kmekk Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zawieszony Opublikowano 8 Stycznia 2020 Wiecie, że Pepsi było przez chwilę siódmą największą marynarką wojenną świata? W 1959 roku w ZSRR odbyła się wystawa Amerykańska, na której Chruszczow i ludność sowiecka miała okazję spróbować pepsi. Gdy okazało się, że obywatele zasmakowali w produkcie kapitalizmu, ustalono umowę z ZSSR, na mocy której Pepsi dostarczała im swojego produktu, a w zamian otrzymywali wódkę stoliczną, którą sprzedawali potem w USA. Wódka sprzedawała się dobrze, ale gdy Sowieci wypijali rocznie miliard porcji coli doszło do tego, że pepsi nie było w stanie sprzedać tyle wódki. Wiosną 1989 podpisano więc specyficzną umowę. Za dostawy Pepsi otrzymało od rządu ZSRR 17 używanych łodzi podwodnych, krążownik i niszczyciel. Byli wtedy 7 największą marynarką wojenną pod względem łodzi podwodnych. CEO Pepsi powiedział wtedy do Doradcy ds. bezpieczeństwa narodowego, że "rozmontowują Związek Radziecki szybciej niż rząd USA". 1. Źródełko 2. Źródełko 1 1
Zasłużony Fragowicz Queen of Hell Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zawsze wolałam Colę niż Pepsi ? ELSO, 8 Stycznia 2020 Ja też ? 3
E.R Opublikowano 8 Stycznia 2020 Wykluczony Opublikowano 8 Stycznia 2020 @ Queen of Hell mamy że sobą coś wspólnego! 1
Darkness.#exe Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zawieszony Opublikowano 8 Stycznia 2020 Wiadomo Cola to zawsze najlepsza
E.R Opublikowano 8 Stycznia 2020 Wykluczony Opublikowano 8 Stycznia 2020 Godzinę temu, ?.? napisał: @ Queen of Hell mamy że sobą coś wspólnego! @ Queen of Hell EJ DOBRA POMYLIŁO MI SIĘ XDD Pepsi lepsze, przepraszam za pomyłkę.. Queen of Hell, 9 Stycznia 2020 Chyba śnisz XDD 2
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 18 Października 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 18 Października 2020 *** Wiadomość została wygenerowana automatycznie *** Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie! 2
Rekomendowane odpowiedzi