Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, planuję kupić/złożyć komputer. Niestety nie jestem na bieżąco, więc mam nadzieję, że mi pomożecie. Cd. karty graficznej - wchodzi w grę jedynie GeForce. Mogę wydać maksymalnie 4000 zł. Liczę na Was ;]

Opublikowano

Składak to wiadomo na 100%, a pytanie, czy masz system, dobry monitor, klawiaturę i myszkę czy do tych 4k dodajesz to?

Opublikowano

Gotowca nie opłaca się kupować ponieważ albo części są najczęściej marki "noname" albo są one dobrane tak delikatnie mówiąc tragicznie (typu: komp jest wychwalany i polecany za dobry procesor ale co z tego jak np. karta grafiki jest do d***). Zawsze lepiej kupować podzespoły i samemu składać, a jeżeli nie za bardzo się na tym znasz, oddać jakiemuś koledze co potrafi to zrobić... co do tematu, za 4000zł można kupić naprawdę dobry kombajn do grania (jeżeli mówimy o samej jednostce centralnej). W googlach jest mnóstwo stron ze złożonymi  zestawami, polecam głównie tą stronkę: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_styczen_2015?page=0,16 

Opublikowano

Mysz Razer DeathAdder 2013, klawiatura BlackWidow, oryginalny system 7, z monitorem się na razie wstrzymuję, bo słyszałem, że monitor dopasowuje się do parametrów jednostki.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Napisz na forum.jarock.pl - tam jest od groma osób technicznych, które znają się na zestawach komputerowych i już niejednemu użytkownikowi pomogli. 

Opublikowano

Procesor: Intel Core i7-4770 3,40GHZ LGA 1150 - 1129,00zł
Płyta Główna: MSI Z97-G43 S1150 - 365,00zł
Ram: Goodram DDR3 8GB 1600 1.35V SODIMM - 295,00zł
Dysk SSD: Kingston 120GB SSD Now v300 SATA3 - 239,00zł
Nagrywarka: LG GH24NSSB0 Black DVD SATA - 55,00zł
Karta graficzna: Asus GTX750TI 2GB/128 Dust Proof Fan VGA PCX - 569,00zł
Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W ATX - 249,00zł
Obudowa: Modecom Triks Gaming USB 3.0 B/Z ATX - 125,00zł
Dysk SATA: WD 500GB 16MB Blue - 199,00zł

3225 zl razem

zostaje ponad 750 na monitor

pierwszy lepszy zestaw "z google" ceny z października 2014

Opublikowano (edytowane)

Zaraz Ci coś poszukam

http://www.morele.net/inventory/info/0qJ3OM/- do 550 kupisz dobry monitor. Pamiętaj, że cennik robię na morele, bo mi wygodniej, więc poszukaj jakie ceny są na internecie, bo procesor kupowałem z 70zl taniej.

PS Zestaw z góry - nawet nie próbuj czegoś takiego kupić za te pieniądze.

Edytowane przez Sawanstor
Opublikowano

Przeanalizuję jutro to na spokojnie. Dzięki za zainteresowanie.

5

Opublikowano

Między 13 a 15 marcem zajrzyj na www.x-kom.pl, bo podobno (o ile reklama nie klamie) bedzie dobre chłodzenie na procesor, Be Quiet Pure Rock w cenie 65.50zł (testy możesz sprawdzić na yt). Pozdrawiam.

http://www.x-kom.pl/l/Intel-Extreme-Masters-2015 - macie tu sporo promocji.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Składak, płacisz za to co wymagasz. Za 4k w tych czasach jesteś w stanie zbudować na prawdę dobrą maszynę, moja ma 2 lata, kosztowała 3k i jestem bardzo zadowolonym człowiekiem.

Opublikowano

Dobra, części zakupione, dzięki. Można zamknąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności