Kibic RKSu Opublikowano 20 Marca 2024 Elitarny Fragowicz Opublikowano 20 Marca 2024 Siema. Poszukuje dobrego laptopa do gier bardziej pod fps i znalazlem cos takiego --> Asus ROG ale moze ktos z was moze mi pomoc i znalezc cos lepszego do 5k? pzdr. 1
Zasłużony Fragowicz j4s- Opublikowano 21 Marca 2024 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 21 Marca 2024 Ciężko znaleźć lepszego lapka, jedynie do czego można się przyczepić to RTX 4050, którego posiada. Przejrzałem inne laptopy i można znaleźć o podobnej konfiguracji tylko z RTX 4060, ale niestety na 144/165hz matrycy z minimalnie gorszym procesorem, a reszta bez zmian. Przykłady: 1. Acer Nitro 2. MSI Cyborg z kodem GAME masz 400zł rabatu. Reasumując jak na budżet 5k to ten Asus bardzo dobrze wygląda i moim zdaniem w tej cenie nie ma szans na coś lepszego tym bardziej, że ma być stricte pod fpsy (pewnie jakiś cs? valorant?) - 240hz, ddr5 super sprawa i standard na dzisiejsze czasy. Sama opcja DLSS 3, którą posiadają karty z serii RTX 40xx potrafi mocno podbić klatki w grach. Przykład: W COD: Warzone bez DLSS mam 160fps, a z około 200 więc jest duża różnica. Pamiętaj, żeby zainstalować W11. System o wiele przyjemniejszy jeśli chodzi o gry i dysponuje niższym opóźnieniem (a input lag dosyć istotny w fpsach) w porównaniu do W10. 3
Fragowy Mister Kasto Opublikowano 21 Marca 2024 Fragowy Mister Opublikowano 21 Marca 2024 Osobiście poszedłbym w rtx 4060 przy niższym odświeżaniu wyświetlacza. Monitor zawsze sobie można dokupić do cs'a, a wymienić kartę już ciężko. Od siebie bym polecił również taką pozycję. Asus TUF Gaming F15 Wiadomo do obojętnie którego laptopa podkładka chłodząca raczej must have. 3 1
King Vaniliovsky Opublikowano 21 Marca 2024 King Opublikowano 21 Marca 2024 Polecam to co napisał @ Kasto . Sam jestem użytkownikiem tego laptopa od grudnia. Gierki zajebiście chodzą 2
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 22 Marca 2024 Legendarny Fragowicz Opublikowano 22 Marca 2024 Osobiście nie miałem, ale czytałem opinie i słyszałem, że te asus rogi to niezłe piece i strasznie się grzeją. 2 1
King Vaniliovsky Opublikowano 22 Marca 2024 King Opublikowano 22 Marca 2024 @ TygryS Tak. Masz rację. Szczególnie gdy jest ładowana bateria. Ale to chyba jedyna wada tego laptopa W systemie masz do wyboru tryby jak ma pracować laptop. Na trybie Silent jest okej, gorzej na performance i turbo. To wtedy ciepeło leci xD 1
Kibic RKSu Opublikowano 22 Marca 2024 Autor Elitarny Fragowicz Opublikowano 22 Marca 2024 Dzieki wszystkim za pomoc przy wyborze lapka, jednak ten Asus ROG skradl mi serce i 5k z konta... Temat do zamkniecia. Widzimy sie na serwerach 2
Rekomendowane odpowiedzi