Skocz do zawartości

[KOSZ] Huawei P20 czy samsung s9+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema siema, chciałbym skorzystać z opinii innych na temat dwóch telefonów ponieważ nie mam pojęcia, który mógłby być lepszy pod względem aparatu jak i sprzętem, a mowa tutaj o Huawei P20 czy samsung s9+.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Pod względem aparatu Huawei P20, pod względem funkcjonalności to polecam Samsunga, sam obecnie posiadam S9 i jestem zadowolony, ekran mega jasny i dobre kolory, ale aparat nigdy nie był mocną stroną samsungów, widziałem zdjęcia z P20 wyglądały dobrze.

• Serduszko fragowe (+) 1
Opublikowano

Jakbym miał wybierać pomiędzy owymi telefonami wybrałbym Huawei P20 a dlaczego?

Długo wytrzymała bateria, nie zawiesza się pod ilością otwartych aplikacji.

Taka moja mała rada. ;*

Opublikowano

To teraz czekam do wypłaty i cyk do salonu ??

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@NizekSztos osobiście polecam Ci p20, którego jestem posiadaczem. 

Faktycznie aparat świetne zdjęcia robi. Bateria nie zużywa się nie wiadomo jak szybko, gdy używam go cały dzień z dość pokaźną ilością aplikacji działających w tle. Co do pamięci myślę, że te jakieś ok. 50gb wolnego miejsca powinny wystarczyć każdemu. Dodam jeszcze tylko, że telefon ten nawet po całym dniu używania go oraz wielu działających aplikacji w tle, nie zamula ani nic. Bynajmniej ja tego nie zauważam. 

PS. Dokładniej pisałem o p20 lite

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Serduszko fragowe (+) 2
Opublikowano

Dziękuję Ci za twoją opinię i za wypowiedzenie się w tym temacie. Na pewno wezmę pod uwagę twoje argumenty podczas wyboru telefonu !

• Ekstra 1
Opublikowano (edytowane)

ja mam sam p10 nie mam nic do huawei ale wolałbym huaweia dlaczego? podoba mi się jego szklany tył również samsung też go ma ale jak miałem samsunga j3 to po 3 latach lagował a mam p10 rok i nie laguje. polecam ci huaweia p10 albo p20.

8 godzin temu, VeksuaL napisał:

@NizekSztos osobiście polecam Ci p20, którego jestem posiadaczem. 

Faktycznie aparat świetne zdjęcia robi. Bateria nie zużywa się nie wiadomo jak szybko, gdy używam go cały dzień z dość pokaźną ilością aplikacji działających w tle. Co do pamięci myślę, że te jakieś ok. 50gb wolnego miejsca powinny wystarczyć każdemu. Dodam jeszcze tylko, że telefon ten nawet po całym dniu używania go oraz wielu działających aplikacji w tle, nie zamula ani nic. Bynajmniej ja tego nie zauważam. 

PS. Dokładniej pisałem o p20 lite

p 20 lite lepsza bo ma odcisk palca :) 

Edytowane przez xyz pod żebro :)
  • Serduszko fragowe (+) 3
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomo, że cena = jakość, więc samsung s9+ spełni Twoje oczekiwania na pewno. Pytanie czy chcesz naprawdę coś droższego na, np. rok ( co jest nieopłacalne ) czy wystarczy Ci Huawei P20, który może się sypać po krótszym czasie. Nie są złe te telefony, ale cena ich jest niższa więc wiadomo, że na czymś się oszczędzało. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

p20 duzo lepszy od szajsunga, tam płacisz tylko za markę

• Śmiech 2
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Chcesz kupić za gotówkę ? Nowego czy używanego ? A pytam, ponieważ jeśli będziesz kupował za gotówkę to proponuję kupić używanego lub też nowego, ale z Olx, Allegro lub Komis/Lombard. Sam osobiście tak robię z tego względu, że te telefony tracą szybko na wartości i kupowanie nowego tel z salony jest według mnie nie opłacalne, gdzie od osoby prywatnej czy w komisie/lomabrdzie zaoszczędzisz kilka stówek. Ale to jest tylko taka moja opinia. Ty zrobisz jak uważasz :)

Opublikowano

mam huaweia, ale wydaje mi się, że samsung to jest to !

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Galaxy się trochę zapędził dla kasy i co chwilę wypuszcza nowe telefony co się wiąże ze spadkiem wartości telefonu, zaś Huaweie nie wychodzą aż tak jak te Samsungi, wiadomo droższy bo coś lepszego w nim jest, szukaj p20 lub tego galaxy ale celował bym w używkę, gwarancja i tak jeszcze będzie na niego.

Opublikowano (edytowane)

Generalnie Samsung jest naturalnie lepszym wyborem, kwestia tego, na co zwracasz uwagę i co planujesz z tym telefonem działać, a także cena rzecz jasna. Jeśli zależy Ci na zdjęciach, przyjemnym designie, dobrych bebechach (ale nieco gorszych od Samsunga) i niższej cenie, to jak najbardziej P20, jeśli natomiast kilkaset cebulionów więcej nie stanowi dla Ciebie problemu, to możesz liczyć na świetny telefon z doskonałym wyświetlaczem, mocnymi podzespołami na co najmniej 2 lata jakim jest S9.

PS. #XiaomiLepsze

Edytowane przez Kaziu xD
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Sam wybrałbym P20, jednak jako wieloletni konsument huaweia i człowiek co trochę się tym interesuje, mogę powiedzieć, że telefony huaweia lubią się wyginać i baterie lubią puchnąć (nie wszystkie). Samsung byłby lepszy na dłuższe lata. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Ja jakoś nie jestem przekonany do tych s9, 10 itd.
Czasami nie ma znowu afery tym razem z samsungiem z celowym spowalnianiem telefonów?

Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

No jest ostatnio afera z Samsungiem i Apple, że aktualizacjami spowalniają telefony, Samsung w swoim oświadczeniu przyznał się do spowalniania telefonu, ale jakiegoś starego modelu.

Co do nowych telefonów, tylko prezes firmy wie. 

Opublikowano
10 godzin temu, Zeu$ napisał:

@NizekSztos odpowiedź masz?

Zamykamy?

Niby mam ale po każdej dodanej odpowiedzi zmieniam zdanie :D

Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

• Szok 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności