ApsIK Opublikowano 6 Czerwca 2015 Fragowicz Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Witam to znowu ja :D Mam problem z pingiem gdy były moje pierwsze kroki z CS GO ping był mniej wiecej w tych granicach 50-80 . Teraz czasami mam powyzej 100 albo 90 a czasem ping z kosmosu po 2k pingu XD i wgl nie da się grać dzowniłem do operatora sieci i mówił ze wszystko jest na dobrym miejscu nie ma żadnych problemów z siecią... Macie jakieś inne rady na zmiejszenie pingu? http://www.speedtest.net/my-result/4412940971 Ping jak widać : 15 a jak wbije w gre to ping tak jak mowilem skacze nawet do 2k , wszystkie zbedne programy wyłączone.mam tylko odpalonego steama nic wiecej Edytowane 6 Czerwca 2015 przez ApsIK
Zasłużony Fragowicz szubi84 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) W odpowiedzi na Twoje pytanie/prośbę podaję kilka sposobów na obniżenie pingu. Wyłączenie Firewall Wyłączenie aktualizacji Windowsa (aktualizacje Windows rezerwują aż 15% przepustowości łącza) Ustawienie priorytetu Odpalamy CS;a Menedżer zadań -> procesy znajdujemy proces hl.exe -> PPM -> ustaw priorytet -> wybieramy NISKI Ustawienie rate w CS - wpisujemy pojedynczo w consoli rate 25000 cl_cmdbackup 2 cl_cmdrate 101 cl_updaterate 101 ex_interp 0.01 Wyłączenie synchronizacji pionowej w ustawieniach karty graficznej W razie nieobniżenia się pingu, zawsze możesz przeczytać jakiś profesjonalny poradnik dostępny na internecie :) Edytowane 6 Czerwca 2015 przez szubi84 1
ApsIK Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Jak zmienić piorytet ? Gdzie dokładnie. ( ZIELONY ) Zmieniłem dodałem komendy do consoli i ping sie zwiekszył mialem przedchwila przedwpisaniem komend 100 powyzej i 200 a teraz po 600.. xdd Edytowane 6 Czerwca 2015 przez ApsIK
Właściciel GET Opublikowano 6 Czerwca 2015 Właściciel Opublikowano 6 Czerwca 2015 Najpierw zrób pomiar winMTR - świetny program. Wystarczy, że wpiszesz IP bez portu jakiegoś naszego serwera. Rób pomiar przez 5 minut i wstaw na wklej.org. Uważaj, aby firewalla oraz antywirusa wyłączyć, a także uruchom program jako administrator żeby pomiar był dokładny i od A do Z. rate 25000 I tu Cię mam! Na STEAM stosuje rate 100k, na NS 25k.
ApsIK Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) wpisałem te komendy i ping po 600 wiec nie wiem czy to cos daje , i nie mam zadnego antywirusa 2 dni temu robiłem formata. wiec nie mam duzo plikow na kompie. dobra odpaliłem normalnie nie przez administratora. i cos wyskoczyło troche dłuzej robiłem bo byłem zajęty. http://wklej.org/id/1731151/ Edytowane 6 Czerwca 2015 przez ApsIK
Właściciel GET Opublikowano 6 Czerwca 2015 Właściciel Opublikowano 6 Czerwca 2015 I wynik jest BŁĘDNY, mówiłem - odpal przez administratora.
frez Opublikowano 7 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 7 Czerwca 2015 Może dlatego, że chodzi mu o cs go?
Właściciel GET Opublikowano 7 Czerwca 2015 Właściciel Opublikowano 7 Czerwca 2015 A co to ma za znaczenie? Pomiar to pomiar.
Zasłużony Fragowicz szubi84 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ja gram na takich ustawieniach od początku... nigdy w cfg nic nie zmieniałem i gra mi chodzi płynnie, ping 20-40
Właściciel GET Opublikowano 7 Czerwca 2015 Właściciel Opublikowano 7 Czerwca 2015 Tu chodzi o choke, szubi. A po 2. On wskazuje CS:GO, a nie 1.6.
pasiasty Opublikowano 8 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 8 Czerwca 2015 Może po prostu masz syf na dysku/dyskach lub nie masz wgl dysku podzielonego na partycje. Przeskanuj komputer, ewentualnie program Game Booster 3, zatrzymuje niepotrzebne usługi i procesy. Zawsze można też kombinować z przepustowością łącza ;)
ApsIK Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) <p>syf na dysku? 4 dni temu był format wiec nie mam nic jedynie firefoxa i cs go , steama... i dwie nuty ... xd</p> <p>aktualnie gram mecz wbijam na mecz ping 80 potem po 600 ;) dzieki mnie przegrywają ... Byś sie nie wkurzał?</p> Nesty odpalałem przez administrator i nic nie było czekałem 10 minut... i tez nic wiec jak mam ci pokazac wynik? Edytowane 9 Czerwca 2015 przez ApsIK
pasiasty Opublikowano 9 Czerwca 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 9 Czerwca 2015 format nie oznacza porządku ;) jak u ciebie z partycjami? i jaki dostawca internetu?
Zasłużony Fragowicz cRoss. Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Patrząc na Twojego speedtesta to ten internet słabo strasznie działa w tych czasach mieć 0.90 downloadu i 0.18 uploadu to trochę przesadaWracając dawno dawno temu miałem ten sam problem ćwiczyłem z różnymi sposobami format kompa różne programy do polepszenia pingu... wiesz co? nic nie pomogło jedyne co mi pomogło w tej sprawie to zmiana operatora.Na tę chwilę jako tako ping mam cieszę się,ze w miarę lagi i pingowanie mi znikło, ponieważ mogłem tylko wybierać pomiędzy sieciami radiowymiTakże Twój dostawca wciska Ci kit tak jak każdy, bo jak jest problem to u nich zawsze wszystko działa i wina zawsze leży po naszej stronie (korzystających z internetu)
ApsIK Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Fragowicz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Też sie zastanawiałem ale mam umowe na 2 lata .;/
Zasłużony Fragowicz cRoss. Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Słuchaj w umowie też powinno być napisane jaką prędkość masz internetu jeśli operator nie dotrzymuje warunków umowy możesz zerwać umowę bez żadnych konsekwencji także przeczytać uważnie i napisz co tam sobie napisali
Legendarny Fragowicz CSHT. Opublikowano 13 Czerwca 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 13 Czerwca 2015 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został przeniesiony z forum Świat Counter-Strike'a → Counter-Strike 1.6 → Problemy i pytania do Świat Counter-Strike'a → Counter-Strike: Global Offensive → Problemy i pytania
Shhizer Opublikowano 30 Czerwca 2015 Elitarny Fragowicz Opublikowano 30 Czerwca 2015 OoO ja też mam ten problem ale wyłączym programy wszystkie i mam mniejszy :D
Rekomendowane odpowiedzi