SHiBBy. Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Mam dysk HDD z systemem na jednej partycji a na drugiej partycji mam samego steama z grami. Dołożyłem dysk SSD na którym mam czysty system. Mógłbym na tym SSD zainstalować steam i z HDD do SSD przenieść gry w odpowiednią ścieżkę? Przykladowo steamapps > common i będą trybily? Czy trzeba to jakoś inaczej zrobić żebym nie musiał instalować na nowo gier? Chodzi o przeniesienie chociaż plików gry z HDD na SSD.
SHiBBy. Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) Ale chcę być pewny. Powiedzmy że zainstaluje steam na dysku C (SSD) i jak z HDD w odpowiednie ścieżki dysku SSD wrzucę pliki gier to zadziałają? Bo nie chce nagle zostać w dupie i pobierać gier... Jest to sporo GB Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez SHiBBy.
Właściciel GET Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Właściciel Opublikowano 9 Kwietnia 2022 A co Ci szkodzi skopiować, a jednocześnie zostawić na HDD, zmieniając nazwę ścieżki z common na common2? Będziesz wtedy wiedział czy czyta z dysku SSD czy nie.
SHiBBy. Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2022 No niby tak ale finalnie wolalbym żeby wszystko było na SSD. HDD tylko do plików typu filmy zdjęcia itp
Właściciel GET Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Właściciel Opublikowano 9 Kwietnia 2022 No to właśnie sprawdź?
SHiBBy. Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zainstaluje steam na SSD , wkleje pliki gier w dobra ścieżkę, a potem po kolei każda grę wezmę "zainstaluj" wybiorę ścieżkę instalacyjna tak żeby zgadzała się z ta skopiowaną - steam wykryje że w danej ścieżce są już pliki gry , przeskanuje to i powinno być okej. Taka jest moja teoria
Legendarny Fragowicz PENK Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Legendarny Fragowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Gdy klikniesz prawym na daną gre w steam i wejdziesz w właściwosci jest opcja by przenieść pliki gry. 1
SHiBBy. Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Ale ja mam system na HDD i system na SSD. To nie jest tak że będę używał HDD z systemem i doczepionym SSD by przenieść. Po prostu na SSD będę miał nowy system i tam bym zainstalował steam i tam bym chciał uniknąć pobierania gier na nowo
Legendarny Fragowicz PENK Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Legendarny Fragowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Na spokojnie. Jeśli nawet gry ci się nie wyświetlą odrazu jako zainstalowane możesz je dodać manualnie do biblioteki w ustawieniach steama I klikasz na ten plusik. By dodać lokalizacje gdzie gry są zainstalowane Tylko prosze nie instaluj windowsa 11 jeśli ci życie miłe 1 1
SHiBBy. Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2022 To git. Nie no zostaje przy win 10. Przy okazji przydalby się jakiś dobry konfigurator Windows 10 . Bo wgrałem czystego i powylaczalbym zbędne gadżety
Wheatley Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Partner Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Godzinę temu, SHiBBy. napisał: To git. Nie no zostaje przy win 10. Przy okazji przydalby się jakiś dobry konfigurator Windows 10 . Bo wgrałem czystego i powylaczalbym zbędne gadżety Jeśli chcesz mieć naprawdę czystego win10 to polecam wersję LTSB/LTSC - naprawdę okrojony windows 10 z zbędnych rzeczy, ale zalecam przeczytać więcej o tej wersji
SHiBBy. Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Nie no aż tak się nie chce bawić. Klasyczny Windows tylko jakoś go tak trochę usprawnić.
SHiBBy. Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Emerytowany Fragowicz Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Przenioslem z dysku HDD na SSD pliki w odpowiednie sciezki steama. Zamiast pobierac - zrobilo weryfikacje plikow i dziala wszystko jak nalezy Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez SHiBBy. 1
Rekomendowane odpowiedzi