Klapuch Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam. mam pytanie dlaczego może skakać var do 10.0 ten pomiędzy fps/pingiem.. dawniej grałem na tym samym komputerze i miałem mniej ram a działało perfekt na max fps itd... zrobiłem przerwę pare dni od cs'a, włączyłem znów i var skacze nawet jak "tabem" klikam pare razy.... znacie może przyczyne? komputer " dell optiplex 3020 karta graficzna: zintegrowana intel(R) HD graphics 4400 Procesor; Intel i3-4150 3,50GHz ram 6GB <Dawniej bylo 4gb> system 64 bitowy z góry podziękuje komentarzom za informacje " kup lepszy to czy tamto" interesuje mnie czy jest możliwosc naprawienia tego bez hard resetuj czy inny dłużej terminowych rzeczy. Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez Klapuch
Administrator Główny gtx Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Administrator Główny Opublikowano 1 Sierpnia 2019 To nie jest kwestia ramu, csgo jest mało wymagająca gierka jeśli weźmiemy pod uwagę inne gry. Sprawdź swój dysk - jak pracuje, czy pracuje cicho, czy jest może głośniejszy, więcej czasu potrzebuje żeby przemielić dane niż zwykle i oczywiście absolutna podstawa jest czy dysk się sypie czy nie, sprawdzenie go przez program czy wyskakuja błędy.
Klapuch Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 1 minutę temu, gtx napisał: To nie jest kwestia ramu, csgo jest mało wymagająca gierka jeśli weźmiemy pod uwagę inne gry. Sprawdź swój dysk - jak pracuje, czy pracuje cicho, czy jest może głośniejszy, więcej czasu potrzebuje żeby przemielić dane niż zwykle i oczywiście absolutna podstawa jest czy dysk się sypie czy nie, sprawdzenie go przez program czy wyskakuja błędy. ram mając 4 działało jak pisałem bez zarzutów potem jak był błąd to znalazłem 2gb wiec dodałem i na max fps 60 działa var skacząc mniej .. sprawdzałem dysk i jest git sprawdzałem jak dobrze pamiętam przez Kaspersky i AntyMalvare.
Legendarny Fragowicz VetraX Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Sprawdź bad sectory programem HDTune, a nie antywirusem ;D Wyjmij tą kość 2GB, bo nie zawsze dwie różne kości mogą ze sobą współpracować. Tym bardziej jeżeli są innej firmy, częstotliwości.
Klapuch Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Sprawdzałem bo mam pobrane i wszystkie kratki były zielone wiec perfekto. i powód przed kartą dodatnią 2GB ram były błęde z var'em później dodałem to lekko się poprawiło. ale nadal nie może to być wina ram skoro wcześniej działało i było cud malina...
Legendarny Fragowicz VetraX Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Podaj dokładną specyfikacje ramu, jakie masz temperatury ?
Klapuch Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 44 minuty temu, VetraX napisał: Podaj dokładną specyfikacje ramu, jakie masz temperatury ?
Legendarny Fragowicz VetraX Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 spróbuj ustawić profil xmp w biosie albo ręcznie ustaw wyższą częstotliwość dla pamięci
Klapuch Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 2 godziny temu, VetraX napisał: spróbuj ustawić profil xmp w biosie albo ręcznie ustaw wyższą częstotliwość dla pamięci Nie mam takiego czegoś w biosie a szukałem... mam wideo kazdej zakładki jaka tam jest i jakośna pw mogę podesłać to powiesz co jest git a co zmienić...
Legendarny Fragowicz VetraX Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Musisz mieć taką opcję, ewentualnie zrób update biosu.
Klapuch Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 ogólnie mam bios z brakiem możliwości podkręcania np procka...
Legendarny Fragowicz VetraX Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Bo posiadasz niepodkręcalny procesor
Klapuch Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Fragowicz Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Wiem. A także bios zablokowany ze nic nie da sie praktycznie zrobić. więc jakieś inne pomysły?
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie. 1
Rekomendowane odpowiedzi