Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Witam

Ostatnio napotkał mnie problem dot. fpsów w grze GTA:SA, mam ich od 0 do max 13 i jestem na 100% pewien, że to nie wina słabego PC (BF 3 w 40-50 fpsach itp.)

Domyślam się, że to może być spowodowane wirusem na moim komputerze (którego już usunąłem całkowicie programem Malwarebytes). Po usunięciu wirusa wszelkie gry działają tak jak działały- dobrze, natomiast w gta nie da się grać ani w singlu ani na sampie/MTA. Próbowałem ustawić koligację na 1 procek- nic to nie dało, zabawa ustawieniami jak i fps limiterem- nic. Wszelkie porady które znalazłem na YT/ Googlach nic nie dały.

Mój komputer który posiadam w tej chwili może i nie jest mocarny, ale mówienie, że to wina "słabego pc" byłoby czystym przejawem idiotyzmu (chyba, że mowa o niekompatybilności z starymi grami).

W skrócie-

CPU: Intel Pentium G620 2,6GHz 2x  64 bit
GPU: NVDIA GT 520 1GB    v. 327.54 (najnowszy jak na teraz)
RAM: 4GB

Grałem na pirackiej wersji (zanim ktoś zacznie mi tu pisać wywody jaki to ja zły- GTA:SA kupiłem z 7 razy w życiu gdy to nie wiedziałem co to piractwo itp.) w wersji okrojonej (brak dźwięków mowy do singla itp.), teraz pobrałem wersje "full" tzn. bez usuwania stacji radiowych itd.

Olałbym sprawę gdyby nie to, że jestem jednym z Administratorów (jak zresztą widać po tagu) serwera MTA.

EDIT:

Znalazłem obejście jednak nie jest ono optymalne (do czasu znalezienia innego sposobu będę korzystać z tego)- Zainstalowałem windowsa 7 64 bit na drugim dysku i tam GTA chodzi normalnie, problem w tym, że muszę restartować komputer by tylko przejść z jednego systemu na drugi (a win 7 mam zainstalowanego tylko ze względu na MTA) co sprawia, że jest to strasznie nieoptymalne.
Mimo znalezienia "rozwiązania" nadal z wielką chęcią wypróbuje wszelkie wasze rady :)

Edytowane przez WielBond
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Do zamknięcia, rozwiązaniem okazała się reinstalacja sterowników realteka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności