Skocz do zawartości

[KOSZ] Propozycje i uwagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Wprowadzic rozgrzewke przed 1 runda aby juz podczas normalnej gry nie wyskakiwala reklama amxu. Jest to dla mnie chyba najbardziej irytujaca rzecz na serverze (juz magiczne granaty vipow sa mniej wkurzajace, ale o nich bedzie pozniej). Wyskakuje ona w srodku strzelaniny co czesto konczy sie deadem. Wystarczy wprowadzic rozgrzewke i po klopocie, kiedys byla chyba nawet tutaj runda rozgrzewkowa, nie wiem dlaczego z niej zrezygnowano (albo mi sie cos pomieszalo).

2. Zablokowanie mozliwosci grania 2 razy w 1 rundzie. Zdarza sie, ze ktos padnie na poczatku rundy, wpisuje rekonekta, wybiera team i gra znowu w tej samej rundzie, denerwujace jest to gdy taka osoba Cie zabije po rekonekcie, jak chce sobie wyzerowac staty to niech wpisze /rs.

3. Vipy i autoteambalance. Wiem, ze vipy tutaj maja jak u Pana Boga za piecem ale niech ktos mi wytlumaczy dlaczego ich nie dotyczy teambalance? Nie za fajnie sie gra gdy w druzynie przeciwnej jest 8 vipow albo i wiecej (to wcale nie jest takie rzadkie, szczegolnie na westwoodzie, o ratsie juz nie wspominam), ktorzy na poczatku rundy wybijaja pol teamu, niech ich przerzuci do slabszego teamu jak sa tacy dobrzy, niech pomoga swoimi granatami. Osobiscie widze tylko 2 vipow a zarazem adminow, ktorzy tez widza w tym jakis problem i zmieniaja druzyne, jest to Polish i Furcze.

4. Na koniec temat bez wiekszych szans na jakakolwiek zmiane ale trzeba probowac, mianowicie vipy i granaty.
http://fragujemy.com/topic/19506-stop-cwaniactwu/#entry92633w tym temacie Nesty pisal, ze vipy maja zwiekszone tylko obrazenia, zasieg zostal nie zmieniony, ale nie jestem do konca przekonany czy to prawda. Czesto dostaje sie obrazenia od granatow w miejscu gdzie zwykle he nic by nie zabralo. Zdarza sie dostac granat od vipa za mniej niz 31 hp wiec juz teoria Nestego jest zla. Niestety nie mam teraz mozliwosci sprawdzenia tego ale fajnie by bylo gdyby ktos mogl to zweryfikowac. Gdyby udalo sie ustawic normalny zasieg z dodatkowymi obrazeniami to pewnie przestalbym marudzic na te granaty, jesli natomiast zasieg jest powiazany z obrazeniami to proponuje zmniejszyc dodatkowe obrazenia o 10.

Moze uprzedze niektorych ale dajcie sobie siana z tekstami typu: "Kup sobie vipa to nie bedziesz narzekal" albo "Nie pasuje? To nie graj, proste". Moglbym sobie kupic vipa ale to nie o to chodzi, co to za przyjemnosc miec nad innymi MEGA przewage. Widocznie chce tu grac skoro staram sie jakos rozwiazac niektore problemy, aby kazdy byl w miare zadowolony.

Opublikowano (edytowane)

1. Pomysł z tą rundą rozgrzewkową jest dobry, bo to naprawdę czasami wkurza, ale najbardziej na indii.

2. Też oczywiście jestem za (na Indii często gracze robią reconekty I na niektórych mapach przeważnie w pierwszej rundzie.).

3. Z tego co zauważyłem to zostało wczoraj zrobione.

4. Tutaj to każdy kto ma vipa będzie przeciwko, osobiście dla mnie jest to fajnym dodatkiem, ale jak napisałeś nie każdy chce mieć vipa i to na pewno takie osoby drażni jak dostana he za ponad 100dmg. Tu już wszystko zależy od Nestego.

Edytowane przez J A R E K
  • Właściciel
Opublikowano

AD 1. Była tak jakby runda rozrzewkowa, niemniej jednak zostało to z przyczyn technicznych usunięcie, mogę naprawić i dodać ponownie. 

AD 3. Wczoraj znieśliśmy to i jest już ok.

AD 4. Bo zasięgu nie ma zwiększonego, zrozum logicznie. Jest dodatkowe +30 DMG, jeśli w danym miejscu HE Cię normalnie nie zbierze, bo zadaje poniżej 0 dmg, to jeżeli powiedźmy HE zadałoby Ci -10 DMG, to -10 + 30 = 20 dmg. Tylko poniżej 0 Ci przecież HE nie zada DMG, bo jest "handled" - blokada, takie DMG jest ignorowane. Po prostu logicznie nie myślisz. Zasięg nie został zmieniony w żaden sposób. Mogę Ci nazwać pokazać kod tego dodatkowego DMG...

Pzdr.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Rozgrzewka to fajny pomysł

A co do granatów to zrozum, że vipa się kupuję, aby trochę sobie ułatwić grę. I to kosztuje. Więc nie ma sensu czegokolwiek zmieniać w sprawie granatów.

Opublikowano

Runda rozgrzewkowa zdecydowanie przydałaby się. Autoteambalance jeden z najlepszych przywilejów zabranym vipom, ale co racja to racja nie było to za sprawiedliwe. Już mi tego brakuje ale trudno. He od vipów - tutaj nic bym nie zmieniał. Osobiście byłbym za wgraniem jakiejś nutki na czas w którym ct ma możliwośc rozbrojenia paki. Był nie dawno temat o tym jednak nic nie zostało zrobione. To chyba wszystko

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ta muzyczka może być dodana w zmianach świątecznych, ale to wie tylko Nesty co i jak i kiedy.

Opublikowano

Bądź co bądź fajnie by było usłyszeć jakąś nutkę na czasie c4 :D mam nadzieję że zostanie wgrana w najblizszym czasie :D

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Za rozgrzewką jestem jak najbardziej za :) 

Opublikowano

a co z 2 punktem? tylko Jarek sie do niego ustosunkowal. Nie wiem jak mam to rozumiec, czy Wam to nie przeszkadza czy nie udzieliliscie odpowiedzi.

@Nesty
mozesz mi wyslac ten kod na pw

• Właściciel
Opublikowano

Nigdzie na PW, tutaj ostateczne potwierdzenie:

GGHPh2p.png

i nie chcę więcej razy słyszeć, że zasięg HE jest zwiększony, bo to żenujące. Jak nie umiesz myśleć logicznie, to Ci nic na to nie poradzę.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Co do 2 punktu mi to nie przeszkadza jakoś szczególnie. Może raz na serwerze zauważyłem żeby ktoś reconnecta zrobił. Gracze wiedzą, że jest coś takiego jak /rs i korzystają właśnie z tego. Na serwerze robienie reconnectów nie jest zjawiskiem powszechnym, więc nie wiem po co to komu. Gdyby częściej osoby robiłyby reconnecta i  wchodziły w tę samą rundę do gry to byłbym jak najbardziej za, a tak na dzień dzisiejszy jestem na nie, bo jest to zbędne chyba, że odnoszę inne wrażenie :)

Opublikowano

Wydaje mi się , że runda rozgrzewkowa owszem jest okey , punkt 2 to jednak z deka przesada , owszem widzę i ja czasem , że ktoś cos takiego zrobi , ale nie zdarza się to za często , wiadomo większość graczy wpisze /rs , a niektórzy nawet Ci którzy mogą nie znać tej komendy wyjdą i wejdą jeszcze raz , przecież nie powiesz mi że jak pierwszy raz włączyłeś c'sa to wiedziałeś od razu co wpisać by zresetować staty -.- to moim zdaniem też jest logiczne .
Z reklamami też się zgadzam , strasznie to wkurzające gdy biedniesz , dochodzi do strzelaniny a ty reklama :( smutne , ale prawdziwe. Często taka reklama przynosi oficjalnego deada.
Runda rozgrzewkowa ... fajna sprawa , pomysł nie jest zły , napomniane juz było o tym tak samo jak i o muzyce podczas rozbrajania paki , moim zdaniem przydało by się coś takiego , nawet dla poprawienia humoru wstawienie do rozgrzewki 30-40 sekundowej jakiejś muzyczki dla samej przyjemnośći , wiadomo rozgrzewka-zabawa :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Rozgrzewka jak najbardziej tak jakaś 30 sekundowa.Co do punktu drugiego też jakoś częstego wykorzystywania tego nie widzę,a co do  reszty to została wyjaśniona,

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

też jestem za rundą rozgrzewkową..., co do pkt 2 to widzę coś takiego BARDZO BARDZO rzadko ...

Opublikowano

Ja osobiście zauważyłem takie zachowania kilka razy na serwerze. Ale nie wydaje mi się żeby wstawianie pluginu bylo konieczne... A co do rundy tozgrzewkowej to jak najbardziej można spróbować czy sie sprawdzi :)

• 2 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności