Skocz do zawartości

[KOSZ] Rezygnacja z serwera DR?

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Witajcie,

Niestety musimy podjąć drastyczne kroki. DR jak widać nie sprawdza się tak, jak trzeba, w związku z tym będziemy musieli zrezygnować z tego. W zamian oferuję Wam zupełnie co innego. Utworzenie innego serwera (nowe IP) z innym modem.

Czy wszyscy się z tym zgadzają? Jeśli tak, proszę propozycję. Proponowałbym COD'a mimo mojej zasady, że nienawidzę tego moda.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zgadzam się. COD jest to dobre rozwiązanie bo w tym czasie jest on popularny i ludzie lubią kupować vipy/klasy więc to jest 1 korzyść, drugą jest to że o graczy teoretycznie nie jest ciężko, ale wada jest taka że na codzie są głównie dzieci.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja też jestem za COD'em, dobrze wiesz czemu, Nesty. Rozmawialiśmy o tym. COD to dobry typ serwera dla sieci serwerów, nie oszukujmy się, a co do dzieci, da się je ujarzmić, prawda? ;)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Takie "dzieci" są na każdym serwerze, tu raczej nie ma wyjątków. Myślę, że COD jest dobrym pomysłem. Zastanawiałam się też nad serwerem tymu AIM/AWP albo only HS (nie wiem czy tak to się nazywa, ale raczej wiadomo o co chodzi) ;>

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jeśli już miałbym wybierać to zastanowiłbym się nad dwoma modami.

1. COD - tylko błagam ludzie, nie jakiś fast exp, milion srylion leveli i expa, tylko zwykły normalny cod. No ale takie serwery przyciągają głównie (odpaloną) gimnazję, trzeba to sobie jasno powiedzieć co jest największym minusem CODów. No chyba że by pójść w druga stronę...

2. Serwer TeamPlay Steam Only. Z raczej ogarniętymi graczami. No ale wiadomo, serwer musiałby być naprawdę bardzo dobry i oryginalny, bo żadnych pluginów 4funowych na nim nie będzie, musiałby przyciągnąć graczy czym innym.

• Właściciel
Opublikowano

Te dzieci niestety napędzają niezłe obroty, co za tym idzie serwer może przynieść znakomite dochody. Nie to, że nastawiam się tylko na zyski, ale nie mogę wiecznie płacić z własnej kieszeni ile się da. Serwer zostanie sprzedany komuś za rozsądne pieniądze, a serwer COD pojawiłby się, np. za miesiąc. 

@sasakirou, doceniam każde propozycje, ale trzeba niestety w dzisiejszych czasach ERY CS'a patrzeć głównie na ekonomię i jak układają się ogólne stosunki. Jeśli serwer COD spełniłby nasze oczekiwania, zacząłby przynosić znakomite dochody, oznaczałoby to jedno, definitywnie: rozwój sieci nie tylko pod względem materialnym, ale także dalsza pozycja. DR niestety nie jest w stanie tego zapewnić, mimo, że w ostatnich dniach jest 14/14. Być może kiedyś przywrócimy taki serwer, jeśli będziemy istnieć, ale jeśli chcemy przetrwać, musimy zrobić kolejny krok do przodu.

@HS^Sproting, od zawsze robienie serwerów przez nas dla graczy tak, aby grało im się dobrze, było naszym ważnym priorytetem. Jesteśmy bardzo pomysłowi i na pewno będziemy musieli dostosować się do obecnej analogii.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dokładnie tak, dlatego trzeba spróbować z COD'em i koniec kropka. Coś ruszyć trzeba, bo jak już Nesty powiedział - DR nic nam nie przynosi tak szczerze mówiąc, kompletnie, jest bo jest, a taki COD, a to więcej graczy, więcej reklamy, więcej pieniążków. Dzieci się da ogarnąć, to jest jasne. Więc... no, póki co plusy przeważają na chwilę obecną.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Moim "głównym" zdaniem jest jak napisał fatal tp only steam. Jak nie to n coda też czasami popykam.

Tak na marginesie to szkoda, że DR nie wypalił :/.

• Właściciel
Opublikowano

Cycu, TP steam only to kolejne wydane pieniądze w błoto. Ja też bym chciał mieć inne serwery, np. GunGame, TP STEAM, AIM/AWP, KZ/BHOP, ale niestety nie mogę sobie na to pozwolić.

Opublikowano (edytowane)

Moja propozycja to Diablo mod, Dużo graczy gra na Diablo modzie.

Edytowane przez Didek
Opublikowano (edytowane)

witam, jeżeli się mogę wypowiedzieć to jestem Za dodaniem Diablo' mod'a

Edytowane przez live
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

To tak:

- COD Mod

Dosyć dobry pomysł, moim zdaniem najlepszy, jednak najgorszym problemem są cziterzy

( mam już w tym doświadczenie, byłem adminem na COD ), potrafią popsuć rozgrywkę - w tym wypadku trzeba wybrać sporo adminów, którzy będą grali w różnych godzinach; na COD proponuję zrobić unikalne klasy

( jako premium proponuję osobiscie niewidzialność na kucaku :D ), poza tym ciekawe mapki i urozmaicone dźwięki specjalne.

- Diablo MOD

Zajmuje miescie nr 2, jednak: najważniejsze - cziterzy ( powyżej opisałem konkretnie ), następnie 16 bitów oraz wymuszanie grafiki

( widzialna postać ninji ); odnośnie rozgrywki: owszem, jest ciekawie, jednak na dłuższą metę stwierdzam, że COD jest popularniejszy.

- TP

Moim zdaniem nie sprawdzi się, gdyż wiele osób będzie wybierało 4FUN lub DD2.

Można tu jeszcze sporo wymieniać, lecz tylko 2 serwery ( COD, Diablo ) bierzemy pod uwagę.

Ja osobiście preferuję COD, jednak odnośnie klas: należy sporządzić dział z propozycjami od każdego z graczy ).

To tyle ode mnie.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Będą premium, będą levele, będzie wszystko co trzeba.

Co do Diablo, też bym chciał, ale on się tak szybko nie rozwinie.

Diablo teoretycznie też dochodowe, więc jeżeli COD zostanie odpowiednio i szybko rozwinięty to następnym serwerem mógłby być powyższy mod.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Decyzja ostateczna: sprzedajemy serwer DR w piątek. Będziemy czekać na zainteresowanie. Kiedy pojawiłby się COD? Nie tak prędko, dopiero za jakieś 3 tygodnie.

Opublikowano

Pytanie. Jasne że Cod mod, tylko nie taki gdzie jest 50klas. bo sa takie serwery i to przesada

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności