Skocz do zawartości

[KOSZ] Heroes of the Storm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Heroes of the Storm(HotS)- Gra MOBA(f2p) studia Blizzard które odpowiada min. za World of Warcraft oraz Hearthstone. Jest to gra mająca potencjał przewyższenia innych gier tego typu(LoL, Dota2).

Na tą chwilę w grze możemy pokierować 40 odmiennymi bohaterami z uniwersum Starcraft 2, Warcraft oraz Diablo III. W grze mamy 4 typy bohaterów:

Zabójcy- zadają ogromne obrażenia i mogą uderzyć na niczego nie spodziewających się wrogów, ale muszą zachować ostrożność, gdyż nie są zbyt wytrzymali (min. Zeratul, Jaina)

Wojownicy- mogą rzucić się do starcia wręcz, przyjmując na siebie obrażenia i zadając je wrogom. (min. Muradin, Diablo)

Pomocnicy- mogą zmieniać przebieg bitwy wspomagając innych leczenie, wzmocnieniami oraz umiejętnościami, które dają przewagę ich sojusznikom. (min. Malfurion, Rehgar)

Specjaliści-  można tu znaleźć bohaterów oblężniczych oraz dowódców, którzy mają określone specjalizacje i pozwalają na stosowanie nowych strategii (min. Zagara, Abathur)

Kupujemy ich za złoto zdobyte w grze lub prawdziwe pieniądze. W HotS nie ma przedmiotów, na 1/4/7/10/13/16/20 poziomie otrzymujemy możliwość dodania unikalnej zdolności swojemu bohaterowi(http://hotscenter.pl/talenty).

Również zrezygnowano z indywidualnego pozyskiwania punktów doświadczeń, zdobyte przez nas doświadczenie wpada do puli i dopiero po zebraniu wymaganej ilości cały zespół awansuje. Wymusza to pełną współpracę z pozostałymi bohaterami poprzez osiągnięcie kolejnych celów mapy. Wielokrotnie zdarzy się, że drużyna wygrywająca będzie mieć na swoim koncie zaledwie parę zabójstw, lecz skrupulatnie wypełniała poszczególne zadania.

Blizzard postanowił przygotować siedem różnych aren. Każda z nich wymaga zastosowanie innej taktyki. Przykładowo, w Ogrodzie Grozy musimy pozabijać truchła, które są źródłem nasion. Po ich zebraniu, w naszej bazie rośnie (dosłownie!) wielkie monstrum którym możemy samemu pokierować. Zatoka Czarnosercego to port, gdzie ukryte zostały monety. Dostarczenie wymagającej ilości złotych monet do statku na środku mapy aktywuje działa, które zamieniają umocnienia wroga w gruzowisko. W przeciwieństwie do League of Legends, każda z map posiada zapory- dodatkowe bramy i obwarowania, strzegące segmentów mapy, czyli wieżyczki i studnie odnowy. Te drugie stopniowo uzdrawiają naszych bohaterów w zamian za spory cooldown. 

Możemy równieź skorzystać z pomocy neutralnych mieszkańców map. Specjalne kapliczki są strzeżone przez trudnych przeciwników. Pokonanie ich oznacza pojawienie się nowej grupki która tym razem będzie zmierzać w kierunku wrogiej bazy.

Mam nadzieję, że w jakimś stopniu zachęciłem was do spróbowania swoich sił w grze

Serdecznie polecam tą produkcję oraz zapraszam do dodawania mnie na battle.net- FreZ

Recenzja wykonana w większości przeze mnie. Wspomagałem się http://gry.onet.pl/recenzje/heroes-of-the-storm-recenzja-czy-moba-blizzarda-zdetronizuje-league-of-legends/xesr71 oraz http://hotscenter.pl/

Edytowane przez frez
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Mam 30 poziom, jak mnie nadzieję ochota to morduje Novą: p

Gra sama w sobie nie jest zła. 6/10

• 2 lata później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności