Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jak zawsze zachęcamy wszystkich graczy do wyrażania swoich konstruktywnych opinii na temat aktualizacji. Nie bać się czy wstydzić, jesteśmy otwarci na wszelkie dyskusje. Bardzo prosiłbym również o zgłaszanie jakichkolwiek bugów / problemów jeśli takie występują.

Każda Wasza opinia, uwaga, zgłoszenie jest bardzo cenne i przyczynia się do dalszego rozwoju naszego serwera ZOMBIE INFECTION!

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 3
Opublikowano

Ciekawy patch - mikrozmiany balansu i uaktualnienia techniczne zawsze spoko ;d

Myślę, że dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie wymuszania wartości dla danych komend:

-Dla komendy gl_fog "1" (czyli wartość regulaminowa)

-Dla komendy cl_minmodels "0" (moim zdaniem przewaga dla CT z tą komendą jest zbyt duża + psuje kompletnie imersję)/zaimplementować metodę nakładania modelu na gracza która overriduje tą komendę

Załóżmy w pętli co jakieś 5 sekund sprawdzałoby na graczach czy mają ustawione poprawnie wartości.

Problem jest w tym że dla graczy z CSXGuardem (przysłowiowych NSów), to wykrycie będzie utrudnione.. Więc narzucenie funkcjonowałoby tylko dla Steamów, ale to chyba nie problem, biorąc pod uwage, że szary Jasio raczej nie zna tych komend.

Pozdrawiam.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Serduszko fragowe (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano
2 minuty temu, mixtaz napisał:

-Dla komendy gl_fog "1" (czyli wartość regulaminowa)

Tak jest, ale póki co dla graczy Steam, bo próbuje obejść to na NonSteam ze względu na CSXGuard, o którym wspomniałeś. 

• Ustrzel fraga! (+) 4
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
23 minuty temu, mixtaz napisał:

-Dla komendy cl_minmodels "0" (moim zdaniem przewaga dla CT z tą komendą jest zbyt duża + psuje kompletnie imersję)/zaimplementować metodę nakładania modelu na gracza która overriduje tą komendę

To prawda, ale niektórych wartość 0 ratuje i nie zjada tyle FPS-ów, a spadki czasami występują szczególnie jak dzieje się dużo na mapie, przykład zm_fox.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.11.06 BETA - 26.10.2020:

• Dodano event Halloween:
    a) Zmieniono mgłę na kolor fioletowy.
    b) Zmieniono modele zombie na szkielety.
    c) Zmieniono item Napalm Nade na Pumpkin.
  • Przebudowano dodawanie funkcji, gdy gracz miał V.I.P'a oraz V.I.P'a PRO.
  • Naprawiono błąd z nadpisywaniem przywilejów Premium graczom posiadającym V.I.P'a.
  • Naprawiono błąd z nieprawidłowym wyświetlaniem typu rzuconego granatu, gdy gracz posiadał PrzeGranat.
  • Ustrzel fraga! (+) 2
  • Ekstra 1
  • Serduszko fragowe (+) 4
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
7 godzin temu, GET napisał:

a) Zmieniono mgłę na kolor fioletowy.

Mgiełka spoko, ale obecnie zombie widać nawet na bardzo daleki dystans, to oczywiście lepiej dla humanów, gorzej dla zombie. Została zmienione intensywność, czy to po prostu przez kolor? Z drugiej strony jakby ta fioletowa mgła była mocniejsza to mogłaby być "oczojebna" :D

Jeśli to tylko kwestia koloru to może zmienić go na ciemny fiolet?

b) Zmieniono modele zombie na szkielety.

Modele zjadają więcej FPS-ów, ale są ok, w końcu pasują pod halloween. Krążą nawet opinie, że są lepsze pod względem hitboxu głowy. Mi osobiście do kompletu jeszcze brakuje szkieletowych łap u zombie.

c) Zmieniono item Napalm Nade na Pumpkin.

Item wprowadził troszkę chaosu na serwerze przez swoje zastosowanie oraz bug z nim związany. Mianowicie kiedy rzucimy granat i zostaniemy w tym momencie zarażeni, to po wybuchu zabija graczy. Dodatkowo większość nie potrafi z niego dobrze korzystać i mamy przypadki, że wpychają sobie lub komuś innemu zombiaki do kampy, na polowaniach spychają na siebie oraz brakuje nabijania pkt. humana czy spowalniania szalonego co wywołuje nerwową atmosferę na serwerze.

Moja propozycja - przywrócenie Napalm Nade a Pumpkin jako osoby granat lub żeby Pumpkin miał takie zastosowanie jak Napalm Nade.

Co do samego Pumpkin'a proponuję, żeby wybuchał od razu, a nie z takim dwu sekundowym opóźnieniem.

Z całej aktualizacji najbardziej podoba mi się nóż i rękawiczki, które mam nadzieję, że zostaną :)

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Serduszko fragowe (+) 3
  • Właściciel
Opublikowano

AD 1. To przez kolor, a poza tym oddaliłem mgłę. Nie zrobisz ciemnego koloru jak w przypadku czarnego by był mega gęsty. Poza tym to event na 5 dni więc bez przesady z tym utrudnieniem. Sprawdzimy na testowym jeszcze. 

AD 2. Są lepsze bo są wyższe jak oryginały. Poza tym one dużo nie ważą. 

AD 3. Pumpkin zostaje i będzie poprawiony. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zmieszanie 1
  • Właściciel
Opublikowano

Więc tak, kilka informacji:

• Poprawiłem Pumpkina:
    a) Cena uległa zwiększeniu z 250$ do 300$.
    b) Odpychanie zombie uległo zmniejszeniu.
    c) Nie będzie już można zabijać tym graczy z drużyny.
    d) Nie będzie już działać na zombie posiadający szaleństwo.
    e) Obrażenia od dyni będą losowe, a nie stałe.
  • Na czas eventu krew będzie żółta.
  • Na czas eventu będą dźwięki halloweenowe.
  • Na czas eventu noktowizory zostały wyłączone.
  • Ustrzel fraga! (+) 3
  • Zmieszanie 1
  • Szok 1
  • Serduszko fragowe (+) 2
Opublikowano
W dniu 26.10.2020 o 17:58, GET napisał:

e) Obrażenia od dyni będą losowe, a nie stałe.

Wszystko fajnie, tylko dlaczego human, który zabija zombiaka dynią nie zdobywa żadnych fragów?

To tak specjalnie?

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Problem z Pumpkin'em - nie zawsze pokazuje informację w prawym górnym rogu kto kogo nim zabił i nie zalicza fragów.

• Ustrzel fraga! (+) 3
Opublikowano
25 minut temu, Damo napisał:

Problem z Pumpkin'em - nie zawsze pokazuje informację w prawym górnym rogu kto kogo nim zabił i nie zalicza fragów.

Zbyt dużo hp zabiera za tak małe pieniądze

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
20 minut temu, ANTIHYPE napisał:

Zbyt dużo hp zabiera za tak małe pieniądze

To prawda, jeśli ktoś nimi spamuje to zadaje nawet dość solidny damage dlatego proponuję zwiększyć cenę o raz tyle czyli 600$. Obecnie zombie dostaje trochę w ciry będąc wiecznie ostrzeliwanym przez słabszą mgłę oraz oszałamiane spamem pumpkinów.

• Właściciel
Opublikowano

Przede wszystkim chcę podziękować za Wasze uwagi i czujność. Sprawdziłem dokładnie Pumpkina i wyszło na to, że po wdrożeniu poprawki zaproponowanej przez @ czekoladka~  zostawiłem w kodzie poprzednie zadawanie obrażeń, przez co zombie otrzymywały je dwa razy. Ponadto, dzięki temu rozwiązał się problem, o którym pisałeś @ Damo  wcześniej i zmniejszyłem obrażenia więc cena pozostanie na poziomie 300$. 

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 4
  • 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.11.07 BETA - 07.11.2020:

• Dodano nowy skybox ( niebo ) w ramach testów.
  • Dodano nowy kolor krwi zombiaków w ramach testów.

• Dodano nowy model noża humanów dla wszystkich graczy na stałe!
  • Dodano nowy system spadochronu, który naprawia wiele błędów z nadpisywaniem prędkości i grawitacji.

• Zmiany dotyczące V.I.P'ów:
    a) Od teraz V.I.P PRO zawsze będzie otrzymywał 2 kamizelki na starcie.
  • Zmiany dotyczące Premium:
    a) Dodano nowe modele broni, tj. AK47, M4A1, AWP oraz DEAGLE.
    b) Od teraz jeśli gracz wylosuje granat, który posiada już w ekwipunku to ten zostanie podwojony.
    [!] Oznacza to, że jeśli gracz posiada darmowego Napalm Nade z V.I.P'a i wylosuje Napalm Nade z Premium to otrzyma dwie sztuki!
    c) Od teraz gracze posiadający tę usługę będą otrzymywać dodatkową kamizelkę, niezależnie czy już posiada.
    [!] Oznacza to, że gracz posiadający V.I.P'a PRO będzie posiadał aż 3 kamizelki ( 2 + 1 ), zaś V.I.P 2 kamizelki - bez tych usług tylko jedną!
  • Przebudowano i dodano nowe funkcje w menu sklepu, aby wykorzystać je w przyszłości.
  • Usunięto ilość żyć maseczek, które i tak były zbugowane.

• Pozostawiliśmy losowanie z halloween z uwagi na to, że już wkrótce system ulegnie zmianie!

PSST.  Podziękowania dla @ Wheatley  za wykonanie nowego nieba i mapy zm_fg_anekin_beta, która od tej aktualizacji jest do Waszej dyspozycji  

• Ustrzel fraga! (+) 4
  • Serduszko fragowe (+) 5
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.11.08 BETA - 10.11.2020:

• Dodano komendę /skiny lub /skins w celu włączenia lub wyłączenia skinów dla Premium

• Od teraz automatyczne dołączanie do drużyny będzie działać, ale z opóźnieniem. 
    [!] Jest to związane z tym, aby system po zmianie mapy nie przenosił do gry graczy będących AFK!
  • Naprawiono krytyczny błąd z resetowaniem się rundy, gdy wyszedł ostatni Human lub Zombie.
    [!] Błąd powodował, że jeśli gracz dołączy do serwera krótko po tym, gdy wyszedł ostatni CT lub TT, silnik serwera wymuszał konieczność resetu serwera...
    [!] Rozwiązanie polega na tym, iż po wyjściu z serwera ostatniego CT runda kończy się wygraną Zombie, a w przypadku TT runda kończy się wygraną Humanów!
  • Naprawiono krytyczny błąd z nieprawidłowym przerzucaniem gracza do CT w trakcie trwania lub krótko po rozpoczęciu infekcji.
    [!] Błąd powodował, że jeśli gracz po dołączeniu do serwera zrespił się w czasie infekowania zombie mimo, iż był humanem wciąż pozostał w drużynie TT, przez co nie mógł zostać zainfekowany!
  • Przywrócono możliwość respienie się graczy po rozpoczęciu infekcji.
    [!] Ma to związek z naprawieniem błędu z bugowaniem się gracza, który w trakcie infekcji zrespił się!
  • Poprawiono metodę sprawdzania mgły u graczy.
  • Usunięto pozostałości kodu po testach z nieprawidłową infekcją matką zombie.

PSST. Zastosowane rozwiązania są w fazie testów - może okazać się, że jeszcze jakiś błąd istnieje, ale miejmy nadzieję, że nie...

• Ustrzel fraga! (+) 7
Opublikowano

Kiedy zombi zarazi humana, to nie pokazuje informacji w górnym rogu, znaczy pojawia się jakby z opóźnieniem.

Myślałam, że dostałam laga, stąd ten zastój, ale zapytałam @ SPORTOWA WARSZAWA (L)   czy też tak miał i powiedział, że tak.

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Tak, dodatkowo czasami w pierwszej rundzie na nowej mapie, przed restartami, słychać dźwięk wygranej rundy przez zombie.

• Właściciel
Opublikowano
12 godzin temu, czekoladka~ napisał:

Myślałam, że dostałam laga, stąd ten zastój, ale zapytałam @ SPORTOWA WARSZAWA (L)   czy też tak miał i powiedział, że tak.

Nie zauważyliśmy na serwerze żadnych takich problemów. Sądzę, że to mogą być lagi dzisiejsze, ale sprawdźcie dziś... i dema koniecznie!

6 godzin temu, Damo napisał:

Tak, dodatkowo czasami w pierwszej rundzie na nowej mapie, przed restartami, słychać dźwięk wygranej rundy przez zombie.

Poprawione. Losowanie również zostało poprawione.

• Ustrzel fraga! (+) 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności