SPOK3Y^ST3GA^^C3P Opublikowano 10 Listopada 2014 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 10 Listopada 2014 Witam serdecznie. W tym oto poradniku przedstawię Wam jakie parametry powinien mieć dobry tablet. Zaczynajmy ;) ● Marka - tablet powinien być markowej firmy, gdyż takie tablety firmy NTC (jakoś tak, polska firma) lub Manta pomimo spełnionych parametrów mają np. Szklany ekran, czyli upadek na ziemię i około 50 zł za nowy ekran, ● Przekątna - jeśli myślimy o częstym graniu w gry wybierzmy tablet 7-8 cali - taki rozmiar jest o wiele poręczniejszy niż 10.1 cala, a w dodatku nie odczuwa się, że jest za mały, ● RAM - Aby nie denerwować się "lagami" wybierzmy minimum 2 GB RAMu - zapewni to płynność przy kilku aplikacjach naraz, ● Procesor - serce każdego urządzenia. Najlepszym rozwiązaniem jest procesor 4 rdzeniowy, dzięki czemu możemy mieć otwarte 4 aplikacje naraz np. Odtwarzacz muzyki, przeglądarkę, grę i Youtube, ● Ekran - Technologia idzie do przodu, dlatego warto poszukać ekranu IPS - oferuje on bardzo bogatą tabelę kolorów lub Super Amoled (Samsung) - również ma dobrą jakość kolorów, ● Wbudowana pamięć - wbudowana pamięć wystarczy 2 GB, bo kto w tych czasach nie ma micro SD? :) , ● Bateria - jeśli chcemy grać bardzo długo bez ładowania bateri wybierzmy baterię, która ma 4000 mAh+ - pozwoli to na ok. 6 godzin gry, ● Cena i nieuczciwi producenci - jeśli zobaczymy tablet 10 cali za 300 zł, to spójrzcie na resztę parametrów - będzie o wiele niższa. Mam nadzieję, że pomogłem :) . Pozdrawiam. 1
Zasłużony Fragowicz Nikoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dzięki ;) przyda sie przy zakupie nowego ;p
Zasłużony Fragowicz kelek Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 2 Grudnia 2014 Posiadam Lenovo Yoga i jestem z tego zadowolony.
TeHaCe Opublikowano 22 Stycznia 2015 Fragowicz Opublikowano 22 Stycznia 2015 SONY Xperia Z2 Tablet - jest zajebisty
DarQ Opublikowano 22 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 22 Stycznia 2015 ● Wbudowana pamięć - wbudowana pamięć wystarczy 2 GB, bo kto w tych czasach nie ma micro SD? :) , Czy ja wiem? 2gb może nie wystarczć na androidzie 4.4 (mówię o wolym bo gdzie tablet z 2gb? jak sam system więcej zajmuje)
Legendarny Fragowicz CSHT. Opublikowano 22 Stycznia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Min. 4GB wbudowanej powinno być. Niektóre tablety nie pozwalają instalować aplikacji na MicroSD.
Rekomendowane odpowiedzi