Skocz do zawartości

[KOSZ] Uwagi co do stawiania min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. 

Chciałbym poruszyć kwestię stawiania min przez ocaleńców. Zauważyłem, że większość graczy wykorzystuje miny stawiając je na ścianach, wtedy laser poziomo przecina wejście do obiektu, gdzie znajdują się ocaleńcy. Wiadomo czym to grozi, jak zombi przejdzie przez laser. Z takimi przeciwnikami można tylko sobie poradzić bombą zarażającą, ale nie wszystkich na to stać. Jak ktoś na ścianach postawi paretnaście min, gdzie z mapy robi się szachownica, przeważnie los zombi jest przesądzony o przegraniu. Wcześniej przegrałem długie godziny na zombie modach i przeważnie powinno być tak, że to ocaleńcy mają trudniej przetrwać rundę, jednak dobry ogarnięty team nawet i z nimi sobie poradzi.  ;)

Rozmawiałem z paroma graczami na ten temat. Stwierdzili, że to jednak nie jest w porządku, jednak nikt się tym nie interesuje.A więc chciałbym poruszyć kwestie stawiania owych min i proszę o wypowiadanie się w tej kwestii. 

Edytowane przez kEru!
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano
 Z takimi przeciwnikami można tylko sobie poradzić bombą zarażającą

Przypominam, że jest coś takiego jak szaleństwo. I tak zombie ma łatwo, trzeba złapać pewne schematy w grze i grać przede wszystkim teamplay. ;) Poza tym nie wszyscy gracze są tacy ogarnięci i zasłaniają laser, wtedy możesz się łatwo wbić, nie jest trudno, naprawdę, a w momencie w którym zaczynają rozkładać lasery po mapie - masz na pewno na szaleństwo + czasem i granat. To naprawdę nie jest trudne. 

Opublikowano (edytowane)

Zapomniałem o szalonym dopisać to fakt. Szalony jest na parę sekund, a często jest tak, że po szalonym zombie ginie od lasera po uprzednim wejściu do obiektu no chyba, że ktoś rozwali minę. To tylko taka moja uwaga, no ale jeżeli ma tak być to ok.  ;)

Jeszcze 1 przykład:

Ocaleńcy stawiają miny na ścianach w obiekcie, to trochę zniechęca graczy zombie do wejścia, jeżeli ktoś nie ma na szalonego bądź bombę.  

Edytowane przez kEru!
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano
Ocaleńcy stawiają miny na ścianach w obiekcie, to trochę zniechęca graczy zombie do wejścia, jeżeli ktoś nie ma na szalonego bądź bombę.  

Kolejny przykład gry tp! Ktoś w ten czas na pewno zdąży uzbierać na szaleńca, gwarantuję, tylko niektórym po prostu szkoda kasy. 

• Właściciel
Opublikowano

Oprócz bomby infekującej, jest również szaleństwo, które trwa około 15 sek. Można śmiało przez ten czas rozwalić 2 miny, bo zmniejszyliśmy jej wytrzymałość. 

Cały czas staramy się stabilizować rozgrywkę, a nie odwrotnie. Właśnie ten UPDATE był ukierunkowany w tę stronę. Zmniejszyliśmy odpychanie z broni, kamizelkę zmniejszyliśmy i nie tylko. 

Jeżeli rozmawiałeś na ten temat z innymi graczami, to zapraszam do merytorycznej dyskusji.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wydaje Mi się, że mało grasz u Nas na serwie bo jakoś nie słyszałem, aby ktoś narzekał na takowe lasery.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Tak jak napisała enQ, jak pograsz trochę więcej na tym zm, to nie będzie to jakaś większa przeszkoda.

Opublikowano

Możliwe, to dla mnie nowość co do innego stawiania laserów, więc chyba pozostaje mi się przyzwyczaić. 

Opublikowano

ja gram od 9 miesięcy i mi to nie przeszkadza po drugie przecież jest napisane czy będziesz zarażony czy nie

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Rozgrywka jest zróżnicowana, bo laserów jest dużo w zależności od mapy. Bo, np. na zm_colores laserów czasem jest postawionych bardzo dużo, że praktycznie w niektórych miejscach nie da się przejść; a są też takie mapy co można sobie luźno biegać i nic Ci się nie stanie. Ale jest tak, jak niektórzy już wyżej pisali... masz szalonego, granat zarażający, a także od czasu nowego update mniej wytrzymałe miny, mniejszy odrzut zombie. Także rozgrywka jest już naprawdę bardzo wyrównana. Wszystko zależy teraz od gry TP. 

Edytowane przez sK0W3R0
  • Właściciel
Opublikowano

Ja wciąż czekam na opinię adminów w kwestii jakości serwera. Nikt nie pokusił się, aby zdać mi taką relację. Ponadto, nikt nie napisał czy zmiany w update finalnym 2.04 na ZM przyniosły spore korzyści i doszło rzeczywiście w praktyce do wyrównania rozgrywki. Czy jeszcze coś trzeba.

• 2 lata później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności