Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka, opiszę wam sytuacje jak najbardziej będę umiał :

Zacznijmy od tego że cholernie mi zależało na laptopie... Dostałem w swoje rączki produkt pod nazwą "Lenovo G580". Nie ukrywam że chciałem go do gier, wiem wiem laptopy nie są do gier i nie są tak wydajne jak komputery. Był on brany na raty w sklepie MediaExpert, rozmawiałem z doradcą i powiedział mi że ten laptop jest idealny do gier. Chyba Ja i ten doradca nie mówiliśmy w tym samym języku, bo może i jest dobry do gier... ale tych z 2006 r i to nie na grafice wysokiej czy ultra.... tylko na niskiej. Proszę o to i co on ma w sobie...

Procesor: Intel ® Core i7 - 1632QM CPU @ 2.20GHz

2.20GHz. (Procek 4 rdzeniowy z tym .. "Turbo Bostem" co podkręca go do 3.1 GHZ - 3.2GHz)

Zainstalowana pamięć (RAM): 4,00 GB (dostępne 3,87GB)

Typ systemu : 64-bitowy system operacyjny, procesor x64

2 Karty graficzne :

1- (Według doradcy i laptopa bardziej wydajna) NVIDIAGeForce GT635M o pamięci 2 GB

2-(Według programu NVIDIA ta karta ma mi poprawić obraz w HD) Intel® HD Graphiics 4000 zintegrowana.

Mam go ze 2 tygodnie, chodzi cudownie.

W załącznikach macie te ss'y. Nie wiem czy to to :P

No dobra.... Teraz opisujemy chodzenie Gier... :

Assasin's Creed Brotherhood - Najgorsza rozdzielczość, oraz jakość innych tekstur na "Niskie". - OK na tym chodzi płynnie.

Assasin's Creed III - Tekstury niskie, rozdzielczość na maxa. - Chodzi płynnie WTF ?

Assasins' Creed 4 Black Flag - Tekstury niskie, rozdzielczość niska. - No z przymknięciem oka ... da się grać ... nie jest okropnie.

Splinter Cell Conviction - Jakość tekstur średnia, rozdzielczość na maxa - Chodzi no baa :*.

Splinter Cell Black List - Jakość tekstur niska, rozdzielczość prawie najniższa - Noo ... z przymknięciem oka .... da się grać nie jest okropnie.

Wie ktoś co jest tego przyczyną ? Komp spełnia wymogi tych gier w zupełności nawet na średnie czy tam takie lekkie wyższe... a zacina jak jasna cholera...

Mojej babci telefon lepiej chodzi na tych grach :P "Joke"

Wirusa nie ma bo został skanowany.

Sterowniki ma wszystkie z oryginała.

System :/ - Windows 8.

Gry Oryginalne.

Jeżeli ktoś coś wie na ten temacik proszę o pomoc a wynagrodzę plusem takim wielkim i może czymś jeszcze :D.

Podobny do tego tylko że różnica w kartach graficznych i mój ma 4 gb RAM, tak samo DDR3. http://allegro.pl/lenovo-g580-g500h-i7-3612q-8gb-1tb-ssd-hd8570m-2gb-i3799076449.html

Cena za laptopa w sklepie to 2700 zł

post-3378-0-87091200-1388013620_thumb.png

post-3378-0-35507000-1388013626_thumb.png

Edytowane przez Cookies
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zależy z jakiej karty graficznej korzystają gry, jak ze zintegrowanej to mogą zacinać. Najlepiej jakby używały tej pierwszej czyli NVIDIAGeForce GT635M.

Opublikowano

Używają karty o wyższej wydajności. Tak jest ustawione, na domyślne oraz ja tak uruchamiam.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jak napisał Rogal, jeżeli będziesz komputer ulepszał looknij na kartę graficzną.

• Właściciel
Opublikowano

Odpowiedź już masz: Windows 8. Nie polecam tego systemu, zbyt "kafelkowaty". Godnym następcą XP jest Windows 7, szczególnie Ultimate i koniec dyskusji. Windows 8 nie nadaje się do gier, bo to nie było celem tego systemu.

Zresztą, gdyby się tak dokładnie przyjrzeć, system Linux mimo, że jest darmowy, jest znacznie lepszy od Windowsa. Może się przerzucę, bo Valve dużo zainwestowało w to, aby wypromować się na tym systemie, co mnie cieszy. Oczywiście kosztowało to wiele nerwów moich, nie tylko zresztą moich, ale każdego z nas. Choćby aktualizacja CS'a 1.6 14 lutego, TF2 - większość serwerów działa za pomocą STEAMCMD. 

Tak samo to, czy gry są oryginalne czy nie nie ma znaczenia. Skończmy ten mit.

W dodatku nie lubię laptopów pod względem gier. Myślę, że celem powstania laptopa nie było to, aby był używany do gier. Niestety, wyszło jak wyszło. Wolę niestety swoje pudło, a lapka po to, aby sprawdzić neta, pogadać ze znajomymi, aby w pracy go użyć itd. Warto zaznaczyć przy lapkach, że jeśli chcemy intensywnie go używać, musi mieć dobre chłodzenie. Większość komputerów pali się właśnie, czy lapków dlatego, że nie ma odpowiedniego systemu chłodniczego. Ja, jak widać od 6-7 lat mam ten sam komputer, nic nie wymieniałem i nic mi się nie spaliło mimo, że intensywnie z niego korzystam i potrafi chodzić od rana do nocy. Mogę się cieszyć, że mam b.dobry system chłodniczy, stąd przy intensywnej pracy, nie nagrzewa się tak, jak robi to 2/4 komputerów w Polsce.

To samo skończmy mit z tym, że im lepiej podkręcimy w biosie procka, tym będzie lepszy. W większości przypadkach, wydajność może nawet spaść tym bardziej, jeśli zabiera się za to osoba niedoświadczona.

PS. Polecam dyski SSD.

Opublikowano

No ok dzięki za wasze zadnia, sam nie jestem zadowolony z 8 no ale co zrobić jak przeinstaluje system to i mi gwarancja raczej zniknie. Muszę się z tym męczyć.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Faktycznie Nvidia lepsza, ale niewiem jak z tym Turbo Boostem...

Opublikowano

Gdy zakupiłem swojego laptopa też połowa gier nie chodziła najlepiej. Mój i twój laptop ma "trochę" podobne parametry. Oto rady jak mogą ci pomóc w przyśpieszeniu twojego sprzętu :) :

- Możesz odinstalować sterownik graficzny do GeForca i karty Intel HD 4000, (prawdopodobnie twoje obecne są od producenta i mogą być nieco przestarzałe tak jak w moim przypadku) zainstaluj najnowszy z oficjalnej strony Nvidi (http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/71719/pl gotowy najnowszy sterownik do pobrania) i do karty Intel (http://www.intel.com/p/en_US/support/detect automatycznie wyszukuje sterownik zależny od procesora).

- Zmień plan zasilania na wysoko wydajnościowy jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś.

- Możesz na nowo zainstalować system (prawdopodobnie kopie już masz na dysku recovery jest to czysty windows 8, ale gdybyś chciał instalować windows 7 to na 99% musiałbyś zmieniać typ partycji na mbt z gpt, co świadczy o utraceniu partycji recovery z systemem). Dodam między windows 7, a windows 8 nie ma praktycznie większych różnic w wydajności jedyna rzecz która się zgadza to, że windows 8 jest o 2% wydajniejszy od poprzednika. Dodatkowo polecam zrobić update do windows 8.1 ze sklepu windows (update jest darmowy).

- Co do wątpliwości turbo boosta to procesor sam się podkręca gdy grasz w gry (obojętnie jaką). Jeśli się tak nie dzieje to opcję Turbo Boost masz wyłączoną i musisz ją właczyć w Biosie (szczegóły znajdziesz w internecie).

- Sprawdź różnymi programami (przykładowo GPU-Z i CPU-Z) czy procesor i karta graficzna podczas grania w gry się nie przegrzewa.

- Jeśli masz wątpliwość co do (Zainstalowana pamięć (RAM): 4,00 GB (dostępne 3,87GB) to nie masz się co obawiać. Te kilka MB zabiera zintegrowana karta graficzna. Nic z tym nie zrobisz.

Wydajność powinna być pomiędzy kartami GeForce GT440, a ATI HD5670. Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem :)

• 9 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności