Właściciel GET Opublikowano 20 Października 2016 Właściciel Opublikowano 20 Października 2016 Ważna informacja - reset i aktualizacja Uprzejmie informujemy, iż w dniu 22.10.2016 ( sobota ) między 16:30 a a 17:30 odbędzie się bardzo ważna aktualizacja serwera. Celem aktualizacji będzie wdrożenie nowych binarek serwera w wersji 1.5.3 ( changelog: click ). Aktualizacja dotyczyć będzie również przebudowania mapy na serwerze tak, aby gracze odczuwali jak najmniejsze skoki FPS. Co więcej, odbędzie się reset aut, aby dodatkowo wzmocnić charakter zmian. Pozdrawiamy, FGTeam 7
Legendarny Fragowicz Heisenberg Opublikowano 23 Października 2016 Legendarny Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 Ważna informacja Po zaktualizowaniu serwera wystąpił bug serwera z obiektami, przez co latały one w powietrzu itp.Serwer został zainstalowany całkowicie od nowa i zaktualizowany do najnowszego buildu.Problem został wyeliminowany. ---Dzisiaj o 15:00 odbędzie się jeszcze raz reset pojazdów, za problemy przepraszamy. Pozdrawiamy, FGTeam
Zasłużony Fragowicz Francsk13 Opublikowano 23 Października 2016 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Zapytam za graczy. Będą dawane namioty z częściami? Edytowane 23 Października 2016 przez Francsk13
xdelo Opublikowano 23 Października 2016 Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 witam wyskakują mi błędy np: Nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono api-ms-runtime-l1-1-0.dll spróbuj ponownie zainstalować program aby naprawić ten problem wyskakuje mi error 126 wcześniej tego nie miałem odinstalowałem i zainstalowałem mta i gta i nic nie pomogło pewnie 30 osób maja ten sam problem chciałbym żeby tą aktualizacje wycofali dziękuje za uwagę
Krystek Opublikowano 23 Października 2016 [MTA] Admin DayZ Opublikowano 23 Października 2016 @xdelo : zapraszam tutaj http://fragujemy.com/topic/43182-poradnik-jak-naprawi%C4%87-b%C5%82%C4%85d-podczas-uruchamiania-mta-153/#entry230174 Przypominam że aktualizacja serwera, nie ma nic wspólnego z tym błędem.
Legendarny Fragowicz Heisenberg Opublikowano 23 Października 2016 Legendarny Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 Wracamy jednak do wersji 1.5.2, bo na najnowszej takie rzeczy się dzieją czasami że szkoda gadać. Serwer zostanie otwarty o 16:00, kopia będzie wgrana z wczoraj sprzed aktualizacji serwera.Tym którym nie działa, możecie instalować z powrotem 1.5.2, link do pobrania: Click Klikamy show older files i pobieracie wersję 1.5.2 2
KliXeR Opublikowano 23 Października 2016 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 Ja jednak wciąż jestem za restartem aut ponieważ wiele osób znając życie pojechała aktualnymi autami (czyt. sprzed update) na respy.
Legendarny Fragowicz Heisenberg Opublikowano 23 Października 2016 Legendarny Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 Reset pojazdów będzie wykonany jeszcze raz. 1
Zasłużony Fragowicz M!k0 Opublikowano 23 Października 2016 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 Reset pojazdów będzie wykonany jeszcze raz. Dobry pomysł, samo to że zaktualizowaliście serwer było wg. mnie błędem, bo działał dobrze. Czegoś co jest dobre, niepowinno się zmieniać. Ale to moje, skromniuteńkie zdanie ;)
Właściciel GET Opublikowano 23 Października 2016 Autor Właściciel Opublikowano 23 Października 2016 Aktualizacja 1.5.3 jest bardzo ważna i na pewno zostanie wykonana. Lecz muszą zajść drobne poprawki. To tak jak ze sterownikami. Zawsze sie aktualizuje do najnowszej wersji a pewne bugi wychodzą po czasie. Więc aktualizacja to nie żaden błąd, to naturalny mechanizm. 1
xdelo Opublikowano 23 Października 2016 Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 a reset bedzie dzisiaj czy kiedy
Właściciel GET Opublikowano 23 Października 2016 Autor Właściciel Opublikowano 23 Października 2016 Dzisiaj. Namiotów nie będziemy dodawal bo przywracamy kopię więc nikt nic nie straci.
Legendarny Fragowicz WielBond Opublikowano 23 Października 2016 Legendarny Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 Czyli mamy downgradować do 1.5.2 czy tym którym działa najnowsza aktualizacja mogą przy niej zostać i grać na Fragu?
xdelo Opublikowano 23 Października 2016 Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 a zrobicie zeby serwer był o 15
Legendarny Fragowicz Heisenberg Opublikowano 23 Października 2016 Legendarny Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 Niby można zostać na 1.5.3 ale polecałbym zrobić downgrade 1
Legendarny Fragowicz WielBond Opublikowano 23 Października 2016 Legendarny Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 Jeżeli jakoś się da to może warto zablokować jakoś serwer by grano tylko na 1.5.2 by uniknąć jakiś bugów?
xdelo Opublikowano 23 Października 2016 Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 nie 1.5.2 było fajnie serwer był naprawdę fajny na 1.5.2
KliXeR Opublikowano 23 Października 2016 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Października 2016 A ja mam jeszcze jedno pytanie. Konta zostaną cofnięte do stanu sprzed update czy zostaną tak jak były?
Właściciel GET Opublikowano 23 Października 2016 Autor Właściciel Opublikowano 23 Października 2016 Nie rozumiecie kompletnie tego, co się do Was pisze - testowaliśmy 1.5.3 i nie było takich znaczących problemów, poza tym, że rzeczywiście jakiegoś pliku w Windows brakowało. Lecz od czasu beta-testów wyszło kilkanaście poprawek, które ostatecznie spierniczyły kwestie obiektów. Wcześniej tak nie było. Powtarzam: MTA 1.5.3 jest bardzo dobrym buildem. Jak tylko naprawią kilka jeszcze rzeczy, np. z obiektami ( bug zgłoszony ) oraz tym, że nie możecie grać w MTA, to z pewnością przywrócimy tę wersję. Trzeba kod silnika gry aktualizować, bo każda aktualizacja to optymalizacja dla procesu działania serwera. Wy takich zmian nie odczuwacie znacząco, ale my tak, bo widzimy jak serwer pracuje od wewnątrz. @Klixer Cofnięte do stanu sprzed przerwy wczorajszej, czyli około 19. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi