Właściciel GET Opublikowano 15 Lutego 2013 Właściciel Opublikowano 15 Lutego 2013 Wiedźmin 3: Dziki gon - oficjalne informacje Studio CD Projekt RED oficjalnie ogłosiło tytuł swojej najnowszej gry. Wiedźmin 3: Dziki Gon będzie największą grą warszawskiego studia oraz zwieńczeniem trylogii o wiedźminie. Nowa produkcja połączy rozbudowaną fabułę opartą na wyborach graczy, z żyjącym, otwartym światem – jednym z największych w historii nowoczesnych gier fabularnych. Wyjątkowe cechy gry Wiedźmin 3: - żyjący świat 30-krotnie większy niż w poprzedniej grze - możliwość jazdy konnej i żeglowania - zróżnicowane frakcje żyjące w różnych miejscach świata - wielowątkowy scenariusz w którym wybory mają swoje konsekwencje - zakończenie komputerowej trylogii przygód Geralta - co jest akurat przykre, bo fan Wiedźmina, np. ja oczekiwaliby najchętniej na nawet 5 część przygód tej gry. Screeny, bardzo interesujące znajdziemy tutaj: http://polygamia.pl/Polygamia/51,107162,13355032.html?i=1 Co ciekawe, w 2014 roku gra ma się już ukazać! 5
Zasłużony Fragowicz KinGDooM Opublikowano 15 Lutego 2013 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 15 Lutego 2013 Jeszcze długo do tej gry... Wymagania pewnie też nie małe.
Zasłużony Fragowicz Władek Opublikowano 15 Lutego 2013 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 15 Lutego 2013 Do tego czasu sprzęt będzie tańszy :)
Właściciel GET Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 15 Lutego 2013 Jakie tam długo? Od 2011 do 2014 to tylko 3 lata, a na Wiedźmina 2 czekało się 4. To znacznie krócej, a przypomnę: świat będzie 30 razy większy i otwarty. Technologia idzie w górę, a o grze Wiedźmin 3 było wiadomo już zaraz po wyjściu Wiedźmina 2, że będą kontynuować, ale dopiero po 2 latach postanowili to ogłosić oficjalnie, co jest z jednej perspektywy dobrze, bo lepiej ogłaszać coś z rocznym wyprzedzeniem niżeli 3 lata i czekaj tutaj tyle czasu... Z mojej strony nie jestem tutaj miło zaskoczony, że 3 część sagi czyli Wiedźmin 3: Dziki gon będzie zakończeniem. Nie widzi mi się to.
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 16 Lutego 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 16 Lutego 2013 A czy po takim pośpiesznym zapowiedzeniu i wydaniu gry nie będzie wiele bugów? Czy gra nie będzie dopracowana? Tylko jedno, czekać....
Właściciel GET Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 16 Lutego 2013 A czy po takim pośpiesznym zapowiedzeniu i wydaniu gry nie będzie wiele bugów? Czy gra nie będzie dopracowana? Tylko jedno, czekać.... Jakim pośpiesznym? Nie rozumiem, pracowali tak naprawdę od kilku nad nad tą grą, a teraz dopiero zapowiadają i słusznie, bo byłby hałas zbyt duży.
Zasłużony Fragowicz KinGDooM Opublikowano 20 Lutego 2013 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 20 Lutego 2013 Ja i tak czekam na GTA 5, a jak kupię sprzęt na którym będzie dobrze chodziło GTA to i Wiedźmin pójdzie :)
Właściciel GET Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 20 Lutego 2013 Przedstawiam soundtrack przedpremierowy Dzikiego Gonu: oraz
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 20 Lutego 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 20 Lutego 2013 w pyte ! ! ! ! ! ! !
Legendarny Fragowicz CyCu Opublikowano 24 Lutego 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 24 Lutego 2013 Zaje !!! Czekam na Wiedźmina 3 jak na ... właśnie jak na wiedźmina 3.
Zasłużony Fragowicz kanix Opublikowano 24 Lutego 2013 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 24 Lutego 2013 2 sound track wymiata :) ta średniowieczna muzyczna no w pyte jak Ice to ujął :D
Kuszek Opublikowano 7 Marca 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 7 Marca 2013 gierka będzie zarąbista . na pewno zagram :)
Właściciel GET Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Właściciel Opublikowano 11 Marca 2013 Opis fabuły Wiedźmina 3: Akcja Wiedźmina 3 rozpoczyna się pół roku po wydarzeniach z drugiej części. W ciągu tych sześciu miesięcy zdarzyło się sporo - Nilfgaard dokonał inwazji na osłabioną północ po zabójstwie królów Temerii – Foltesta i Aedirn – Demawenda, i jest gotów, by kontynuować swój marsz. Sytuacja staje się bardzo napięta. Północne królestwa szukają sposobu na odparcie ataku wroga. To wszystko zwiastuje, że wkrótce rozpoczną się ważne wydarzenia. To nie starożytne zło – bogowie, demony czy inne, fantastyczne stwory. Fabuła dzieli się na kilka wartsw – na jednej płaszczyźnie będą ważyły się losy ludzkości, na drugiej Geralt będzie musiał szukać drogich mu osób i zmierzyć się ze swoją osobistą Nemezis, przed którą nie może uciec. W Wiedźminie 3 zostanie on przedstawiony jako mężczyzna w średnim wieku, który ma mnóstwo kłopotów. Nie jest już młodzieniaszkiem, który szuka przygód – chce tylko, by dano mu spokój. Jego relacje z kobietami zostaną przedstawione w sposób dojrzały. Jak zapewne fani pamiętają, w „dwójce” był mocno związany z Triss Merigold, ale ich drogi się rozeszły – pod koniec gry Triss musiała zająć się ważnymi dla niej sprawami, a Geralt był zdecydowany odnaleźć swoją zaginioną miłość. W „trójce” w jego życiu pojawi się ktoś nowy. Choć Geralt rozstał się z ukochaną na długo, znów się spotkają i nie będą mogli udawać, że nie istnieje między nimi więź. Postacie z Wiedźmina 2 powrócą, ale tym razem będą znajdywały się w nieco innej sytuacji – przykładowo, nie będzie znanych z poprzedniej części Scoia'tael, Iorweth stanie się zupełnie inną osobą, a Vernon Roche nie będzie już człowiekiem Foltesta. W obliczu zagrożenia ze strony Nilfgaardu każdy się zmieni i będzie podejmować mniej lub bardziej rozsądne decyzje. Nowe screeny: Aż ślina leci!
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 11 Marca 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 11 Marca 2013 Przepiękne zdjęcia. Tylko czekać na wydanie.
Właściciel GET Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Właściciel Opublikowano 21 Marca 2013 będzie aż 36 możliwych zakończeń oraz trzy różne epilogi – wystarczające na około godzinę gry; świat gry będzie podzielony na trzy odrębne obszary - Skellige, Ziemię Niczyją oraz Novigrad – każdy z nich będzie miał całkowicie otwartą strukturę, czyli nie będzie żadnych niewidzialnych ścian; w wersji PC będzie można zaimportować zapis gry z Wiedźmina 2, jednak nie będzie miał on wpływu na przebieg fabuły, a jedynie na pojawienie się kluczowych postaci z poprzedniej części; dzięki znakowi Aksji Geralt będzie mógł okiełzna dzikiego konia (jak w opowiadaniu Ziarno prawdy); znak Aksji posłuży również do wydobywania informacji z innych bohaterów (jak w Wiedźminie 2); znak Ignii będzie działał jak miotacz płomieni (osobiście, według mnie będzie to coś na wzór Aard’a z trailera Tomka Bagińskiego do pierwszego Wiedźmina); pogoda będzie miała wpływ na rozrywkę; Geralt będzie mógł polować na dzikie zwierzęta w celu pozyskania z nich, np. pazurów lub skór (czyli, jak w Gothic’u – pamiętacie?); świat gry będzie posiadał rozbudowany system ekonomiczny – jeden przedmiot będzie miał różną wartość w różnych miejscach (Novigrad, wyspy Skellige); w podróżowaniu po już odwiedzonych miejscach będziemy mogli skorzystać z szybkiego przemieszczania (a’la Skyrim); podczas eksplorowania świata nie doświadczymy ekranów ładowania; należy przygotować się na wysokie wymagania sprzętowe, w jakości oprawy twórcy nie będą szli na kompromisy; kampania główna wystarczy na 50h gry, dodatkowe tyle zaoferują zadania poboczne, do tego dojdzie czas poświęcony na eksplorację świata; będzie dwa razy więcej scenek przerywnikowych niż w Wiedźminie 2, oczywiście będą na najwyższym poziomie; podczas walk pojawi się system spowolnienia czasu, wzorowany na VATS z Fallout’a 3, posłuży on wymierzeniu ciosu w konkretną część ciała przeciwnika; nie będzie QTE; Geralt będzie mógł osiągnąć maksymalnie 60 poziom doświadczenia (w W2 – max 35, W1 – max 40), wiąże się to oczywiście z bardziej rozbudowanym drzewkiem umiejętności; nie będzie można atakować bezbronnych; będzie można okradać innych ludzi, jednak jeżeli zostaniemy przyłapani, to spotka nas kara; gra będzie posiadała całkowicie innych interfejs i system sterowania w wersji PC i na konsole nowej generacji; możliwe, że w grę będzie wbudowany system osiągnięć; Geralt będzie mógł pływać, ale tylko w ciepłych wodach; gra nie otrzyma żadnych płatnych DLC; Geralt będzie mógł skakać i się wspinać (nie wiadomo, czy również po drzewach); pojawią się dwie nowe mini-gry: rzucanie toporem/nożami oraz gra w karty; konia będzie można kupić lub schwytać (dzięki znakowi Aksji); wrogowie znajdujący się w beznadziejnej sytuacji poddadzą się składając broń; poziom potworów nie będzie skalowany (czyli, jak w Gothic’u – jeżeli na początku gry wejdziemy do lasu, to zjedzą nas wilki ;-); Geralt zawsze będzie neutralny; gra będzie bazowała na DirectX 11 (obecne screeny pochodzą z wersji opartej na DirectX 9, więc finalna jakość oprawy graficznej będzie na zdecydowanie wyższym poziomie) oraz technologii PhysX od NVIDIA; gra w wersji PC nie będzie zintegrowana ze STEAM. Z jednej strony szkoda, że nie będzie QTE. Z drugiej strony to dobrze, bo będzie wolny świat, wolna rozgrywka i będę robił co mi się podoba, np. takiemu kurwiemu synowi jak ekscelencji łeb rozwalę -> http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Shilard_Fitz-Oesterlen Następnie bardzo dobrze, że dużego wpływu nie będzie miała importacja zapisów z Wiedźmina 2, bo jak wiadomo mamy tutaj konflikt polityczny zarówno po stronie Vergen jak i Kaedwen. Bardzo chciałbym spotkać się ponownie z Letho, Iorwethem, Henseltem (by go zabić), Stennisem (penisem), Saskią oraz Filippą Eilhart, także córką Foltesta i króla redanii. Pomijam bohaterów jak Triss Merigold czy krasnoluda itd. bo to wiadome, że będą.
Właściciel GET Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Właściciel Opublikowano 17 Czerwca 2013 ja pierdole! Nie wytrzymie, ja już chcę grać, nie ma bata.
Fragowy Mister Kasto Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Fragowy Mister Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Ahhh nie wiem jak wy ale ja to ciarki miałem jak oglądałem :D Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez kasto23
Właściciel GET Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Właściciel Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Tu jest polski zwiastun: Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Nesty
Właściciel GET Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Właściciel Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Wywiad na gamescom 2013
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 9 Grudnia 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 9 Grudnia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=rT3Vr4bP9Jc 1
Rekomendowane odpowiedzi