53, XANTARES FANBOY napisał:

Ponadto ograniczyłbym możliwość kupna awp dopiero od 10 osób na serwerze.

Moim zdaniem, ten pomysł byłby beznadziejny, problem jest gdy osób na serwerze jest dużo a nie kiedy jest ich mało.

Na razie nie widzę sensownego rozwiązania tego problemu, więc dopóki się takie nie pojawi to jestem na nie w tej kwestii. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
Teraz, Peaky napisał:

Moim zdaniem, ten pomysł byłby beznadziejny, problem jest gdy osób na serwerze jest dużo a nie kiedy jest ich mało.

Powodem, dla którego to napisałem jest fakt, że ludzie nie chcą się bawić przeciwko awp w godzinach rannych i najzwyczajniej w świecie serwer zapełnia się wolniej, bo gracze rano przychodzą raczej rozprostować kości, aniżeli maniaczyć. A gra na wprawnego AWP po prostu zniechęca do grania na i tak półpustym już serwerze.

Opublikowano

Bardziej bym stawiał, że w godzinach porannych ludzie po prostu pracują/chodzą do szkoły bądź śpią xD Sam jak bywałem rano to nie spotykałem się z problemem snajperów. Może ta opcja, że 1 awp na drużynę w przypadku gdy w jednej drużynie jest 5 bądź mniej graczy, ale znów wiązałoby się to z tym, że taka osoba trzymałaby awp jak najdłużej przy sobie saveując za każdym razem. Problemem często są spoceńcy, ale z tym stety bądź niestety nic nie zrobisz. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jestem za wprowadzeniem jakiegoś limitu awp, np wyłącznie dla vipów jeśli na serwerze jest tylko 6 osób (3vs3) gdyż często spotykam się z sytuacją, gdzie na serwerze jest tak mała ilość graczy, a gram przeciwko 2 snajperom, co mocno uprzykrza rozgrywkę.

Opublikowano

Dla mnie sensowniejsza opcją by było podnieść cene awp z 4000 do np. 4500 imo limit awp jest ciężki w balansie ogólnie. 

Opublikowano
2 godziny temu, Bielpool napisał:

Dla mnie sensowniejsza opcją by było podnieść cene awp z 4000 do np. 4500 imo limit awp jest ciężki w balansie ogólnie. 

Mając vipa czy vipapro ta cena awp to bardzo łatwo uzbierać, jak by tak miało być myśle 8-10 k za awp było by lepsze 

Opublikowano
38 minut temu, Riczi napisał:

Mając vipa czy vipapro ta cena awp to bardzo łatwo uzbierać, jak by tak miało być myśle 8-10 k za awp było by lepsze 

ekonomia serwera byłaby kompletnie zaburzona, a zakup z awp z vip menu straciłby jakikolwiek sens. 

Opublikowano

Ogólnie mówiąc podniesienie awp cenowo jest jedną z najrozsądniejszych decyzji. Tak jak napisał to @ Bielpool podniesienie z 4000 na 4500 albo nawet do 5000 to opcja która faktycznie by była dobra. Bo jednak jak ktoś VIPA PRO kupuje to chce mieć tą opcję, że kupi sobie AWP i o nic się nie musi martwić.  Jak dalej będzie to przeszkadzało to można jeszcze cenę do góry dać ale nie aż przesadnie jak to napisał kolega @ Riczi , że AWP po 8 - 10k raczej nikomu by się nie chciało zbierać tyle. 

Opublikowano

@ Bilbo Baggins  problem z podniesieniem ceny powyżej 4750$ jest taki, że awp by musiała by być zablokowana w zwykłym buymenu tylko dla svipa co stanowi kolejny kłopot. 

• 3 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Od teraz limit AWP został zmniejszony i będzie zależeć od ilości graczy:

• do 10 graczy - 0 AWP
  • od 11 graczy - 1 AWP
  • od 21 graczy - 2 AWP

Wkrótce limit będzie dotyczył V.I.P'ów i do menu broni V.I.P'a powróci AWP za 5000$.

• Właściciel
Opublikowano

fg_gun.png

Twoja propozycja bądź uwaga została zrealizowana

- - -

Dziękujemy za złożenie propozycji bądź uwagi.

Wierzymy, że dzięki takim zmianom nasz projekt stanie się jeszcze lepszy!

Pozdrawiamy,

FGTeam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności