Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie, że Pepsi było przez chwilę siódmą największą marynarką wojenną świata?
W 1959 roku w ZSRR odbyła się wystawa Amerykańska, na której Chruszczow i ludność sowiecka miała okazję spróbować pepsi.
Gdy okazało się, że obywatele zasmakowali w produkcie kapitalizmu, ustalono umowę z ZSSR, na mocy której Pepsi dostarczała im swojego produktu, a w zamian otrzymywali wódkę stoliczną, którą sprzedawali potem w USA.
Wódka sprzedawała się dobrze, ale gdy Sowieci wypijali rocznie miliard porcji coli doszło do tego, że pepsi nie było w stanie sprzedać tyle wódki. Wiosną 1989 podpisano więc specyficzną umowę. Za dostawy Pepsi otrzymało od rządu ZSRR 17 używanych łodzi podwodnych, krążownik i niszczyciel. Byli wtedy 7 największą marynarką wojenną pod względem łodzi podwodnych.

CEO Pepsi powiedział wtedy do Doradcy ds. bezpieczeństwa narodowego, że "rozmontowują Związek Radziecki szybciej niż rząd USA". :D 

1. Źródełko

2. Źródełko

image.jpg

• Szok 1
  • Serduszko fragowe (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Zawsze wolałam Colę niż Pepsi ?

ELSO,
Ja też ?
  • Serduszko fragowe (+) 3
Opublikowano
Godzinę temu, ?.? napisał:

@ Queen of Hell  mamy że sobą coś wspólnego! <lol>

@ Queen of Hell EJ DOBRA POMYLIŁO MI SIĘ XDD Pepsi lepsze, przepraszam za pomyłkę..

Queen of Hell,
Chyba śnisz XDD
  • Śmiech 2
  • 9 miesięcy temu...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

fg_gun.png

*** Wiadomość została wygenerowana automatycznie ***

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie!

• Ustrzel fraga! (+) 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności