Skocz do zawartości

[KOSZ] Kolejny temat z pingiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam pewien dziwny problem z pingiem w cs:go. Na speedtest zawsze pokazuje 50pingu a na KAŻDYM serwerze mam co najmniej 90. Dodam do tego zaskakujące wyniki na http://www.speedtest.net/my-result/4581794972 kolejny 2 minute później http://www.speedtest.net/my-result/4581799210 i kolejny zaraz po tym  http://www.speedtest.net/my-result/4581803031 . Dodam  jeszcze że mieszkam w okolicy Łodzi a moją lokalizację pokazuję na okolice warszawy i tam też wybiera mi serwer do testu. Mój dostawca to cyfrowy polsat.

Edytowane przez frez
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Mój dostawca to cyfrowy polsat

Weź to, trzaśnij o ścianę, następnie wrzuć do pieca na 280C i grzej przez godzinę, dla pewności. Potem jedź na Syberię i zwyczajnie gdzieś to tam wypierdol. Tyle jeśli chodzi o rozwikłanie zagadki odnośnie pingu.

Tak nieco poważniej, LTE to największa porażka jeśli chodzi o internet, o Cyfrowym POlsacie to już nawet nie wspomnę :) Żadnego wytłumaczenia poza "to jest gówno" nie ma :D

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

[member=Bimbasek] na LTE z plusa nie narzekam ;) cały czas ping na serwerach w okolicach 40 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Hm, do tej pory mi też lte działało w okolicach 30-40mb/s i pingiem 50. Ale w ostatnim miesiącu "coś" się stało. Nie wiem czy mam dzwonić do nich czy co 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja też przez pierwszy miesiąc miałem ładny ping, bo nie wyżej niż 30-40. Po miesiącu spadło ściąganie/wysyłanie. Nie ma gwarancji stałej prędkości tego internetu, przynajmniej tak jest w Orange, dlatego najlepiej to wyrzucić, gdyż do niczego się nie nadaje. Z Orange nic nie warto brać, jedynie ulotki, gdyż można z nich robić samolociki (ew. starter Orange, bo 600sms to dobra opcja :D). Zadzwoń do nich, ale jak znam życie to Ci palną jakąś głupotą, z której parskniesz śmiechem przez telefon ^^

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
Z Orange nic nie warto brać,

Zależy jaka miejscowość i jaka infrastruktura XD ja mam neostradę i jestem bardzo zadowolony, chociaż kable pod ulicą mają już 10-15 lat

A z LTE mój brat również miał tak samo. Przez pierwszy miesiąc wszystko ładnie pięknie, a teraz w dzień nie da się korzystać w ogóle z internetu, trzeba czekać na noc. 

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej założyć radiówke,router i mieć spokój. Ja mam router radiowy i nigdy jeszcze nie narzekałem.Mieszkam na wsi,a internet mam 10mb/s. Ping 10-30 a w cs GO od 10-20 czasem mniejszy. 0 problemów jakichkolwiek z internetem.

Edytowane przez fantom1g
Opublikowano

Dodam tylko że ten problem występuje tylko w cs;ie bo chyba co niektórzy nie zrozumieli. W cs go mam stałe 100 pingu niezależnie od pory dnia, a z innymi grami nie mam problemów. 

Opublikowano

Ja sam mam radiówke 2MB/s i bardzo polecam, ping w grze to conajmiej 40-50 jednak mój operator jest do kitu i skacze mi ping xd :p nigdy nie bylem przekonany do modemów ;) najlepiej radiówka, a jeśli masz możliwość to światłowód albo kablem telefonicznym ;)

Opublikowano

Kolejny... Nie pytam się jaki internet jest fajny tylko jaka może być przyczyna tego że tylko w cs'ie mam duży ping.

Opublikowano

Moze też być to wina serwerów poprubuj tez na innych serwerach: prywatnych, turniejowych, i uproszczony. Zobacz czy bedziesz miał takie same pingi ;)

Opublikowano

Na speedtest zawsze pokazuje 50pingu a na KAŻDYM serwerze mam co najmniej 90. 

;>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt, nic? To jest problem tylko w cs;go. Dla przykładu, dzisiaj o 2 w nocy miałem ping ~140 a na speedtest pokazywało 40mb/s

Opublikowano

Jakość polskeigo internetu nie od dzisiaś pozostawia wiele do życzenia, pogódz się z tym. Ja mam ping 200+ jak sisotra ogląda YT na drugim kompie. Lel?

Opublikowano

Ale żeby tylko działało tak w cs'ie? ;>

• 4 lata później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności