Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3346jis.png

Firma Valve poinformowała wczoraj o odświeżeniu Dust 2 – jednej z najstarszych i najbardziej ikonicznych map Counter Strike: Global Offensive (a właściwie serii Counter-Strike). Dziś zaprezentowano nową wersję tej klasycznej areny, na razie dostępną wyłącznie w wersji beta. Na oficjalnej stronie gry zamieszczono szczegółowe porównanie nowego i starego wyglądu, wyraźnie obrazujące zamierzenie twórców. Jak sami twierdzą, Dust 2 „przez lata stał się jedną z najbardziej zbalansowanych i rozpoznawalnych map CS:GO”, dlatego zamiast rewolucji zdecydowano się na modyfikację detali w celu poprawienia czytelności w trakcie potyczek. Mamy więc znaną lokację z wszystkimi klasycznymi miejscami, ale i z drobnymi zmianami, na przykład poprawionym oświetleniem tuneli. Usunięcie ciemnych drzwi z punktu A, rynien z rogów i przesunięcie wraku samochodu w punkcie B – te i inne zmiany mają poprawić wrażenia z rozgrywki bez burzenia ogólnego konceptu mapy.

Oczywiście nie wszystko wygląda tak dobrze w wersji beta, a gracze informują o mniej lub bardziej znaczących błędach, na przykład możliwości strzelania przez niektóre ściany i drzwi (i to tylko z jednej strony). Pomijając te problemy, które – miejmy nadzieję – zostaną rozwiązane przed oficjalnym debiutem nowego Dust 2, pozostaje jeszcze kwestia odświeżonego wyglądu. Valve nie ukrywa, że jednym z celów modernizacji mapy było uwspółcześnienie warstwy wizualnej, aczkolwiek nie ograniczono się wyłącznie do poprawienia jakości tekstur. Przy okazji dodano też nowe modele Leet Krew (jednej z frakcji w drużynie terrorystów), które możecie zobaczyć poniżej. Te oraz inne nowości z nadchodzącej aktualizacji są dostępne w wersji beta CS:GO – dostęp do niej uzyskacie po wybraniu stosownej opcji w zakładce Beta we Właściwościach gry.

6ohnc8.png

Tutaj możecie porównać nowego Dusta ze starym : CLICK

Źródło : Gry-Online

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Zobaczymy ile fpsów będzie ^^

Opublikowano
1 godzinę temu, Nesty napisał:

No wreszcie, pytanie tylko kiedy nowy silnik Source 2...

Z tego co czytałem miał być po wakacjach, lecz valve się nie przemęcza zbytnio. Wydaję mi się również, że gdy zmienią silnik gry może to skutki w e-sporcie, więc odkładają ten temat co chwilę. 

Odnośnie samej mapy, dobra zmiana. Sam osobiście tej mapy nie gram od czasów silvera ^^ Widać, że coś robią przynajmniej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

CS : GO na Source 2 otrzymali już Chińczycy przy premierze u nich. I po wakacjach, to właśnie u nich miało być najpierw. Później reszta świata.

• Właściciel
Opublikowano
Dnia 11.10.2017 o 14:52, Magic1337 napisał:

Wydaję mi się również, że gdy zmienią silnik gry może to skutki w e-sporcie, więc odkładają ten temat co chwilę. 

Ja się bardziej martwię o serwery społecznościowe, które będą dead przez 2 tygodnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności