Skocz do zawartości

[KOSZ] Dalsze losy FFA...

Zmiana FFA na system 3 map!  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jest to dobry pomysł?

• Tak
      16
    • Nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
10 godzin temu, GET napisał:

W maju serwer zmienił IP. Wcześniej był czołowym serwerem w Polsce, ale poprzedni opiekunowie nie dostali wsparcia kompletnie od adminów, którzy olali sprawę i opiekunowie stracili chęci do prowadzenia serwera.

Jestem tego świadomy, bo ty innej opcji nie dopuszczasz dla serwerów. Ma być w topce i trzeba do tego dążyć :D. Wiem również, że wszystkie serwery poleciały w dół i to nie tylko nasze bo przeglądałem sobie wykresiki różnych serwerów. 

8 godzin temu, OgraNee napisał:

nie ma co ciągnąć w Mirage, bo to byłaby najczęściej wybierana mapa

Najwidoczniej nie bez powodu jest wybierana. Po za tym widziałem że serwer only mirage nie raz był pełny, a także można na nowym 3maps wprowadzić obowiązkowo granie 3 map, jeżeli bałbyś się że w kółko jedna mapa by była. 

3 godziny temu, $tryju napisał:

Zmiany jakies musimy zrobic. Przy obecnym stanie serwera i checi adminow zostawienie tego jak jest nic nie zmieni...

Jeżeli serwer zostanie sam sobie, to nie liczyłbym na cokolwiek...

3 godziny temu, $tryju napisał:

jak mawiaja "kto nie ryzykuje ten nie ma"

Zmiana czy zostawienie jako FFA to już jest jakiekolwiek ryzyko które musimy podjąć. Jakby nie patrzeć to taki i taki serwer można próbować rozkręcać tylko z większym zaangażowaniem :P. Kwestia tylko jaki typ graczy przybędzie bo co wersja to jakaś pula ich będzie zmienna. 

8 godzin temu, GET napisał:

Samemu mi się po prostu momentami nic nie chce poza bieganiem boso przy jeziorze... 

Też bym tak chciał, ale w pobliżu to mam co najwyżej a'la Chorwację (krakowski Zakrzówek) który jest pełen kamieni. 

4 minuty temu, Błachy ^^ napisał:

To wpadnij na bagry, daleko nie masz, a kawałek plaży jest??

Bez samochodu i z dzieckiem w wózku nie bardzo chce mi się udawać na takie przeprawy :P 

Opublikowano

Jestem jak najbardziej za. Jeżeli chodzi o mapy to mirage + cache+ rotacyjna 

34 minuty temu, BuBu Mlesio napisał:

Też bym tak chciał, ale w pobliżu to mam co najwyżej a'la Chorwację (krakowski Zakrzówek) który jest pełen kamieni

To wpadnij na bagry, daleko nie masz, a kawałek plaży jest??

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Graczy na nim mało, a inne serwerownie oferują tego typu rozgrywkę dla większych skupisk. Myślę, że przerobiony rodzaj rozgrywki w postaci map znanych i lubianych to pierwszy etap do rozkręcenia serwera.

Pomysł w obecnej sytuacji jak najbardziej właściwy i słuszny. Najtrafniejszą zmianą byłoby ograniczenie mapami mirage, cache i inferno. Zgadzam się ze stwierdzeniem, że gdyby ktoś chciał pograć na mirage, to poszedłby na only mirage, lecz często gęsto ludzie są nim przejedzeni i gdy zobaczą, że mają możliwość popykania sobie również bardzo popularnych z turniejówek map, będą mile zaskoczeni i w większości skusi ich to do dalszej gry, nie na odwrót.  Niemniej jednak only mirage trzyma się dobrze i to głównie na jego podstawie powinniśmy wyciągnąć pewne wnioski. Jedna z najpopularniejszych i najchętniej granych map w tej grze, od zawsze miała swoich wiernych zwolenników którzy nie wyobrażali sobie bez niej gry.

Gdy sytuacja będzie się rozwijać a graczy  przybywać, nic nie będzie stało na przeszkodzie by mirage zastąpić na przykład overpassem. Najpierw trzeba zadbać o serwer pod kątem rozgrywki dla gracza i jego upodobań (tutaj musimy się kierować statystykami grywalności danej mapy), dopiero potem ochoczo pisać  "chcesz mirage? to idź sobie na only mirage". W przyszłości przed późniejszą zmianą puli map, będzie można dodać informacje na serwerze "posiadamy również only mirage na który serdecznie zapraszamy" - póki co, mirage z połączeniem cache i inferno mogą być złotym środkiem na start.

Paciaciak,
Sieci serwerów, nie serwerownie.
  • Ustrzel fraga! (+) 3
Opublikowano
7 godzin temu, BuBu Mlesio napisał:

Jeżeli serwer zostanie sam sobie, to nie liczyłbym na cokolwiek...

Serwer nie zostanie "sam sobie" bo JA tu jestem i dopóki go nie rozkręcę to nie odpuszczę :) obiecałem to komuś i się z tego wywiąże :) jest ze mną także @Shaq111akaRzeznik i @Wiki Everyonejohn więc zepniemy dupy i damy radę :) może inni admini też będą wpadać sporadycznie :) 

Damy radę ! 

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Zmieszanie 1
  • Serduszko fragowe (+) 3
  • 4 miesiące temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności