Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Poszukuje dobrego laptopa do gier bardziej pod  fps i znalazlem cos takiego --> Asus ROG  ale moze ktos z was moze mi pomoc i znalezc cos lepszego do 5k? 

pzdr.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ciężko znaleźć lepszego lapka, jedynie do czego można się przyczepić to RTX 4050, którego posiada. 

Przejrzałem inne laptopy i można znaleźć o podobnej konfiguracji tylko z RTX 4060, ale niestety na 144/165hz matrycy z minimalnie gorszym procesorem, a reszta bez zmian.

Przykłady:

1. Acer Nitro

2. MSI Cyborg z kodem GAME masz 400zł rabatu.

Reasumując jak na budżet 5k to ten Asus bardzo dobrze wygląda i moim zdaniem w tej cenie nie ma szans na coś lepszego tym bardziej, że ma być stricte pod fpsy (pewnie jakiś cs? valorant?) - 240hz, ddr5 super sprawa i standard na dzisiejsze czasy.

Sama opcja DLSS 3, którą posiadają karty z serii RTX 40xx potrafi mocno podbić klatki w grach. Przykład: W COD: Warzone bez DLSS mam 160fps, a z około 200 więc jest duża różnica.

Pamiętaj, żeby zainstalować W11. System o wiele przyjemniejszy jeśli chodzi o gry i dysponuje niższym opóźnieniem (a input lag dosyć istotny w fpsach) w porównaniu do W10.

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Fragowy Mister
Opublikowano

Osobiście poszedłbym w rtx 4060 przy niższym odświeżaniu wyświetlacza. Monitor zawsze sobie można dokupić do cs'a, a wymienić kartę już ciężko.

Od siebie bym polecił również taką pozycję.

Asus TUF Gaming F15

Wiadomo do obojętnie którego laptopa podkładka chłodząca raczej must have.

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Serduszko fragowe (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Osobiście nie miałem, ale czytałem opinie i słyszałem, że te asus rogi to niezłe piece i strasznie się grzeją. 

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Serduszko fragowe (+) 1
  • King
Opublikowano

@ TygryS Tak. Masz rację. Szczególnie gdy jest ładowana bateria. Ale to chyba jedyna wada tego laptopa :P

W systemie masz do wyboru tryby jak ma pracować laptop. Na trybie Silent jest okej, gorzej na performance i turbo. To wtedy ciepeło leci xD

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Dzieki wszystkim za pomoc przy wyborze lapka, jednak ten Asus ROG skradl mi serce i 5k z konta...

Temat do zamkniecia. Widzimy sie na serwerach :fg_pepe_hey_there:

• Ustrzel fraga! (+) 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności