Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem wam szczerze, że taki typ muzyki w ogóle do mnie nie przemawia. Do czasu aż siostra na sile puściła mi kawałek. Ja nie wiem jak ten zespól to robi, ale niech robi to dalej... Nie będę kopiował wam opisu z Wiki, bo jak będziecie chcieli to przecież wejdziecie. Za to trzymajcie parę kawałków. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Słyszałem o zespole Sabaton bo go słuchaliśmy na historii :D Jestem na telefonie więc nie wiem jakie piosenki tam podaleś bo mi się nie wyświetlają w każdym bądź razie ja z ich repertuaru kojarzę jedynie "40 do 1" oraz "Warszawo walcz!" bo są to piosenki o Polakach. :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Słyszałem jakiś czas temu ich nutkę "Warszawo Walcz" I naprawdę to co zrobili czyli teledysk + tekst to naprawdę dali rade ;) A niby Szwecja dawniej nienawidziła Polaków i w drugą stronę a oni pokazali nas od fajnej strony ;)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Cały zespół Sabatonu zna lepiej historie polski niż większość Polaków !

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

@Paula;f: .. Wole DubStep i pop. :D

Paula moja kref! RZUF'ik na zgodę! XD XD XD <333

Edytowane przez SuVI
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Denerwujący jest fakt, że obecnie jakieś 35% słucha Sabatonu ze względu na tekst i patriotyzm. Niestety o ile teksty w piosenkach opisujących polaków są dobre, same piosenki już nie. Zdecydowanie wolałem ich stary repertuar, jak na przykład Master of The World, czy Hellrider. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

To, że ich teksty nawiązują do walki Polaków o niepodległość jest właśnie dobre. To nie jest mój rodzaj muzyki, ale z uwagi na treść piosenkę 40:1 słucham z chęcią.

• 1 rok później...
Opublikowano

Cały zespół Sabatonu zna lepiej historie polski niż większość Polaków !

Coś w tym jest.

Byłem na ich koncercie na Woodstocku. Dobra zabawa, ale drugi raz bym chyba tego nie powtórzył - na scenie niczym nie zaskakują.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

SABATON jest spoko, kiedyś sobie raz pościłem 40:1 i do teraz sobie ich podsłuchuję, może nie słucham codziennie ale co jakiś czas coś od nich wleci :D

Opublikowano

Sabaton jest jednym z niewielu zespołów zagranicznych, które stworzyły piosenkę związaną z historią Polski w czasie II Wojny Światowej bądź z konkretnymi wydarzeniami  lub osobami. Moją ulubioną ich piosenką jest "40:1". 

Wielki szacun dla nich za muzykę, którą porywają słuchaczy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Do tej pory słucham z przyjemnością "Uprising" czy "10 do 1". :D

Opublikowano

Ile się "40:1" słuchało... Piękna muzyka i przede wszystkim z przesłaniem.

• 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności