ven1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zawieszony Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Jakis czas gram u was na serwerze i zauwazylem pewien "fenomen" a mianowicie --blokowanie--. Nie ma mapy ,aby ktos (jakis człek) nie zabloowal wejcia "zywym" do kampy bo przeciez po co wpuszczac...lepiej nie wpusic . Admini bardzo rzadko (lub wcale?) nie reaguja na takie zachowanie . Prosze o zrobienie z tym porzadku :(
Karmela Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Fragowicz Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Sugeruję zgłaszanie takich zachowań bezpośrednio do admina lub na forum.
ven1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zawieszony Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Takie zachowanie bylo przezemnie wielokrotnie zglaszanie.
FaaR Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 26 Kwietnia 2016 "Admini bardzo rzadko (lub wcale?) nie reaguja na takie zachowanie . " Wątpie by któryś z adminów nie reagował na takie zachowanie . Mi jak ktoś zgłasza takiego gracza to zostaje ukarany inni admini raczej robią to samo . A jak nie ma admina zawsze możesz złożyć na kogoś skargę co tak robi. 1
Szyderca Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 26 Kwietnia 2016 W tej chwili ten temat w skrócie to "gracze blokują -> zróbcie coś z tym". Złóż odpowiednią propozycję jak temu zaradzić, bo na tą chwilę ten temat kompletnie nic nie wnosi i zostanie potraktowany przeze mnie jako spam i wrzucony do kosza. Nie chwaląc się mam pewien pomysł ;)
dMs Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Fragowicz Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Możliwość popychania graczy? Odpada, będzie można wypychać ich z kamp. Przenikanie graczy przez pierwsze sekundy? Ludzie będą się bugować w sobie a wszyscy wiemy jak słabo działa "Odblokowanie" na ZM. Można by przerobić mapy tak aby na wejsciu do kampy przez pierwsze 3-4 sekundy wpychalo dalej i wyłączyć tą możliwość zombi ale wtedy nie będzie się dało nikogo zarazić a jak potoczy się runda zależy od właśnie pierwszych około 4 sekund. Jest jeszcze możliwość aby zrobić taki teren na początku kampy, że jak gracz stoi na nim i blokuje dłużej niz 3 sec pisana jest informacja do admina albo slapuje daną osobę.
Arni Opublikowano 3 Maja 2016 Elitarny Fragowicz Opublikowano 3 Maja 2016 Możliwość przenikana przez gracza to według mnie jedyna opcja ale jak ona wpłynie na jakoś rozgrywki??? Na tym serwerze jest i tak jest dużo pluginów a pamiętam jak były inne pomysły i było podane że za bardzo obciąży ten serwer.
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 3 Maja 2016 Legendarny Fragowicz Opublikowano 3 Maja 2016 Możliwość przenikana przez gracza to według mnie jedyna opcja ale jak ona wpłynie na jakoś rozgrywki? Coś takiego już było przecież.
Szyderca Opublikowano 3 Maja 2016 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 3 Maja 2016 Wbija do najlepszej kampy 15 człowieka, nie blokują się bo jest plugin dzięki któremu przenikają przez siebie, w pewnym momencie plugin przestaje działać a 3/4 ludzi wywala z kampy. Raczej nie fajne. Chodziło mi po głowie coś w stylu odpychania ludzi pociskami, podobnie jak ZM ale jedynie w pierwszych kilku sekundach.
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 4 Maja 2016 Legendarny Fragowicz Opublikowano 4 Maja 2016 jak ZM ale jedynie w pierwszych kilku sekundach. Dobry pomysł, bo samo w sobie nie jest trudne do zrealizowania + czas 30/do 1 minuty około?
Szyderca Opublikowano 4 Maja 2016 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 4 Maja 2016 Myślałem, raczej o max 15 sekundach - więcej nie potrzeba, żeby znaleźć kampe albo ew. kogos odepchnąć, to już Nesty musiałby się wypowiedzieć jakie szanse są z realizacją tego. Jedyne czego można by się obawiać to niewłaściwego używania takiego odpychania.
Karysu Opublikowano 4 Maja 2016 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 4 Maja 2016 Myślałem, raczej o max 15 sekundach - więcej nie potrzeba, żeby znaleźć kampe albo ew. kogos odepchnąć, to już Nesty musiałby się wypowiedzieć jakie szanse są z realizacją tego. Jedyne czego można by się obawiać to niewłaściwego używania takiego odpychania. Taa.. Jeżeli byłoby to wprowadzone, to trzeba będzie dodać nowe zasady do regulaminu. Jak dla mnie nawet spoko.
dMs Opublikowano 10 Maja 2016 Fragowicz Opublikowano 10 Maja 2016 Czy to się uda, dalej pozostaje kwestia wypychania z kampy xD Problem za problemem :)
Szyderca Opublikowano 11 Maja 2016 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 11 Maja 2016 Problem blokowania jest nam znany, rozmawiałem o tym z @Nesty. Sensowne rozwiązania generują kolejne problemy, których obawiamy się bardziej. Na tą chwilę temat zamykam.
Właściciel GET Opublikowano 11 Maja 2016 Właściciel Opublikowano 11 Maja 2016 Temat mam w obserwacji i będę do niego zaglądał, aż coś sensownego wymyślę. 1
Właściciel GET Opublikowano 12 Maja 2017 Właściciel Opublikowano 12 Maja 2017 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi