frez Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, mam pewien dziwny problem z pingiem w cs:go. Na speedtest zawsze pokazuje 50pingu a na KAŻDYM serwerze mam co najmniej 90. Dodam do tego zaskakujące wyniki na http://www.speedtest.net/my-result/4581794972 kolejny 2 minute później http://www.speedtest.net/my-result/4581799210 i kolejny zaraz po tym http://www.speedtest.net/my-result/4581803031 . Dodam jeszcze że mieszkam w okolicy Łodzi a moją lokalizację pokazuję na okolice warszawy i tam też wybiera mi serwer do testu. Mój dostawca to cyfrowy polsat. Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez frez
Legendarny Fragowicz Bimbasek Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Mój dostawca to cyfrowy polsat Weź to, trzaśnij o ścianę, następnie wrzuć do pieca na 280C i grzej przez godzinę, dla pewności. Potem jedź na Syberię i zwyczajnie gdzieś to tam wypierdol. Tyle jeśli chodzi o rozwikłanie zagadki odnośnie pingu. Tak nieco poważniej, LTE to największa porażka jeśli chodzi o internet, o Cyfrowym POlsacie to już nawet nie wspomnę :) Żadnego wytłumaczenia poza "to jest gówno" nie ma :D
Zasłużony Fragowicz Achtung Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 14 Sierpnia 2015 [member=Bimbasek] na LTE z plusa nie narzekam ;) cały czas ping na serwerach w okolicach 40 1
frez Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Hm, do tej pory mi też lte działało w okolicach 30-40mb/s i pingiem 50. Ale w ostatnim miesiącu "coś" się stało. Nie wiem czy mam dzwonić do nich czy co
Legendarny Fragowicz Bimbasek Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Ja też przez pierwszy miesiąc miałem ładny ping, bo nie wyżej niż 30-40. Po miesiącu spadło ściąganie/wysyłanie. Nie ma gwarancji stałej prędkości tego internetu, przynajmniej tak jest w Orange, dlatego najlepiej to wyrzucić, gdyż do niczego się nie nadaje. Z Orange nic nie warto brać, jedynie ulotki, gdyż można z nich robić samolociki (ew. starter Orange, bo 600sms to dobra opcja :D). Zadzwoń do nich, ale jak znam życie to Ci palną jakąś głupotą, z której parskniesz śmiechem przez telefon ^^
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Z Orange nic nie warto brać, Zależy jaka miejscowość i jaka infrastruktura XD ja mam neostradę i jestem bardzo zadowolony, chociaż kable pod ulicą mają już 10-15 lat A z LTE mój brat również miał tak samo. Przez pierwszy miesiąc wszystko ładnie pięknie, a teraz w dzień nie da się korzystać w ogóle z internetu, trzeba czekać na noc.
Właściciel GET Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Właściciel Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Przecież na okres letni operatorzy zawsze zmniejszają przepustowość łącza.
fantom1g Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Najlepiej założyć radiówke,router i mieć spokój. Ja mam router radiowy i nigdy jeszcze nie narzekałem.Mieszkam na wsi,a internet mam 10mb/s. Ping 10-30 a w cs GO od 10-20 czasem mniejszy. 0 problemów jakichkolwiek z internetem. Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez fantom1g
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Porównanie jak maluch do ferari <clap2>
frez Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Dodam tylko że ten problem występuje tylko w cs;ie bo chyba co niektórzy nie zrozumieli. W cs go mam stałe 100 pingu niezależnie od pory dnia, a z innymi grami nie mam problemów.
Mr.Psycho Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Ja sam mam radiówke 2MB/s i bardzo polecam, ping w grze to conajmiej 40-50 jednak mój operator jest do kitu i skacze mi ping xd :p nigdy nie bylem przekonany do modemów ;) najlepiej radiówka, a jeśli masz możliwość to światłowód albo kablem telefonicznym ;)
frez Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Kolejny... Nie pytam się jaki internet jest fajny tylko jaka może być przyczyna tego że tylko w cs'ie mam duży ping.
Mr.Psycho Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Moze też być to wina serwerów poprubuj tez na innych serwerach: prywatnych, turniejowych, i uproszczony. Zobacz czy bedziesz miał takie same pingi ;)
frez Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Na speedtest zawsze pokazuje 50pingu a na KAŻDYM serwerze mam co najmniej 90. ;>
Mr.Psycho Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zapoznaj sie z tym:http://m.youtube.com/watch?v=qaXus7MrrHk I jeszcze z tym:http://m.youtube.com/watch?v=8cCFA_b3A04 Zrob jak na filmikach, moze cos pomoze ;) ale najpierw zrob to co w pierwszym a pozniej to co w drugim ;) tylko w tym drugim kopia zapasowa rejestru w razie co jakbyś zbytnio namieszał ;)
frez Opublikowano 6 Września 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 6 Września 2015 Nikt, nic? To jest problem tylko w cs;go. Dla przykładu, dzisiaj o 2 w nocy miałem ping ~140 a na speedtest pokazywało 40mb/s
Kazuya Opublikowano 6 Września 2015 Fragowicz Opublikowano 6 Września 2015 Jakość polskeigo internetu nie od dzisiaś pozostawia wiele do życzenia, pogódz się z tym. Ja mam ping 200+ jak sisotra ogląda YT na drugim kompie. Lel?
frez Opublikowano 7 Września 2015 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 7 Września 2015 Ale żeby tylko działało tak w cs'ie? ;>
Legendarny Fragowicz Riciooo Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Legendarny Fragowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie. 2
Rekomendowane odpowiedzi