Skocz do zawartości

[KOSZ] Jest Źle

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Witam, piszę ten temat, bo trzeba w końcu zrobić coś z tym co się dzieje na serwerze. Konkurencja zdecydowanie od dłuższego czasu zaczęła z nami wygrywać(każdy wie o kogo chodzi), większość ludzi od nas uciekła na inne serwery, bo na fragujemy nic się nie dzieje, wszystko jest takie monotonne, a o eventach nie wspomnę, żadnej inicjatywy ze strony administracji i to jest wielkim minusem aktualnie. Żeby serwer dobrze prosperował i był oblegany przez graczy, to pierw trzeba jakimś sposobem ich ściągnąć na serwer, a dobrze wiemy, że reklamy serwera nie wystarczą tylko, bo jak gracz X wejdzie na serwer i zobaczy po jakimś czasie, że nic się nie dzieje, to zdecydowanie będzie szukał dalej. Wypadałoby zapewnić graczom dobre podłoże do dalszej gry na serwerze, żeby sami zorientowali się, że warto tutaj grać, bo serwer "żyje".  Czas najwyższy coś z tym zrobić, bo jak administracja za późno się obudzi, to będzie jeszcze gorzej i jeszcze więcej graczy odejdzie.Eventy i różnego typu konkursy to byłby solidny plus, który wypadałoby wykorzystać, żeby wrócić znowu na szczyt. Teraz napiszę, to co już było wiele razy pisane: Jeśli administracja nie ma czasu na robienie konkursów, eventów, to niech wyznaczą odpowiednie osoby z genialnymi pomysłami do tego, bo było wiele propozycji dot. eventów/konkursów, lecz wszystkie zostały tak jakby odstawione na bok i nic z nimi nie było robione. Myślę, że wspólnymi siłami (administracja+gracze) dalibyśmy radę śmiało wrócić do tego co było kiedyś. My jako gracze, możemy jedynie pisać takie tematy, ale czy coś się zmieni, to zależy tylko i wyłącznie od administracji MTA. Liczymy na was.

Pozdrawiam.post-16605-0-32612700-1480256799_thumb.jpgpost-16605-0-32479800-1480256800_thumb.jpg

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Właściciel
Opublikowano

Konkurencja wygrywa tylko dlatego, że Gasiu i spółka wchodzili na serwer i w prywatnych wiadomościach oferowała za darmo bazy na miesiąc po przejściu do nich.

To są żałośni ludzie, bo gracze przechodzą do nich, a za jakiś czas wracają do nas. Ile było masowych rezygnacji tam? Jest tam jeden wielki syf.

Do tego co aktualizacje szpiegują nas i jak tylko napisze "gowno-dayz" tak w tym samym dniu mam wjazd na TS3. No skurwiele do potęgi.

• Ustrzel fraga! (+) 6
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Może i grają nieczysto i zachowują się jako skończeni idioci, ale nie możemy pozwolić im na to, że ich takie działanie, będzie odnosiło jakieś tam skutki, powinniśmy temu jakoś zapobiegać. Powinniśmy teraz my zaatakować w sposób robienia eventów, przyciągnięcia jak największej ilości graczy na serwer, żeby oni zaczęli odczuwać spadek ilości graczy.

Opublikowano

Najsmutniejsze jest to, że na tamtym super serwerze jest wiele ludzi, którzy nawet mogą nie wiedzieć, że takie coś jak nasz serwer istnieje. A może by zrobić coś takiego typu black Friday, że raz w miesiącu można kupić bazę w cenie przedłużenia np.

• Ustrzel fraga! (+) 5
  • Właściciel
Opublikowano

My celowo z Heisenem biernie przyglądaliśmy się całej sytuacji ze strony pseudo-konkurencji, aby przede wszystkim zdobyć dowody. I to, co chcieliśmy uzyskać - zdobyliśmy. Nie możemy robić dokładnie takich samych skurwysyńskich czynów, jak oni, tylko to trzeba zrobić wszystko inteligentnie. Dlatego:

- dzisiaj będzie reset wraz z aktualizacją;

- nowy cennik baz na stałe;

- od grudnia zacznie się seria eventów ( w każdą sobotę tydzień po resecie będzie odbywał się jeden, zaś drugi to niespodzianka; )

@KliXeR

Na pewno to lepszy pomysł niż oferowanie za darmo baz przez Gasia i spółkę. Pomyślimy nad promocjami. 

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Prawda jest taka, że serwer przez kilka miesięcy stał i nic się na nim nie działo, oprócz ,,event'ów'' w postaci restartów aut i irytujących aktualizacji między innymi prawie dobrze działający ,,anty-reloga" który był zrobiony tylko po to by ,,myślano'' że działa xD  Serwer nie utrzymuje graczy bo się nic nie dzieje. Teraz nagle się obudziliście i zniżacie ceny żeby przyciągnąć nowych graczy, ale teraz macie jeszcze większą konkurencje, autorski serwer krosa i wasze ,,the-gówno'' które radzi sobie jeszcze lepiej. I pewnie tutaj zostanę zhejcony i poturbowany przez wielbicieli fraga, że jestem ,,chujem'' bo gram na ,,the-gówno'' itp. 

http://fragujemy.com/topic/42416-propozycja-ewent/ - propozycja którą złożyłem miała być zrealizowana w ciagu 2-3 miesięcy, i co? Nic... 

Glue na dodo - prawie każdy chce usunięcia tej opcji, ale to pewnie wy gracie na serwerze i takie dodo dla was to pestka...

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Przyjmujemy konstruktywną krytykę. Ale są czasem bugi, np. z anty-relogiem, których nie jesteśmy w stanie wyłapać, jeśli ich nie zgłaszacie. Dlatego nie zgadzam się, że nic nie robimy i postawiliśmy anty-relog dla picu.

Nie, nie zostaniesz "zhejcony".

Event wykonamy, a glue do dodo nie jest priorytetem, lecz postaramy się to wprowadzić w tym tygodniu jeszcze.

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Jakoś kiedyś nie było problemów z tym pierdolonym anty-relogiem. A teraz co serwer to jest z tym problem, dlaczego?

Eventy miały być już dawno, a teraz pchanie będzie tego na siłę... Lepiej Nesty weź przykład z Machina i reszty, że starają się. Są aktywni, nie banują za napisanie np. "Jebać Gasia" - JG

Machin i reszta robi eventy i to często dosyć za co chwała im. Gdy wbijałem na fraga pierwszy raz to myślałem, że będą eventy. A tu taki chuj, no szkoda.. Serwer z wielkim potencjałem i dużo ludzi go zna. A przez kogo Maxiora.. Ale jebać go.

Skup się na serwerze i zajmij się graczami i eventami, rozmyśl to Nesty. I nie banować bez powodu... :)

Powodzenia.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Nikt tutaj nie banuje z byle powodu. Przykład: każdy ma prawo przekląć, ale większość z Was wjeżdża na osoby trzecie, np. na żony, matki, córki, kochanki itd. To nie przystoi i nie będziemy obojętni wobec tego.

Nie musicie lubić Maxior'a, lecz na zewnątrz jesteśmy jedną z charakterystycznych sieci serwerów. Co więcej, jesteśmy doceniani za uczciwe i rzetelne podejście do wielu spraw.

Stąd mamy dużą współpracę nie tylko z hostingami, ale także YouTuberami czy sieciami serwerów. 

Jak wspomniałem, Heisenberg będzie Wam robił eventy.

Ja nie mam czasu skupiać się konkretnie na tym serwerze, bo zaniedbałbym przez to pozostałe serwery. 

--

A co do Machina... nie od dziś wiemy, że ten człowiek razem z Gasiem i spółką działają nieuczciwie. Wskazuje chociażby na to obecna promocja -50%. 

My się w taką dziecinadę bawić nie będziemy. Obniżamy ceny baz stałych dlatego, że już dawno to zaplanowaliśmy a nie dlatego, że powstał ten tutaj temat. 

Natomiast Ci śmieszni ludzie działają tylko i wyłącznie pod wpływem sytuacji / wydarzeń, a my jesteśmy bierni i patrzymy, jak Ci idioci się wyżynają - dlatego mamy merytoryczną przewagę. 

Prosty przykład z Trustem: składał rezygnacje, a teraz chłopczyk ustawia sobie mój avatar i jeszcze bezczelnie wtrąca się w naszą politykę. 

Przekupili dzieciaka po to, aby został? Błagali go na TS3? Ojej, jakie to wspaniałe - ale mnie to nie obchodzi, bo się w to nie wtrącam! A oni chcieliby każdy segment konkurencji kontrolować. 

My to chociaż hejtujemy i wypowiadamy rzeczy publicznie, a nie tak jak oni, że robią coś za plecami i się cieszą jak głupi do sera, a potem udają niewiniątka. 

Czy tak działa zdrowa i rzetelna konkurencja??? Nie! Gdyby to była wojna między korporacją a drugą korporacją, to ta, która działałaby w ten sam sposób jak Machin płaciłaby duże odszkodowanie. 

Podsumowując: przez większość czasu królowaliśmy my z serwerem. Od jakichś 7 dni jest problem z frekwencją, no ale jak Gasiu się chwali, że przekupił 30 graczy darmowymi bazami, to nic dziwnego.

Spokojnie, Ci gracze wrócą do nas, jak tylko wystrzelimy z rozsądnymi promocjami bądź eventami. Pytanie też jest krótkie: czy skoro oni działają nieuczciwie, to może my też powinniśmy radykalniejsze kroki podjąć?

Zastanowimy się, bo to już nie są żarty. To są ludzie z kijami w zębach.

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jakoś kiedyś nie było problemów z tym pierdolonym anty-relogiem. A teraz co serwer to jest z tym problem, dlaczego?

Antyrelog działa świetnie i nie widzę tutaj żadnego problemu już z nim :)

Opublikowano

Eventy miały być już dawno, a teraz pchanie będzie tego na siłę... Lepiej Nesty weź przykład z Machina i reszty, że starają się. Są aktywni, nie banują za napisanie np. "Jebać Gasia" - JG

Machin i reszta robi eventy i to często dosyć za co chwała im. Gdy wbijałem na fraga pierwszy raz to myślałem, że będą eventy. A tu taki chuj, no szkoda.. Serwer z wielkim potencjałem i dużo ludzi go zna. A przez kogo Maxiora.. Ale jebać go.

Skup się na serwerze i zajmij się graczami i eventami, rozmyśl to Nesty. I nie banować bez powodu... :)

Powodzenia.

Maxior już dawno u nas nie urzęduje, a ślad po graczach którzy przyszli za nim, już dawno zniknął. Serwer sam na siebie pracuje teraz, a nie dzięki Maxiorowi.

Po drugie, DRG wraca nagle na serwer, wiadomo kto was przysłał. Bawicie się kurwa z Machinem, Srachinem i innymi pajacami w jakieś durne gierki. Już nie wspomnę o tym, kiedy myśmy zrobili promocję, to nagle Machin też wpadł na ten cudowny pomysł.

Uważacie siebie za poważnym i uczciwych, a tak na prawdę wszyscy tam jesteście chuja warci i fałszywi. Kto przychodzi na serwer, po PW reklamy wysyła? Wy. Kto wchodzi na serwer albo TS'a i rozsiewa jakieś durne plotki? Wy i wasza ferajna. Piszecie u siebie ludziom jakieś pierdoły, Ci przychodzą do nas i robią ferment. A potem się kurwa dziwić że bany lecą.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Jest i krystek, czy może kryniu??? Osoba która wypowiada się na tematy na które niema pojęcia, sieje chaos i do tego buntuje osoby i obgaduje mnie i pewnie nie tylko za plecami. Nie wiem jakim cudem spowrotem jesteś w administracij, ale to co ty robisz to masakra...

Ta stara grupa DRG jest podzielona na jakieś gówno które lata po serwerach i pisze głupoty i na tych starych których chyba nie ma, a byli chociaż troche ogarnięci. Może w końcu ktoś z tobą zrobi porządek, bo tylko odstraszasz graczy. Do tego zachowujesz się jak dziecko, niestety dowody usunołeś (komentarz pod moim filmikiem gdzie wylałeś całą swoją frustracje na mnie i moją grupe).

Jak już jesteśmy przy tobie, to pochwalisz się swoim timspikiem pułapką? Wiesz dobrze o co mi chodzi :))

Opublikowano (edytowane)

Nie mam pojęcia? Dzieciaku, jestem tutaj prawie rok i wiem bardzo dobrze co się dzieje. Sieje chaos, buntuje i obgaduje? Jeżeli ktoś wchodzi na serwer i pyta co z mentosem, to co mam kłamać że Ci nie wiem czemu Cię nie ma? Wiadomo, powiem prawdę że się sprzedałeś i to bardzo tanio. Tutaj kariery osiągnąć nie mogłeś, to poszedłeś tam. Odstraszam graczy? Czym? Administracja jest ze mnie zadowolona, a swoją pracę wykonuję rzetelnie i bardzo ostro. U was może przejdą wyzwiska, obelgi itd. Ja natomiast sobie na to nie pozwolę. Jak widać, moje kary skutkują. Co do frustracji, to prawda. Wylałem swoje złości, ale potem usunąłem, choć i tak o was zdania nie zmienię, a teksty typu "To nie on, to ktoś inny.." Szkoda gadać. Jak dzieci, to WY się zachowujecie. Kto pisał na pw, kto robił ferment na tsie fragujemy? W.R. i banda Machina. A no mam TS'a swojego, i co z tego? Zabronisz mi, czy żal dupę ściska. Pułapka jest na taki plebs jak wy, bo inaczej was nazwać już nie można.

EDIT.

I zapamiętaj sobie, na swojej posesji (TS), mogę robić to co żywnie mi się podoba. Pilnuj swojego nosa, swojego tyłka i swoich spraw. Wyszczekany jesteś, ale niestety nic poza tym, sobą nie reprezentujesz. Ja się z wami szczypać nie będę, bo już za dużo tego.

Edytowane przez Krystek
Opublikowano

I właśnnie o tym mówie, ,,sprzedałem się" a to dobre, serwer stał nieaktywny to przeszłem do konkurencij która mi bardziej odpowiada. Nazywa mnie człowiek, który szuka zemsty na każdym możliwym kroku i oczernia mnie, że posiadam ,,galaretke" i rozsyłam ją innym graczom. Twojee kary skutkują tym, że gracze nie wracają na serwer. Dodam że nie jestem odpowiedzialny za osoby z mojej grupy ( lub osoby które w niej były ) które niby ,,sieją ferment". Może powiedz na czym ta pułapka polega, bo podobno tutah takie rzeczy nie przechodzą...

Opublikowano (edytowane)

Bardziej Ci odpowiada, czy skolesiowałeś się z Administracją, dostałeś dobrą propozycję? Pokaż mi coś, gdzie napisałem że posiadasz galaretkę. Logiczną rzeczą jest to, że jeżeli byś Ją posiadał to dawno byś siedział na fragu z permem. Pieprzysz bo pieprzysz, byle by jakąś gównoburzę rozpętać. Wszystkie wasze słowa, teorie, nasze rzekome spiski itd. nie mają żadnego, ŻADNEGO pokrycia. Nie wracają? A to dziwne, Ja widzę że wracają i jest spokojniej. No tak, może będę brał z was przykład i wszystkim ulegał, no bo przecież nic się nie stało. Zresztą to jakie kary daję itd. to tylko i wyłącznie Moja sprawa. A jeżeli ktoś z góry uważałby, że są one zbyt surowe, były by one mniejsze, a to też raczej nie twoja sprawa. I przypominam Ci, bo widocznie problem z czytaniem ze zrozumieniem jest u Ciebie. Będąc  na swoim podwórku, mogę robić to co chcę. WSZYSTKO, mogę Ci tam nawet narobić na łeb. Mój TS, to mój TS, a nie Fragujemy.

Edytowane przez Krystek
Opublikowano (edytowane)

Skolesiowałem się? Szkoda że z Machinem znałem się wcześniej... Nie mam dowodów że to pisałeś, ale doszły mnie słuchy od kilku wiarygodnych osób, że takie plotki rozsiewasz ;) I rzadnej gówno burzy nie mam zamiaru rozpętywać, chce tylko rozwiązać problem jakim jesteś Ty, bo gadasz głupoty za ile to ja się nie sprzedałem i jaki to ja jestem zły. Na moderatora takie zachowanie nie przystaje ;)

Edytowane przez MentosToja
Opublikowano

Tak, doszły Cię słuchy no tak. Zawsze jest ta sama śpiewka, ktoś mi coś powiedział, usłyszałem, doszły mnie słuchy itd. Z dwa miesiące temu, jak wszedłem na TS Machina, to też ciekawej rzeczy się dowiedziałem, i to też bo kogoś doszły słuchy, ale zachowam to dla Siebie. To słabo wiarygodnych masz, bo nigdy nic takiego nie mówiłem do kogoś. Ewentualnie kiedyś na serwerze, jak zabijaliście, ale to wtedy większość serwera was posądzała o to. Nie muszę nic rozsiewać, mówię tylko to co inni mówią, i co o was mówią. Problemem jesteście wy, bo największy ferment to wy siejecie i to wasze TheDayZ. Zresztą, był tu nie dawno koleś który wypowiedział się bardzo negatywnie o tamtejszej administracji, i jak się okazało miał rację :) No a do dobrych nie należysz niestety. Masz tak samo za uszami jak reszta ferajny z tamtego serwa. Kończę z Tobą dyskusję, bo nic merytorycznego tutaj nie wnosisz.

Opublikowano

Wszystko jasne, mówisz to co ludzie mówią, czyli głupoty, ból dupy spowodowany utratą przedmiotów prowadzi do tego, że ludzie gadają głupoty a ty to powtarzasz, a swojego zdania nie masz bo podzielaaz zdanie głupich dzieci które mają wuerofobie... I powiedz dlaczego ja i moja grupa i the dayz jest winne ,,fermentu"? Konkurencja lepiej sobie daje rade, nie wnikam jakimi sposobami bo nie każdy jest aniołkiem ;)

Opublikowano

Pokażę Ci jak to wyglądało z mojej strony

-> W.R. szaleje na serwerze

-> Ludzie myślą że coś macie, w tym i Ja

-> Bardzo długo myślałem że coś macie

-> Koniec końców okazało się że czyści jak łza

-> Zdanie zmieniłem na dobre

-> Jakiś czas temu zdanie zmieniłem o 180 stopni, ale już nie przez graczy

I nigdy nikomu na PW itd. nie pisałem że Mentos ma galaretkę. Tak samo ty słuchasz głupot itd. Albo jak pieprzyli na tamtym serwerze, że Ja i Nesty ddosujemy im serwer. Większej głupoty nie słyszałem, a do dzisiejszego dnia, kolejne słowa bez pokrycia. A nie siejesz fermentu? Na początku wylałeś swoje żale, jakie to fragujemy złe, nie dobre itd. A dalej wyskakujesz z czymś, co nie wnosi nic merytorycznego do tematu. Kończę bo szkoda moich palców. A Tobie polecam zrobić lekcje, i popracować nad ortografią. Chociaż wtedy, zrobisz coś pożytecznego dla Siebie.

Żadnej, nie piszemy przez RZ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności