Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dysk HDD z systemem na jednej partycji a na drugiej partycji mam samego steama z grami. Dołożyłem dysk SSD na którym mam czysty system. Mógłbym na tym SSD zainstalować steam i z HDD do SSD przenieść gry w odpowiednią ścieżkę? Przykladowo steamapps > common i będą trybily? Czy trzeba to jakoś inaczej zrobić żebym nie musiał instalować na nowo gier? Chodzi o przeniesienie chociaż plików gry z HDD na SSD.

Opublikowano (edytowane)

Ale chcę być pewny. Powiedzmy że zainstaluje steam na dysku C (SSD) i jak z HDD w odpowiednie ścieżki dysku SSD wrzucę pliki gier to zadziałają? Bo nie chce nagle zostać w dupie i pobierać gier... Jest to sporo GB

Edytowane przez SHiBBy.
  • Właściciel
Opublikowano

A co Ci szkodzi skopiować, a jednocześnie zostawić na HDD, zmieniając nazwę ścieżki z common na common2? Będziesz wtedy wiedział czy czyta z dysku SSD czy nie.

Opublikowano

No niby tak ale finalnie wolalbym żeby wszystko było na SSD. HDD tylko do plików typu filmy zdjęcia itp

Opublikowano

Zainstaluje steam na SSD , wkleje pliki gier w dobra ścieżkę, a potem po kolei każda grę wezmę "zainstaluj" wybiorę ścieżkę instalacyjna tak żeby zgadzała się z ta skopiowaną - steam wykryje że w danej ścieżce są już pliki gry , przeskanuje to i powinno być okej. Taka jest moja teoria ;)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Gdy klikniesz prawym na daną gre w steam i wejdziesz w właściwosci jest opcja by przenieść pliki gry.
image.thumb.png.03163e73c063cc9b7297bdade54666f4.png

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Ale ja mam system na HDD i system na SSD. To nie jest tak że będę używał HDD z systemem i doczepionym SSD by przenieść. Po prostu na SSD będę miał nowy system i tam bym zainstalował steam i tam bym chciał uniknąć pobierania gier na nowo

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Na spokojnie. Jeśli nawet gry ci się nie wyświetlą odrazu jako zainstalowane możesz je dodać manualnie do biblioteki w ustawieniach steamaimage.thumb.png.bbd51e4193fde19244d76314ce6003c2.png

I klikasz na ten plusik. By dodać lokalizacje gdzie gry są zainstalowane
image.thumb.png.89d6d3a1379c87c5676b04371c1e371d.png

Tylko prosze nie instaluj windowsa 11 jeśli ci życie miłe :fg_pepe_bless:

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Serduszko fragowe (+) 1
Opublikowano

To git. Nie no zostaje przy win 10. Przy okazji przydalby się jakiś dobry konfigurator Windows 10 . Bo wgrałem czystego i powylaczalbym zbędne gadżety

Opublikowano
Godzinę temu, SHiBBy. napisał:

To git. Nie no zostaje przy win 10. Przy okazji przydalby się jakiś dobry konfigurator Windows 10 . Bo wgrałem czystego i powylaczalbym zbędne gadżety

Jeśli chcesz mieć naprawdę czystego win10 to polecam wersję LTSB/LTSC - naprawdę okrojony windows 10 z zbędnych rzeczy, ale zalecam przeczytać więcej o tej wersji ;)

Opublikowano

Nie no aż tak się nie chce bawić. Klasyczny Windows tylko jakoś go tak trochę usprawnić.

Opublikowano (edytowane)

Przenioslem z dysku HDD na SSD pliki w odpowiednie sciezki steama. Zamiast pobierac - zrobilo weryfikacje plikow i dziala wszystko jak nalezy ;)

Edytowane przez SHiBBy.
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności