Otek Opublikowano 30 Października 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 30 Października 2015 Witam, Otóż gram już jakiś czas na serwerze FFA i strasznie mnie irytuje obecny poziom przydzielania punktów za zabicie/śmierc. Sprawa wygląda następująco czasami można wykrecic staty 10:1 a i tak ma sie -15 punktów i to jest strasznie denerwujace. Proponuje zamienić obecny ranking na taki który rozdawał by punkty +1 za zabicie i +1 za HS to samo tyczy sie smierci. Pozdrawiam Otek
Legendarny Fragowicz spod Opublikowano 30 Października 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 30 Października 2015 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został przeniesiony z forum Centrum Dowodzenia → Sprawy sieciowe do Serwery CS:GO - Fragujemy.com → [CS:GO] FFA at Fragujemy.com → [FFA] Propozycje i uwagi
Zasłużony Fragowicz KondzioKDJ Opublikowano 30 Października 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 30 Października 2015 Zgadzam się z nim w 100% jest to dosyć irytujące :|
Mister B. Opublikowano 30 Października 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 30 Października 2015 Bylem nr1. w rankingu i nie uważam, żeby to było bardzo krzywdzące. Po prostu trzeba mało ginąć :)
Otek Opublikowano 30 Października 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 30 Października 2015 Mało ginąć powiadasz tylko zauważ że nawet jak zrobisz 10:1 możesz wyjśc na (-) co jest bardzo głupie.
LaggeR* Opublikowano 31 Października 2015 Wykluczony Opublikowano 31 Października 2015 Sprawa dotyczy wszystkich serwerów cs:go, więc i ja się wypowiem. Wiele graczy narzeka, że traci bardzo dużo punktów przy dobrych statystykach. Obecnie jestem 3 w rankingu i nie uważam, żeby ten był zły. Twój przykład jest z tego co widziałem niemożliwy. Przykładowo: śmierć -25 punktów, 10 zabójstw=20 punktów minimum + podkładanie/rozbrajanie paki + jakiś multi-kill + zwycięstwo Twojej drużyny. Nie wiem, który jesteś obecnie, ale da się spokojnie wbić wysoką pozycję. Trzeba po prostu dobrze grać :)
Dawid Klajn Opublikowano 31 Października 2015 Zawieszony Opublikowano 31 Października 2015 Nie zawsze da się wykręcić kd na poziomie 4/1,a i przy tym trudno jest zachować dodatnie punkty. Muszę zabić 5, aby wyjść na 0. Dla ludzi, którzy grają agresywnie i robią 2 kille na start po czym giną jest to krzywdzący system. Grać dobrze powiadasz? Mam supreme, najwięcej punktów w historii ffa, a mimo tego trzymam się na poziomie 6600. Przy moich 3 zabójstwach 3x5 dostaję nagle -25x1, gdzie tu sprawiedliwość i promowanie jak to ująłeś "dobrych". Kampisz, masz farta = Jesteś wysoko w rankingu. Ktoś zrobi staty 20:10, przy czym za każdym razem odejmie mu się -2 a doda 5, wtedy ma na + 80. Ktoś zrobi 40:8 i przy 8x -25 wychodzi na 0. Więc stwierdzenie, że wystarczy być "dobrym" jest z deka nie stosowne.
Otek Opublikowano 31 Października 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 31 Października 2015 Jestem w okolicach 35 i uwierz mi siedze tutaj około tygodnia majac około 7850 pkt. Dokładnie KomTuDaj ja nie jestem graczem który siedzi i kampi żeby rylko kd było dobre lubie sobie atakować po stronie TT a nie jak to robi wiekszosc siedzi i czeka a ruch CT.
LaggeR* Opublikowano 31 Października 2015 Wykluczony Opublikowano 31 Października 2015 Bardzo się cieszę kolego, że wbiłeś rangę supreme. Nie musisz się od razu denerwować. Przepraszam jeśli moim stwierdzeniem Cię uraziłem. Może powinienem użyć jakiegoś zamiennika. Na serwerach społecznościowych jest masa przeciwników. Przy full serwerze 15 osób daje o sobie znać. Myślę, że nie trzeba kampić, a po prostu grać rozważnie. Nie chciałbym Ci ujmować, nie widziałem jak grasz... Tak się tylko zastanawiam. Nie pomyślałeś, że skoro przy skrócie zabijasz tylko dwóch i giniesz, możesz robić to źle? 2 za 1 na serwerach społecznościowych przy Twojej randze, jest trochę słabe. Jestem graczem, który zazwyczaj wchodzi pierwszy na bs (reszta przecież nie wejdzie, bo może zginąć) i nie czuję żeby obecny system był dla mnie krzywdzący. To są moje odczucia. Oczywiście możesz mieć inne zdanie. Pamiętaj, że to tylko ranking na serwerze społecznościowym, nie musisz tak się emocjonować :)
Dawid Klajn Opublikowano 31 Października 2015 Zawieszony Opublikowano 31 Października 2015 Przez rozważne granie masz na myśli puszczanie mięsa przodem i nabijanie free fragów? Nie wiem jaki jest poziom na DD2, ale nie uważam, aby zabicie 2 wcelowanych graczy, zaliczając zgon było powodem do wstydu, przynajmniej na FFA, gdzie poziom graczy jest zbliżony.Aktualny system promuje graczy, którzy przeżywają za wszelką cenę, nawet kosztem innych. Niestety staram się grać pod wygranie rundy,a nie pod osobisty wynik. Wyciągając 2/3 robię przewagę nawet jeżeli zginę.Przykre, że aktualny system promuje puszczanie mięsa przodem. Btw. Korzystając z okazji, że wypowiada się admin dd2, mam pytanie. Macie 11 aktywnych adminów, ostatnio nawet było was ponad 6 w jednym czasie, więc jaka jest prawdziwa przyczyna, że nie odpowiecie na nasze wyzwanie?
LaggeR* Opublikowano 31 Października 2015 Wykluczony Opublikowano 31 Października 2015 Chyba nie zrozumiemy się w kwestii rankingu. Dodam tylko na koniec takie podsumowanie. Jeśli góra zdecyduje, że ranking jest do poprawy, nie będę się spierał. Chociaż prawdę mówiąc, powątpiewam :)Jeśli chodzi o sam mecz. Prawda, admini się aktywni, ale nie chcemy wystawić najmocniejszego składu, żeby walczyć o to kto jest lepszy, albo coś w tym rodzaju. Mamy 10 adminów i wolelibyśmy wystawić dwa składy, aby każdy mógł zagrać. Nie wiem jaka jest sytuacja u was. Sam chyba rozumiesz, że ciężko ustalić jakiś konkretny termin. Zresztą nie widzę, żeby ktoś palił się do rozegrania meczu.
Właściciel GET Opublikowano 31 Października 2015 Właściciel Opublikowano 31 Października 2015 Prawda jest taka, że to wina opiekuna, że się zebrać nie mogą, bo on uważa jedno: chce aby wszyscy zagrali. Tak się nie da... A co do poprawy rankingu. Nie widzę potrzeby. Aby zdobyć 1 miejsce trzeba się poświęcić niestety.
Dawid Klajn Opublikowano 31 Października 2015 Zawieszony Opublikowano 31 Października 2015 Wątpię,abyście zebrali 10 osób w tym samym czasie, które mogą poświęcić godzinę lub dwie, jeżeli macie takie podejście to raczej nic z tego nie wyjdzie. Przecież nie będziemy zakładać kilku tematów, założyliśmy 1 nie odpowiedzieliście, zaproponowaliśmy konkretną datę, również zwlekaliście, a potem dostajemy odpowiedź, że mimo takiej ilości adminów, chcecie zabrać wszystkich w jednym czasie , aby wystawić dwa składy. Ok powodzenia w zbieraniu, my jesteśmy gotowi zagrać codziennie.U nas wszyscy grają na zbliżonym poziomie, więc nie ma pojęcia mocniejszy i słabszy skład. Mamy 8 adminów więc przy obecności wszystkich najpierw gra 5, a potem losujemy 2, która zostaje i wchodzi 3 nowych.
Mister B. Opublikowano 31 Października 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 31 Października 2015 Jeżeli dla was ranking jest ważniejszy od dobrej zabawy to wasz problem. Przed rozmową powinniście podać swoje k.d i od razu byłoby wiadomo kto jak gra i dlaczego ten system jest dla niego krzywdzący. Ty comi giniesz przeważnie bardzo głupio i dlatego te -25pkt tak Cie boli. Masz najwięcej pkt. w historii ffa tylko dzięki temu, że nolifisz :D Porównaj sobie score/min Twój a mój. Dobranoc :D A co do meczu. Jak dla mnie nie musimy go grać i tak wiadomo, że FFA ma najbardziej skillowych adminów.
Dawid Klajn Opublikowano 31 Października 2015 Zawieszony Opublikowano 31 Października 2015 Wystarczy zniwelować te -25 do maksymalnie -10 i po problemie. Niestety zamiast trenować na aim mapach i grać mmy wolałem no lifić na ffa, stąd tak niskie pkt/min Na serwie mam przegrane 50% czasu w grze ^^
Creyu Opublikowano 1 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 1 Listopada 2015 Jeżeli dla was ranking jest ważniejszy od dobrej zabawy to wasz problem. Przed rozmową powinniście podać swoje k.d i od razu byłoby wiadomo kto jak gra i dlaczego ten system jest dla niego krzywdzący. Ty comi giniesz przeważnie bardzo głupio i dlatego te -25pkt tak Cie boli. Masz najwięcej pkt. w historii ffa tylko dzięki temu, że nolifisz :D Porównaj sobie score/min Twój a mój. Dobranoc :D A co do meczu. Jak dla mnie nie musimy go grać i tak wiadomo, że FFA ma najbardziej skillowych adminów. Nie jest ważniejszy ale skoro już o nim rozmawiamy to czemu by nie podać propozycji która według Nas jest lepsza? Prosty przykład, ja w 4 rundy robię 8 fragów ale dlatego że gram zawsze z przodu, ginę te 4 razy. Z tyłu stoi "ktoś" przez cała rundę zabiję po 1 gościu na rundę nie ginąć ani razu przy czym zazwyczaj te fragi to jakieś niedobitki. Ja mam 4 fragi do przodu, on ma 4 fragi do przodu, ja mam pkt. w plecy, on ma pkt do przodu. Przy czym to ja jestem tym który zrobił więcej dla drużyny, dlatego ten ranking według mnie jest nie sprawiedliwy. I tutaj faktycznie propozycja jaką złożył come jest spoko wystarczy zmniejszyć te -25 na -10 i będzie ok.
Właściciel GET Opublikowano 1 Listopada 2015 Właściciel Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgoda, przetestujemy to. Pytanie tylko: ma odbierać 1/2 punktów, które zdobył zabójca ma odbierać 1/4 punktów, które zdobył zabójca Chyba 1/2 co? Bo obecnie jest tak, że jeśli zabójca zdobył 25 pkt. to i 25 pkt. straci ofiara.
Mister B. Opublikowano 1 Listopada 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 1 Listopada 2015 Mi nie przeszkadza obecny system. Więc nie mam zdania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.