Żywy Opublikowano 3 Lipca 2023 Wykluczony Opublikowano 3 Lipca 2023 Cześć ekipa, piszę z zapytaniem, obił Wam się o oczy jakiś laptop do pracy/gier za 4.500-5000zł? Liczę na matrycę 15.6-16 i stabilnie działający na DayZ/CS.GO/Arma 3?
Bosman #AkaZabijaka__ Opublikowano 3 Lipca 2023 Bosman Opublikowano 3 Lipca 2023 Może taki? Spoiler https://www.morele.net/laptop-msi-gf63-thin-11ud-1219xpl-i7-11800h-16-gb-512-gb-rtx-3050-ti-144-hz-12744670/?gclid=CjwKCAjw44mlBhAQEiwAqP3eVtaEmfc0LNtvFG2g5MXC7blsHIT3MRMu2h19SReMwY7MlDLwODJFahoCKCMQAvD_BwE 1
Administrator Główny gtx Opublikowano 3 Lipca 2023 Administrator Główny Opublikowano 3 Lipca 2023 Propozycja nr 1 Propozycja nr 2 2
Żywy Opublikowano 3 Lipca 2023 Autor Wykluczony Opublikowano 3 Lipca 2023 2 minuty temu, gtx napisał: Propozycja nr 1 Propozycja nr 2 GTX który z tych dwóch byś łykał?
Administrator Główny gtx Opublikowano 3 Lipca 2023 Administrator Główny Opublikowano 3 Lipca 2023 Ja jestem trochę nieobiektywny, gdyż jestem fanem AMD, natomiast jeśli chodzi o suche fakty to laptop z Intelem patrząc tylko na CPU jest wydajniejszy, co prawda nie ma ogromnej różnicy ale jednak. W zależności o jaką pracę też np chodzi, gdyż jeśli np mówimy o renderowaniu to zdecydowanie lepiej wypadnie również Intel (posiada więcej rdzeni, aczkolwiek 8 u AMD to też nie jest mało). Tak samo patrząc tylko po samym GPU, w obu jest RTX 3060, ale mocniejsza wersja tej karty jest w laptopie z AMD - w laptopie HP maksymalna moc TGP to 95W, zaś w laptopie Acer z AMD moc tej karty to 140W. Przekątna ekranu również jest większa w laptopie z AMD, natomiast matryca sama w sobie jest odrobinę lepsza w laptopie z Intelem, posiada 300 nitów jasności co idzie za tym, że ma 100% sRGB. Ja osobiście wybrałbym Acera.
Żywy Opublikowano 3 Lipca 2023 Autor Wykluczony Opublikowano 3 Lipca 2023 33 minuty temu, gtx napisał: Ja jestem trochę nieobiektywny, gdyż jestem fanem AMD, natomiast jeśli chodzi o suche fakty to laptop z Intelem patrząc tylko na CPU jest wydajniejszy, co prawda nie ma ogromnej różnicy ale jednak. W zależności o jaką pracę też np chodzi, gdyż jeśli np mówimy o renderowaniu to zdecydowanie lepiej wypadnie również Intel (posiada więcej rdzeni, aczkolwiek 8 u AMD to też nie jest mało). Tak samo patrząc tylko po samym GPU, w obu jest RTX 3060, ale mocniejsza wersja tej karty jest w laptopie z AMD - w laptopie HP maksymalna moc TGP to 95W, zaś w laptopie Acer z AMD moc tej karty to 140W. Przekątna ekranu również jest większa w laptopie z AMD, natomiast matryca sama w sobie jest odrobinę lepsza w laptopie z Intelem, posiada 300 nitów jasności co idzie za tym, że ma 100% sRGB. Ja osobiście wybrałbym Acera. 53 minuty temu, gtx napisał: Jeśli chodzi o pracę to Photoshop oraz Vegas, czyli render też wchodzi w grę. Co do AMD, to również przepadam za Ryzenami oraz Radeonami ostatnia stacja działała do tego stopnia, że renderowalem film i grałem na najwyższych w Hunt: Showdown, wcześniej pracowałem na NVidii i Intelach i niestety nie zaskoczyły mnie tak pozytywnie jednak laptop, a puszka to różnica.
Administrator Główny gtx Opublikowano 3 Lipca 2023 Administrator Główny Opublikowano 3 Lipca 2023 8 minut temu, Żywy napisał: jednak laptop, a puszka to różnica. No to na pewno i to niestety spora. Ja tam miałem już różne doświadczenia z zielonymi, czerwonymi i niebieskimi (z GPU Intela również czyli kartą ARC) i wiadomo, że każdy ma plusy i minusy ale jednak patrząc na całokształt to najlepiej mi się korzysta/korzystało z propozycji AMD.
Żywy Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Wykluczony Opublikowano 6 Lipca 2023 @ gtx a jakbyś mial tego z pośród trzech wybrać? https://www.morele.net/laptop-msi-katana-gf76-11ue-245xpl-32-gb-ram-2x-512-gb-ssd-pcie-windows-10-home-9185288/
Rekomendowane odpowiedzi