Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się, że jest bug ze super-speed'em. Mianowicie kiedy użyjemy super-speed'a, po chwili zacznie przyciągać nas pipe nade i użyjemy szalonego, to tracimy szybkość.

Wrzucam demko do analizy:

http://217725.node30.pukawka.pl/hltv-2111132008-zm_fg_fox-1636830480-1636832640.zip

20:00 - użyłem super-speed'a

20:05 - zaczął przyciągać mnie pipe nade

20:06 - użyłem szalonego i ledwo co stawiałem kroki w tej kampie, tak jakbym w ogóle nie miał tego super-speed'a więc próbowałem trochę wspomóc się bhopem

Dla porównania:

24:52 - użyłem szalonego oraz super-speed

24:58 - zostaje podpalony napalmem, ale wciąż mam zachowaną lepszą szybkość porównując do 20:06

Widać nawet różnicę w ruchu modelu na free look'u między 20:06 a 24:58.

Edytowane przez Damo
Opublikowano (edytowane)

Witam , a powiedzcie mi czy taka sytuacja byla juz tu opisywana . mianowicie kiedy początek rundy sie zaczyna i stajesz sie matka to nie było by wygodniej dodać 1 zm punkt do puli za to ze stałeś sie matka  ? 

możliwe ze takie cos można dodac do premium, vip, pro . bo w zasadzie tak jako zm ja ssieee pale a taka opcja co nie raz bywa często ze stałem sie kilka razy matka na jednej mapie daje niemal dodatkowe pasywne punkty zm ;] . poproszę o wypowiedz znawców tematu

Edytowane przez SmialY
  • Śmiech 5
  • 3 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.12.10 BETA z dnia 06 grudnia 2021:

• Dodano aktualizację świąteczną.

• NOWOŚĆ: Dodano nowe dźwięki po rozpoczęciu rundy.
  • NOWOŚĆ: Dodano nowe modele broni dla graczy posiadających usługę Premium.
  • NOWOŚĆ: Dodano nowe modele Elfów dla graczy posiadających usługę Premium.

• Dodano motyw bałwanka.
  • Dodano nowy wygląd granatów.
  • Zmieniono kolor mgły na bardziej niebieską.

• Dodano nowy system spadochronu.
  • Naprawiono błąd, kiedy to nie można było kupować PipeNade, jeśli było 3 zombie - @ smile.

• Dodano nowy voter map.
    a) Głosowanie na początku rundy z czarnym ekranem.
    b) Wdrożono nowy podział map na godziny oraz od ilości graczy.
  • Zmieniono HLTV na reHLTV.
    a) Usunięto opóźnienie przy nagrywaniu dem przez HLTV.
    b) Poprawiono konfigurację HLTV.
    [!] Dema będą zdecydowanie płynniejsze, ale za to mogą więcej ważyć!
  • Poprawiono system wymuszania graczom prawidłowych ustawień.
  • Zablokowano komendy, tj. vote fullupdate.

• Przebudowano i uporządkowano konfigurację serwera.

[!] Z uwagi na ogromną ilość zmian w konfiguracji serwera, prosimy o zgłoszenie, jeśli wystąpią jakiekolwiek problemy!

• Ustrzel fraga! (+) 5
  • Ekstra 1
  • Serduszko fragowe (+) 3
Opublikowano

Jak dla mnie update ma dużo na plus, lecz nie podoba mi się wybór map z nominacjami wcześniej wydawało mi się to bardziej czytelne. 

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.12.11 BETA z dnia 09 grudnia 2021:

• Dodano nowy system mutowania i gagowania graczy.
    a) Od teraz Admini będą mogli zablokować gracza na czacie lub mikrofonie na określony czas z konkretnym powodem.
    [!] Lista mutów i gagów znajduje się we FragBansie -> https://bany.fragujemy.com/cs16/gaglist/index.html
    b) Od teraz Gracze będą mogli wyciszyć innych graczy - komenda: /mute
    6RzGH7n.jpg yTkMVMu.jpg  
    c) System zawiera również informacje o tym, że gracz nas zmutował, zarówno na czacie jak i w menu.

grNUADR.jpg

• Zmiany dotyczące systemu zarządzania głosem:
    a) Przepisano całkowicie system na nowo.
    b) Od teraz system będzie współgrał, jeśli zmutujemy gracza w CS'ie ( opcja Player List ).
  • Naprawiono błąd z brakiem działania systemu rezerwacji slotów.
  • Ustrzel fraga! (+) 5
  • Serduszko fragowe (+) 5
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.12.2021 o 23:38, GET napisał:

a) Od teraz Admini będą mogli zablokować gracza na czacie lub mikrofonie na określony czas z konkretnym powodem.

Kiedy dany gracz zostanie zgagowany na jakiś okres czasu, to czy jest alternatywa użycia komendy /los? Jeśli nie, jest szansa żeby taka powstała?

EDIT: Jest, prawdopodobnie, drobny błąd w nowym voter map. Kiedy nominujemy mapę i nasza nominacja zajmie ostatni wolny slot, to później nie możemy już jej usunąć. Na czacie pojawia się komunikat o zarezerwowanych mapach.

EDIT 2: Po wpisaniu /regulamin na czacie, nadal wyświetla się szary ekran, tak samo nie działa ekran powitalny kiedy wchodzimy na serwer. Niestety dalej zabiera nam pieniążki kiedy zabijemy swojego teammate'a.

Edytowane przez Damo
  • Ustrzel fraga! (+) 2
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.12.12 BETA z dnia 16 grudnia 2021:

• Zaktualizowano AMX MOD X.

• Zmiany dotyczące systemu komunikacji graczy:
    a) Naprawiono błąd z słyszeniem graczy zmutowanych.
    b) Drobne poprawki optymalizacyjne w działaniu systemu.

• [ TEST ] Poprawiono system konfiguracji pluginów i odczytywania ustawień.

• [ TEST ] Dodano możliwość rzucania granatów na krótszy dystans.
    [!] Aby to zrobić należy przytrzymać prawy, a nie lewy przycisk myszy!

• Zmiany dotyczące sklepu:
    a) Przebudowano całkowicie system usuwania itemów przy starcie rundy.
    b) Dodano brakujące informacje w hudzie dla niektórych itemów po zakupie.

• Zmiany dotyczące itemów w sklepie:
    a) Dodano efekt stopniowego spadania HP po wybraniu Szaleństwa.
    b) Przebudowano i zoptymalizowano system Napalmów.
    c) Poprawiono nieznacznie system Frostów.

a) Od teraz gracze posiadający gaga będą mogli używać komend - @ Damo
    b) Usunięto informacje z chatu o tym, gdy gracz zmutuje innego gracza - @ Damo

• Wydłużono czas, po którym następuje automatyczne dołączanie do drużyn po zmianie mapy.

• Naprawiono błąd z brakiem możliwości usunięcia nominacji, jeśli wszystkie nominacje zostały zajęte - @ Damo

• Naprawiono błąd z odtwarzaniem dźwięków świątecznych po zmianie mapy, gdy gra jeszcze się nie rozpoczęła.

• Przebudowano i zoptymalizowano system noktowizora.

• Przetłumaczono wszystkie najważniejsze informacje wyświetlane graczom.

[!] Z uwagi na ogromne zmiany w konfiguracji pluginów i itemów, jeśli pojawi się jakikolwiek błąd, prosimy o zgłoszenie w tym temacie!

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Serduszko fragowe (+) 8
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie wiem czy przegapiłem coś w którymś update'cie, ale dzisiaj na dust_escape, jeden z graczy próbował utopić się w wodzie będąc ostatnim humanem, po czym jednak z niej wyszedł przy 60 HP. Po chwili HP zaczęło mu rosnąć co 10 jednostek i zatrzymało się na 100.

Od pewnego czasu jest znowu problem ze zbugowanymi graczami. Przeważnie trafia się jeden gracz i zawsze w pierwszej rundzie na danej mapie. Problem występował już wcześniej czyli przed update'em z 16-go grudnia.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Szok 1
  • Właściciel
Opublikowano
1 minutę temu, Damo napisał:

Nie wiem czy przegapiłem coś w którymś update'cie, ale dzisiaj na dust_escape, jeden z graczy próbował utopić się w wodzie będąc ostatnim humanem, po czym jednak z niej wyszedł przy 60 HP. Po chwili HP zaczęło mu rosnąć co 10 jednostek i zatrzymało się na 100.

Tak zawsze było w CS'ie, że te HP jest odzyskiwane. Wejdź na awp4one i niech woda Ci zabierze połowę HP, a potem się wynurz to odzyskasz je.

2 minuty temu, Damo napisał:

Od pewnego czasu jest znowu problem ze zbugowanymi graczami. Przeważnie trafia się jeden gracz i zawsze w pierwszej rundzie na danej mapie. Problem występował już wcześniej czyli przed update'em z 16-go grudnia.

Chodzi dokładnie o to, że ktoś jest w TT i pokazuje go jako CT?

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Tak dokładnie. Sytuacja miała miejsce dzisiaj o godz. 20:20, na mapie zm_fg_fox_xmas, w pierwszej rundzie gracz "Faza" był CT w drużynie T.

http://217725.node30.pukawka.pl/hltv-2112172020-zm_fg_fox_xmas-1639768800-1639770900.zip

Edytowane przez Damo
  • ZKKF
Opublikowano
W dniu 16.12.2021 o 06:30, GET napisał:

a) Od teraz gracze posiadający gaga będą mogli używać komend - @ Damo

Niestety skutkuje to tym, że gracze omijają tak gaga pisząc po komendzie treść wiadomości, przykładowo /losCzesc itd.

• Szok 2
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

:fg_pepe_hey:

Dzisiaj na mapie zm_gbox7 wylosowałem dodatkowego keva, czyli w moim przypadku posiadając Premium i V.I.P-a PRO, czwartego. Niestety, zostałem zarażony po dwóch slapach więc los anulował mi 3 kevy. Z ciekawości szybko spojrzałem od razu na HUD kiedy dostałem pierwszego slapa i z 4 kevów, zrobiło się 0. Również raz bądź dwa razy usłyszałem na serwerze od graczy, którzy nie mają żadnej z usług, że wylosowany kev czasami nie zadziała, ale tego nie jestem w stanie potwierdzić.

http://217725.node30.pukawka.pl/hltv-2201091528-zm_gbox7-1641738480-1641740580.zip

05:38 - /los
05:43 - wylosowanie jednego dodatkowego, czwartego, keva
05:55 - pierwszy slap zadany przez zombie, zaraz po tym drugi czyli zarażenie

• Serduszko fragowe (+) 1
Opublikowano

kruca fuks dość. Dostałem przed chwilą dwa bany za SH od pluginu, przy czym ten pierwszy jest kuriozalny po prostu gdyż plugin mnie zbanował w momencie gdy strzelali do mnie z kilku stron! Może czas najwyższy zmienić plugin albo poprawić już ten co jest? To jest dziesiąty ban z automatu.

850204627_bansh.thumb.png.d8d5958e56baed34bee797a7c2c95937.png

• Śmiech 1
  • 4 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.12 FULL z dnia 01 lutego 2022:

• Wyłączono tryb świąteczny.

• Dodano wybór nowego modelu postaci dla Premium.
  • Dodano nowe informacje po najechaniu na gracza tj:
    a) Wyświetlanie statusu V.I.P.
    jCueAmU.jpg
    b) Wyświetlanie ile posiada human kamizelek ochronnych.
  • Od teraz menu broni nie będzie się wyświetlać graczowi, który będzie matką zombie.
  • Zmiany na mapach Escape:
    a) Dodano pełne przenikanie przez graczy.
    b) Zablokowano item Szaleństwo dla zombie.
    c) Zablokowano możliwość blokowania helikopterów na mapach.
    d) Usunięto automatyczne odblokowywanie graczy.
  • Zmiany dotyczące PipeNade:
    a) Od teraz będzie wybuchała od razu, jeśli w trakcie jej działania gracz, który rzucił ją zostanie zarażony.
    b) Naprawiono krytyczny błąd z brakiem możliwości kupienia granatu ponownie, jeśli przed załączaniem gracz rzucający go został zarażony.
  • Naprawiono błąd z nieprawidłowym tłumaczeniem tekstów w menu pod M, gdy gracz zmieniał język gry.
  • Naprawiono błąd z zamienianiem się PrzeGranatu w Smoke, jeśli gracz w trakcie rzucania go został zarażony - @ Damo
  • Naprawiono błąd z niewłaściwym działaniem kamizelki ochronnej, jeśli gracz posiadał ich więcej niż 3 sztuk ( np. w wyniku losowania ) - @ Damo
  • Naprawiono błąd z możliwością dokonania natychmiastowej infekcji, gdy human posiadał kamizelkę ochronną i chwilę wcześniej wziął AntiDotum - @ Fandorinn

• Poprawiono wyświetlanie HP Zombie przy strzelaniu.
  • Poprawiono niektóre informacje wyświetlane na czacie.

• Przebudowano mapcykl serwera.
    a) Dodano nowe mapy escape.
    b) Zrealizowano poprawki dla map tj. zm_fg_dust_worldklik ] oraz zm_fg_frosty [ klik ].

• Przebudowano system blokowania graczy omijających bany.

• Przekonfigurowano ustawienia serwera.
    a) Zwiększono znacząco płynność gry na serwerze.
    b) Poprawiono kilkanaście ustawień mających wpływ na rozgrywkę.

• Zmiany dotyczące systemu głosowania:
    a) Od teraz nominowane mapy będą działy zgodnie z podziałem na ilość graczy.
    [!] Oznacza to, że jeśli dana mapa jest od lub do iluś graczy, nie zostanie uwzględniona w głosowaniu!
    b) Dodano informacje o tym, że nominowana mapa może zostać nie dodana do głosowania, np. z powodu niskiej ilości graczy.
    c) Poprawiono tłumaczenie niektórych tekstów.

a) Naprawiono błąd, kiedy to graczy zgagowanych przez Admina czasem było można słyszeć.
    b) Naprawiono błąd, kiedy to gracz zmutowany przez Gracza był czasem słyszalny mimo zmutowania.

• Zaktualizowano system map.

• Zaktualizowano system mutowania i gagowania graczy.

• Zaktualizowano dodatek do silnika, poprawiając kilka błędów m.in. z kamerą śmierci.

I tak to właśnie zakończył się kolejny etap zmian serwera...

Dziękujemy wszystkim Adminom, a przede wszystkim graczom naszego serwera ZOMBIE INFECTION!

Ponownie należą się specjalne podziękowania dla @ Wheatley  za ogromną pomoc z mapami, @ Damo  za liczne zgłoszenia błędów,

a także @ chicken  i @ Flow  za nieustanną pomoc w opiece nad serwerem - mamy nadzieję, że @ Roxie Carbon  podoła nowemu wyzwaniu!

To był udany rok pełen nowych wyzwań, wrażeń, a także zmian, bo jeszcze nigdy w ponad 10-letniej historii istnienia serwera nie zorganizowaliśmy tyle tak dobrych i bogatych Eventów.

Liczymy na to, że wraz z @ Roxie Carbon  kolejny rok będzie jeszcze lepszym, dlatego zapraszamy do kolejnego tematu: 
https://fragujemy.com/topic/78252-go-to-update-222/

Pozdrawiamy,

FGTeam

• Ustrzel fraga! (+) 7
  • Szok 1
  • Serduszko fragowe (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności