Zasłużony Fragowicz Damo Opublikowano 24 Marca 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 24 Marca 2021 12 godzin temu, GET napisał: Naprawiono błąd z brakiem usuwania lasera, gdy gracz przeszedł do Spectatorów. Błąd nadal występuje - screen. 1
Właściciel GET Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Właściciel Opublikowano 24 Marca 2021 Błąd został częściowo naprawiony, ale nie chciałem o tym wspominać. Wydam jeszcze jeden fix w nocy.
Właściciel GET Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Właściciel Opublikowano 7 Kwietnia 2021 UPDATE 2.12.03 BETA z dnia 06 kwietnia 2021: Event Kinder z okazji WielkiejNocy dodany! Dodano nowy przedmiot: Jajko niespodzianka[!] Przedmiot losuje parę przedmiotów, m.in. Uszate P90 lub wybucha, zadając obrażenia zombie! Dodano nową rundę: Kinder Infekcja[!] Zombie otrzymuje na starcie 5000 HP, którym regeneruje się HP ( do 2500 ) zaś Ocaleli mają nieskończoną amunicję! Zmieniono kolor mgły na zielony. Usunięto Losowanie oraz PrzeGranat na czas eventu. 9
Wheatley Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Partner Opublikowano 7 Kwietnia 2021 3 godziny temu, GET napisał: UPDATE 2.12.03 BETA z dnia 06 kwietnia 2021: Event Kinder z okazji WielkiejNocy dodany! Dodano nowy przedmiot: Jajko niespodzianka[!] Przedmiot losuje parę przedmiotów, m.in. Uszate P90 lub wybucha, zadając obrażenia zombie! Dodano nową rundę: Kinder Infekcja[!] Zombie otrzymuje na starcie 5000 HP, którym regeneruje się HP ( do 2500 ) zaś Ocaleli mają nieskończoną amunicję! Zmieniono kolor mgły na zielony. Usunięto Losowanie oraz PrzeGranat na czas eventu. Mam parę uwag co do eventu: a) Sklep: - przenieść w kolejności jajko za minę, wiele graczy w sklepie kupuje z pamięci i niemiła niespodzianka gdy chcemy postawić minę a jej nie kupiliśmy - brakuje pipe-nade w sklepie b) Jajko niespodzianka: - szansa na premium jest zbyt duża - efekt eksplozji może trochę zmniejszyć? Chodzi o sprite - może dodać do losowania bonus zajączka (podwójny skok lub bunnyhop) - czy ten granat odpycha zombie przy eksplozji? Chodzi, aby ludzie innym nie wpychali do kamp c) Gameplay - nie zauważyłem rundy kinder infekcja, jest on inicjowany przez admina lub na mapę? - brakuje multi infekcji Ogólnie jest w pytke, a p90 zabójcze 5
Zasłużony Fragowicz Damo Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Podpinam się pod tym co napisał @ Wheatley . Cały event bardzo fajny i zmiany jak zwykle udane. Wychwyciłem jedną rzecz... Nie jestem do końca pewny, ale prawdopodobnie w momencie kiedy gracz rzuci granat jajko niespodziankę i przed jego wybuchem zostanie zarażony, to granat zamienia się w smoke'a. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez Damo 2 2
Właściciel GET Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Właściciel Opublikowano 7 Kwietnia 2021 4 godziny temu, Wheatley napisał: - przenieść w kolejności jajko za minę, wiele graczy w sklepie kupuje z pamięci i niemiła niespodzianka gdy chcemy postawić minę a jej nie kupiliśmy To tylko chwilowo więc jak w przypadku Halloween lepiej zostawić jak teraz. 4 godziny temu, Wheatley napisał: - szansa na premium jest zbyt duża Zmniejszyłem szanse. 4 godziny temu, Wheatley napisał: - efekt eksplozji może trochę zmniejszyć? Chodzi o sprite Będzie inny sprite przy wybuchu. 4 godziny temu, Wheatley napisał: - może dodać do losowania bonus zajączka (podwójny skok lub bunnyhop) Ok, dodam autobh. 4 godziny temu, Wheatley napisał: - czy ten granat odpycha zombie przy eksplozji? Chodzi, aby ludzie innym nie wpychali do kamp Nie powinien. 4 godziny temu, Wheatley napisał: - nie zauważyłem rundy kinder infekcja, jest on inicjowany przez admina lub na mapę? - brakuje multi infekcji Poprawione. 41 minut temu, Damo napisał: Wychwyciłem jedną rzecz... Nie jestem do końca pewny, ale prawdopodobnie w momencie kiedy gracz rzuci granat jajko niespodziankę i przed jego wybuchem zostanie zarażony, to granat zamienia się w smoke'a. Poprawione. 2
eggs eggs tention Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Fragowicz Opublikowano 7 Kwietnia 2021 fajnie ze aktualizacje ale nie bede mogl se pograc!! bo dostalem bana 2 3
Właściciel GET Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Właściciel Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zmieniłem jeszcze parę rzeczy: Dodałem inny sprite i dźwięk, jeśli Jajko niespodzianka wybuchnie. Dodałem możliwość wylosowania AutoBH z Jajka niespodzianki. Zwiększyłem szanse na pojawienie się rundy Kinder. Zwiększyłem regenerację HP u Zombie w rundzie Kinder. Zwiększyłem cenę Jajka niespodzianki z 300 do 400 pieniążków. Zmniejszyłem bazowe HP zombie z 5000 do 3000 w rundzie Kinder ( regeneracja HP do 2500 ). Zmniejszyłem ilość pieniędzy uzyskiwanego z Jajka niespodzianki, gdyż nieraz zdarzało się, że gracze spamowali tym Jajem. Od teraz sklep będzie wyłączony na czas trwania rundy Kinder. Od teraz w czasie trwania rundy Kinder humani będą zadawać zombie obrażenia większe o 25%. 4
User Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Donator Opublikowano 7 Kwietnia 2021 4 godziny temu, GET napisał: Od teraz sklep będzie wyłączony na czas trwania rundy Kinder. To oraz brak możliwości zdobywania punktów sprawia, że nie ma ona obecnie racji bytu - całkowicie znika motywacja wypełniania celów, sprawę potęguje częstość pojawiania się Kinder rund. Jajka mogłyby kosztować sporo więcej albo mieć ograniczoną liczbę użyć w czasie jednej rundy (na gracza). Podczas rund nie-Kinder jajka zdają się dawać całkiem sporą przewagę humanom (przynajmniej w teorii), może jakiś odpowiednik jajka dla zombie?
Właściciel GET Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Właściciel Opublikowano 7 Kwietnia 2021 3 minuty temu, User napisał: Podczas rund nie-Kinder jajka zdają się dawać całkiem sporą przewagę humanom (przynajmniej w teorii), może jakiś odpowiednik jajka dla zombie? Nie ma jak. 3 minuty temu, User napisał: To oraz brak możliwości zdobywania punktów sprawia, że nie ma ona obecnie racji bytu - całkowicie znika motywacja wypełniania celów, sprawę potęguje częstość pojawiania się Kinder rund. Bo ta runda jest rundą "for fun"...
AMI Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Fragowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Witam, Idea "Kinder rund" wydawała się spoko ale... nikomu nie sprawia to frajdy w tej postaci tylko irytuje (jest to moja subiektywna opinia jak i osób które akurat są na serwerze w trakcie trwania tego psikusa). Po po prostu nie czuć motywacji grania tej rundy bo jest jałowa. Na przyszłość można zrobić burzę mózgów aby lepiej to wyglądało 1 2
Właściciel GET Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Właściciel Opublikowano 9 Kwietnia 2021 To dobry moment, aby sprawdzić w jaki sposób reagujecie na tego typu rundy. Będziemy w przyszłości dopracowywać taki tryb, także spokojnie. 2
Zasłużony Fragowicz Damo Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Powracam, niestety z kolejnym błędem... Mianowicie przy kinder multi-infekcji, niektórym graczom, w losowych momentach, broń przestaje zadawać obrażenia. Taki przypadek spotkał również mnie, dzisiaj na mapie zm_effect. http://217725.node30.pukawka.pl/hltv-2104101521-zm_effect-1618060860-1618062960.zip 10:22 - moje ak nagle zaczęło strzelać ślepakami Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Damo 3 1
Zasłużony Fragowicz chicken Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Event a przede wszystkim Kinder Infekcja była bardzo dobrym testem na nadchodzące inne tego typu dodatki m.in. W dniu 3.02.2021 o 01:06, GET napisał: a) Dzień zombie - połowa graczy zostaje zainfekowana przez zmutowanego wirusa, dzięki któremu zombie regeneruje się HP. b) Dzień człowieka - kilkoro zombie na skutek infekcji otrzyma 10k HP, a dzięki wsparciu z zewnątrz, człowiek dostanie nieskończoną ilość amunicji. Opinie były podzielone a Ci którzy byli na nie to w większości 'starzy wyjadacze' dla których jakiekolwiek zmiany oraz dodanie czegoś nowego to jest krok wstecz. Według mnie wyszło to fajnie. 6
ct75 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Fragowicz Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Event się dziś skończył i mam pytanie odnośnie losowania/ruletki czy wróci bo po wpisaniu /los nic się nie dzieje. 2 1
Właściciel GET Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Właściciel Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Przywrócone. 2
Zasłużony Fragowicz Damo Opublikowano 8 Maja 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 8 Maja 2021 (edytowane) Dzisiaj na mapie zm_horror rzucił mi się w oczy pewien błąd związany z informacją o granatach na czacie. EDIT: Dorzucam jeszcze błąd, który niestety nadal występuje, a dokładnie losowe sytuacje kiedy to jesteśmy zombie i inny zombiak zabije się podpalając od nas, a my tracimy fraga i pieniądze. Edytowane 9 Maja 2021 przez Damo 3 1
Właściciel GET Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Właściciel Opublikowano 28 Czerwca 2021 UPDATE 2.12.04 BETA z dnia 28 czerwca 2021: Dodano możliwość wyłączenia sklepu na dowolnej mapie. Naprawiono błąd z możliwością używania komendy /skins gdy gracz nie żył. Naprawiono błąd z nieprawidłowym pokazywaniem typu rzuconego granatu [ test ] - @ Damo Zaktualizowano silnik serwera. a) Zaimplementowano poprawne działanie komendy sv_usercmd_custom_random_seed. b) Naprawiono sprawdzanie głośności odtwarzanych dźwięków. c) Naprawiono rzadkie crashe HLTV. Zaktualizowano dodatek do silnika. a) Naprawiono działanie broni SG 550. b) Naprawiono funkcję usuwania broni graczom. c) Poprawiono funkcję odpowiedzialną za respawnowanie graczy. Zaktualizowano moduł serwera weryfikujący pliki graczy przy wchodzeniu na serwer. Zaktualizowano moduł serwera odpowiedzialny za działanie niektórych funkcji pluginów. [!] Z uwagi na sporą ilość zmian, prosimy o zachowanie czujności i zgłaszanie błędów serwera, jeśli pojawiły się one po tej aktualizacji! 4 1
Właściciel GET Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Właściciel Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Legenda głosi, że Power Rangers mają zagościć przejazdem na naszym serwerze - kiedy, nie wiadomo... 1 6 3
Właściciel GET Opublikowano 9 Września 2021 Autor Właściciel Opublikowano 9 Września 2021 UPDATE 2.12.05 BETA z dnia 09 września 2021: Zaktualizowano AMX MOD X. Zaktualizowano silnik serwera i jego dodatki. a) Poprawiono precyzję strzelania - błąd znany od wielu lat w CS 1.6. b) Poprawiono kilka błędów w zachowaniu botów ( dla przyszłych eventów ). Poprawiono pisanie na chacie po śmierci. Zaktualizowano system banów. Dodano nowy item: Snark Infector. [!] Robaki te będą ganiać za graczem, aby go zainfekować ( można je zabić, najlepiej nożem )! Dodano efekt krwi po wybraniu Antidotum. Zmiany dotyczące map Escape: a) Dodano przenikanie graczy na początku rundy. b) Usunięto Granat Infekujący oraz PipeNade. Zmiany dotyczące systemu losowania: a) Dodano możliwość wylosowania antidotum oraz super szybkości dla zombie. b) Zmieniono proporcje wylosowania niektórych dodatków dla zombie oraz humanów. c) Poprawiono odtwarzanie dźwięków przy wylosowaniu itemów. d) Poprawiono dźwięk przy odtwarzaniu efektu piorunu. Naprawiono błąd z możliwością uzyskiwania punktów człowieka i zombie po wyłączenia sklepu. Naprawiono błąd z możliwością rzucania granatów infekujących, jeśli tuż po zakupie gracz wybrał AntiDotum. [!] W ramach testów, item będzie dostępny na wszystkich mapach ( docelowo tylko na Escape )! 5 4
Rekomendowane odpowiedzi