Legendarny Fragowicz NervousReckless Opublikowano 21 Marca 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 21 Marca 2015 Ostatnio zniknął mi celownik do KAŻDEJ broni, więc poszukałem rozwiązania. Znalazłem je na pewnym forum którego nie mogę podać ponieważ to reklama :). Wchodzimy w folder UI który znajduje się w Resources który z kolei znajduje się w cstrike. NS: C:/Program Files (x86)/Valve/Cstrike/Resources/UI Steam: C:/Program Files (x86)/Steam/Steamapps/common/Half-Life/cstrike/resources/UI Szukamy tam pliku spectator.res i robimy kopie na zapas :), po czym otwieramy go za pomocą jakiegoś notatnika i usuwamy całą zawartość. Następnie wklejamy podany poniżej kod: "Resource/UI/SpectatorGUI.res" { "SpectatorGUI" { "ControlName" "Frame" "fieldName" "SpectatorGUI" "tall" "0" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "1" "enabled" "1" "tabPosition" "0" } "TopBar" { "ControlName" "Panel" "fieldName" "TopBar" "xpos" "0" "ypos" "0" "tall" "0" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "tabPosition" "0" } "BottomBar" { "ControlName" "Frame" "fieldName" "BottomBar" "xpos" "0" "ypos" "0" "tall" "0" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "tabPosition" "0" } "bottombarblank" { "ControlName" "Panel" "fieldName" "bottombarblank" "xpos" "0" "ypos" "0" "tall" "0" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "tabPosition" "0" } "playerlabel" { "ControlName" "Label" "fieldName" "playerlabel" "xpos" "c-108" "ypos" "441" "wide" "216" "tall" "26" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "tabPosition" "0" "textAlignment" "center" } "CTScoreLabel" { "ControlName" "Label" "fieldName" "CTScoreLabel" "xpos" "r233" //"xpos" "r268" "ypos" "12" "wide" "150" "tall" "15" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "labelText" "#Cstrike_Spec_CT_Score" "textAlignment" "east" "dulltext" "0" "brighttext" "0" } "CTScoreValue" { "ControlName" "Label" "fieldName" "CTScoreValue" "xpos" "r80" //"xpos" "r112" "ypos" "12" "wide" "10" //"wide" "15" "tall" "15" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "labelText" "" "textAlignment" "west" "dulltext" "0" "brighttext" "0" } "TERScoreLabel" { "ControlName" "Label" "fieldName" "TERScoreLabel" "xpos" "r233" //"xpos" "r268" "ypos" "24" "wide" "150" "tall" "15" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "labelText" "#Cstrike_Spec_Ter_Score" "textAlignment" "east" "dulltext" "0" "brighttext" "0" } "TERScoreValue" { "ControlName" "Label" "fieldName" "TERScoreValue" "xpos" "r80" //"xpos" "r112" "ypos" "24" "wide" "10" //"wide" "15" "tall" "15" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "labelText" "" "textAlignment" "west" "dulltext" "0" "brighttext" "0" } "DividerBar" { "ControlName" "ImagePanel" "fieldName" "DividerBar" "xpos" "r64" "ypos" "12" "wide" "1" "tall" "30" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "tabPosition" "0" "fillcolor" "BorderBright" "labelText" "" "textAlignment" "center" } "timerimage" { "ControlName" "ImagePanel" "fieldName" "timerimage" "xpos" "r56" "ypos" "26" "wide" "12" "tall" "12" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "labelText" "" "textAlignment" "center" "dulltext" "0" "brighttext" "0" "image" "gfx/vgui/timer" "scaleImage" "1" } "timerlabel" { "ControlName" "Label" "fieldName" "timerlabel" "xpos" "r42" "ypos" "24" "wide" "40" "tall" "15" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "labelText" "00:00" "textAlignment" "west" "dulltext" "0" "brighttext" "0" } "extrainfo" { "ControlName" "Label" "fieldName" "extrainfo" "xpos" "r56" "ypos" "12" "wide" "44" "tall" "15" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "0" "enabled" "0" "labelText" "" "textAlignment" "west" "dulltext" "0" "brighttext" "0" } "CrosshairLabel" { "ControlName" "Label" "fieldName" "CrosshairLabel" "xpos" "313" "ypos" "233" "wide" "15" "tall" "15" "autoResize" "0" "pinCorner" "0" "visible" "1" "enabled" "1" "labelText" "+" "textAlignment" "center" "dulltext" "0" "brighttext" "0" } } Jeśli chcemy mieć celownik w innym kształcie . to zmieniamy wartość Kod: "labelText" "+" na Kod: "labelText" "." oraz Kod: "ypos" "233" na Kod: "ypos" "230" Mam nadzieje że wam też się to przyda, a z tego co wiem to coraz więcej osób ma z tym problemy ;). 1
Legendarny Fragowicz CSHT. Opublikowano 21 Marca 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 21 Marca 2015 Taka mala adnotacja: na niektórych wersjach 1.6 zmiana kształtu celownika spowoduje, że w grze będziemy mieli dwa celowniki obok siebie. Niestety ja tak miałem.
Rekomendowane odpowiedzi