Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. W tym oto poradniku przedstawię Wam jakie parametry powinien mieć dobry tablet. Zaczynajmy ;)

● Marka - tablet powinien być markowej firmy, gdyż takie tablety firmy NTC (jakoś tak, polska firma) lub Manta pomimo spełnionych parametrów mają np. Szklany ekran, czyli upadek na ziemię i około 50 zł za nowy ekran,

● Przekątna - jeśli myślimy o częstym graniu w gry wybierzmy tablet 7-8 cali - taki rozmiar jest o wiele poręczniejszy niż 10.1 cala, a w dodatku nie odczuwa się, że jest za mały,

● RAM - Aby nie denerwować się "lagami" wybierzmy minimum 2 GB RAMu - zapewni to płynność przy kilku aplikacjach naraz,

● Procesor - serce każdego urządzenia. Najlepszym rozwiązaniem jest procesor 4 rdzeniowy, dzięki czemu możemy mieć otwarte 4 aplikacje naraz np. Odtwarzacz muzyki, przeglądarkę, grę i Youtube,

● Ekran - Technologia idzie do przodu, dlatego warto poszukać ekranu IPS - oferuje on bardzo bogatą tabelę kolorów lub Super Amoled (Samsung) - również ma dobrą jakość kolorów,

● Wbudowana pamięć - wbudowana pamięć wystarczy 2 GB, bo kto w tych czasach nie ma micro SD? :) ,

● Bateria - jeśli chcemy grać bardzo długo bez ładowania bateri wybierzmy baterię, która ma 4000 mAh+ - pozwoli to na ok. 6 godzin gry,

● Cena i nieuczciwi producenci - jeśli zobaczymy tablet 10 cali za 300 zł, to spójrzcie na resztę parametrów - będzie o wiele niższa.

Mam nadzieję, że pomogłem :) . Pozdrawiam.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dzięki ;) przyda sie przy zakupie nowego ;p

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Posiadam Lenovo Yoga i jestem z tego zadowolony.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
● Wbudowana pamięć - wbudowana pamięć wystarczy 2 GB, bo kto w tych czasach nie ma micro SD?  :) ,

Czy ja wiem?

2gb może nie wystarczć na androidzie 4.4

(mówię o wolym bo gdzie tablet z 2gb? jak sam system więcej zajmuje)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Min. 4GB wbudowanej powinno być.

Niektóre tablety nie pozwalają instalować aplikacji na MicroSD.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności