Skocz do zawartości

Propozycja.

soltys981

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie, post został chyba usunięty wcześniej podczas prac związanych z forum. Moja propozycja dotyczyła jednego pluginu na rank.

https://zapodaj.net/c54d7fc3317a6.png.html

https://zapodaj.net/b25f2178b9f17.png.html

Zdjęcia jak to wygląda.

Zdobywasz expa (Punkty ELO ) i Czym więcej to dostajesz rangę tak jak na mmach. Co ciekawsze nie jest to takie łatwe, można ustawić że za deada dostajesz ujemne, gdy drużyna przegra runde dostajesz ujemne, a za killa dodatnie , za planta , za rozbrojenie, za wygranie rundy  itd, ciekawy system umilający grę i bardziej zawzięcie dla osób które chcą być najlepszymi na serwerze. :P

Druga propozycja to zrobić restart ranku. :) Czemu?

A no to dlatego że jest już bardzo stary, i w dodatku jak na moje oko to źle działa ;p

Myślę że wielu osobom przypadnie do gusty i wdrożymy to w życie Naszego jakże najlepszego serwera FFA :)

Pozdrawiam całą Ekipę Fragujemy :) BobengaN .

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jak dla mnie interesujący pomysł. Rzeczywiście mogłoby to umilić rozgrywkę i myślę, że grałoby mi się lepiej z tymi rangami niż z tym rankingiem co jest teraz. Natomiast, tak jak napisałeś, to może sprowadzić "zawzięcie dla osób które chcą być najlepszymi na serwerze. "  i razem z tym pewnie pojawi się więcej agresji, narzekania i wyzwisk gdyż ludziom będzie zależało na tych rangach.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Napisze to samo co wcześniej.

NIE dla pierwszej propozycji.

TAK dla drugiej + poprawki w systemie punktowania.

Opublikowano

Jestem za wprowadzeniem rang i za resetem rankingu. Rangi to fajny pomysł, który będzie przyciągał graczy i utrzymywał ich dłużej na serwerze. Oczywiście znajdują się również takie minusy jak agresja i wyzwiska. Tylko, że tutaj problem powinien zostać zażegnany, bo od czego jest Administracja. 

Opublikowano

Przy większej ilości graczy na serwerze pojawiają się czasem ścinki, delikatne lagi, dlatego kolejny taki plugin to dodatkowe obciążenie, zresztą nie wydaje mi się to wystarczająco interesujące - jestem na nie.

Reset ranku - ciekawa opcja, jestem na tak :)

Opublikowano

Tym pluginem zastąpimy, ten rank co jest teraz, i moim zdaniem nie ma tak dużo pluginów żeby były ściny od tego ;) 

Opublikowano

Filozof na serwerze pojawiają się co chwila 'ścinki" i często pada. Nie rozumiem z jakiej racji ma serwer być bardziej obciążony, skoro dalej będzie 31 slotów. Napływ nowych graczy nie będzie miał żadnego wpływu na funkcjonowanie serwera.

Opublikowano

Gram trochę i jeszcze przy mnie nie było ani jednej ściny ;) . Co dopiero mowa o padnięciu  

Opublikowano

Dwa 2,5 tygodnia jestem na zwolnieniu ze względu na przeprowadzkę i nie kontroluję na razie tego co się dzieje na serwerze, ale  wcześniej takie sytuacje działy się bardzo często.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

To musisz grać na tym serwerze bardzo krótko i poświęcać bardzo mało czasu skoro nie doświadczyłeś jeszcze żadnych lagów :) Albo nie ten serwer ;p

• Właściciel
Opublikowano

Filozof na serwerze pojawiają się co chwila 'ścinki" i często pada. Nie rozumiem z jakiej racji ma serwer być bardziej obciążony, skoro dalej będzie 31 slotów. Napływ nowych graczy nie będzie miał żadnego wpływu na funkcjonowanie serwera.

Sprostujmy kilka rzeczy:

Po 1. Nie pada, tylko wyłącza się, gdyż Valve banuje co chwile token przypisany do serwera.

Mamy natomiast plugin, który automatycznie pobiera nowy token, ale niestety by on zadziałał, trzeba resetować serwer. I to wszystko automatycznie robi ten plugin. 

Po 2. Serwer nie jest obciążony wielce, a lagi mogą wynikać z kilku powodów:

a) jakiś dodatek po aktualizacji przestał być kompatybilny ( bardzo często zdarza się, że dodatki po różnych aktualizacjach od Valve nie działają prawidłowo );

b) brak zaktualizowania sourcemod'a i metamod'a ( dzisiaj w nocy wykonałem to na wszystkich serwerach );

c) nieprawidłowe ustawienia rate serwera ( te jednak są dobre );

Po 3. Serwer nie jest w eTOP, a w ATMAN, a ta serwerownia niestety gorzej radzi sobie z atakami typu DDoS. Właśnie najczęściej lagi pojawiają się z tego powodu, a nie z przeciążenia serwera. 

---

ONLY AWP będzie prawdopodobnie przeniesiony do eTOP z nowym adresem IP w ten piątek. 

Zobaczymy jak będzie wtedy serwer AWP chodził, gdyż obecnie jest on na tej samej maszynie co FFA. 

Co więcej, zobaczymy jak tam frekwencja będzie wypadać po zmianie do eTOP. Ja osobiście z DD2 CS:GO nie jestem zadowolony.

Opublikowano

Wydaje mi się, że za werdykt końcowy odpowiada Otek. Dobra ja spadam na swoje mieszkanie, bo mi za 30 minut internet w końcu będą zakładali.

Opublikowano

Najlepiej byłoby samo top15 trzasnąć, bo rang nikt nie używa z tego co zauważyłem. A poprzez rangi wystąpiłaby rywalizacja i większa chęć do gry ;).

Opublikowano

Pisałem z Nesty'm na ten temat.

1. Rangi nie są potrzebne

2. Reset dobry pomysł ,ale ranking dotyczy wszystkich serwerów CS:GO więc to Nesty musi akceptować.

• Właściciel
Opublikowano

Co do rankingu. Chcę zrobić tak, aby każdy serwer miał osobny link, np. fg.gameme.com/csgo1 csgo2 itd. Powinno to ułatwić resety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności