Skocz do zawartości

[KOSZ] probemy z csgo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. mam pytanie dlaczego może skakać var do 10.0 ten pomiędzy fps/pingiem.. dawniej grałem na tym samym komputerze i miałem mniej ram a działało perfekt na max fps itd... 
zrobiłem przerwę pare dni od cs'a, włączyłem znów i  var skacze nawet jak "tabem"  klikam pare razy.... 
znacie może przyczyne? 

komputer " 
dell optiplex 3020
karta graficzna: zintegrowana  intel(R) HD graphics 4400
Procesor; Intel  i3-4150 3,50GHz

ram 6GB <Dawniej bylo 4gb>
system 64 bitowy 

z góry podziękuje komentarzom za informacje " kup lepszy to czy tamto" interesuje mnie czy jest możliwosc naprawienia tego bez hard resetuj czy inny dłużej terminowych rzeczy. 

Edytowane przez Klapuch
  • Administrator Główny
Opublikowano

To nie jest kwestia ramu, csgo jest mało wymagająca gierka jeśli weźmiemy pod uwagę inne gry.

Sprawdź swój dysk - jak pracuje, czy pracuje cicho, czy jest może głośniejszy, więcej czasu potrzebuje żeby przemielić dane niż zwykle i oczywiście absolutna podstawa jest czy dysk się sypie czy nie, sprawdzenie go przez program czy wyskakuja błędy. 

Opublikowano
1 minutę temu, gtx napisał:

To nie jest kwestia ramu, csgo jest mało wymagająca gierka jeśli weźmiemy pod uwagę inne gry.

Sprawdź swój dysk - jak pracuje, czy pracuje cicho, czy jest może głośniejszy, więcej czasu potrzebuje żeby przemielić dane niż zwykle i oczywiście absolutna podstawa jest czy dysk się sypie czy nie, sprawdzenie go przez program czy wyskakuja błędy. 

ram mając 4 działało jak pisałem bez zarzutów potem jak był błąd to znalazłem 2gb wiec dodałem i na max fps 60 działa var skacząc mniej ..
sprawdzałem dysk i jest git sprawdzałem jak dobrze pamiętam przez Kaspersky  i AntyMalvare. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Sprawdź bad sectory programem HDTune, a nie antywirusem ;D Wyjmij tą kość 2GB, bo nie zawsze dwie różne kości mogą ze sobą współpracować. Tym bardziej jeżeli są innej firmy, częstotliwości. 

Opublikowano

Sprawdzałem bo mam pobrane i wszystkie kratki były zielone wiec perfekto.  i powód przed kartą dodatnią 2GB ram były błęde z var'em później dodałem to lekko się poprawiło. ale nadal nie może to być wina ram  skoro wcześniej działało  i było cud malina... 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Podaj dokładną specyfikacje ramu, jakie masz temperatury ?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

spróbuj ustawić profil xmp w biosie albo ręcznie ustaw wyższą częstotliwość dla pamięci 

Opublikowano
2 godziny temu, VetraX napisał:

spróbuj ustawić profil xmp w biosie albo ręcznie ustaw wyższą częstotliwość dla pamięci 

Nie mam takiego czegoś w biosie a szukałem... mam wideo kazdej zakładki jaka tam jest i jakośna pw mogę podesłać to powiesz co jest git a co zmienić... 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Musisz mieć taką opcję, ewentualnie zrób update biosu.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Bo posiadasz niepodkręcalny procesor

• 8 miesięcy temu...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności