Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

No każdy, ja mam takie:

- nie słysze NS'ów ( jak chyba każdy ), i gdy chce coś powiedzieć to mi CS'a ścina na chwile.

- nie mogę zmienić ustawień grafiki

- wyłącza się

- nie wiem czy to wina mapy czy czego ale mapa worms na dr mi się nie chce załączyć i wyskakuje błąd, przedtem działała normalnie.

• Odpowiedzi 29
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Właściciel
Opublikowano

1. w ogóle zniknął folder cs'a ze steamapps, no wsiąknął po prostu, nigdzie go nie ma

Nie zniknął. Jest w "common", bo tam każda gra steam się znajduje i oni coraz bardziej chcą zrobić sławę, bo gry wydają na linuxa.

3. chodzę o wiele wolniej niż zazwyczaj...

Bo masz za dużo FPSów. W poprzedniej wersji też tak było.

4.są problemy z czułością myszki i z celowaniem, nie mogę po prostu wyczuć tego po tej aktualizacji..

Zmienił się recoil, a co do ustawień myszki czułości itd. to też zmienili - na gorsze rzecz jasna.

- nie mogę zmienić ustawień grafiki

Masz OpenGL, gdybyś przeczytał temat na 1 stronie, co dałem i wyłączył coś w linii startowej, miałbyś normalnie.

- nie wiem czy to wina mapy czy czego ale mapa worms na dr mi się nie chce załączyć i wyskakuje błąd, przedtem działała normalnie.

Nie ma prawa być to od mapy. Osobiście nie mogę wejść na ZM, bo mi błąd wywala po aktualizacji.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@Nesty, 60 fpsów miałem zawsze i chodziłem normalnie , a po 2gie to wcale nie jest za dużo jak napisałeś, wręcz przeciwnie bo da się więcej :) Także przyczyna tego wleczenia się jak żółw jest mi dalej nieznana, może jutro coś wykombinuję.

Opublikowano

Ja po aktualizacji przez jakiś moment w ogóle nie mogłem wejść na CS bo wyskakiwał jakiś błąd.Dopiero po kilku minutach udało mi się wejść.Z tego co widzę poprawiła mi się jakość wizualna na steam i nie mam żadnych problemów kiedy wejdę na serwer.Był całkowity reset ustawień itp.ale żadnych problemów nie widzę.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Koszmar z tą myszką. Zmiana czułości to jeszcze gorzej(rzecz jasna dla mnie)...

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ten recoil, chodzenie, skakanie itp to porażka.

• Właściciel
Opublikowano

Wyjaśnię Wam kilka spraw.

Aktualizacja CS'a była konieczna, wiele zmian jest teraz na plus. Choćby sam fakt tego, że gdy ktoś posiada inny model przykładowo gracza, to tak samo w centrum trafi heada, a nie gdzieś obok tego modelu jak było dotychczas. FastDL jest szybsze, działa sprawnie, ale źle pobiera pliki .wad. Lepiej się strzela, usunięto wybieranie między 16 bit a 32 (przez co nie będzie problemów i nie będzie potrzeby sprawdzania tego za pomocą pluginu), zrezygnowano ze wsparcia grafiki D3D; CS jest bardziej optymalny i stabilniejszy czyli szybciej chodzi. Usunięta komenda cl_cmdrate i wiele innych, zmniejszenie czułości myszki. Jeśli ktoś miał w CS ustawione 6.0 tak jak ja, wystarczyło zmniejszyć do 3.0 lub 4.0. Jeśli ktoś miał na 2.0 to teraz czułość myszy będzie zależna od Twoich ustawień w komputerze. Zwiększenie ilości bytów do 1800, przez co będzie można powiększyć ilość bytów na mapach dla przykładowo moda basebuilder. Z tego co wiem w wersji beta są jeszcze odgłosy przestrzeni tak jak w CS:S.

Wiele zmian tak jak mówię - jest na plus. Ale błędy wynikały prawdopodobnie z niedopracowania, bowiem z tego co wiem wykradziono projekt valve i dlatego zostali zmuszenie do wcześniejszego wydania. Także poza kilkoma drastycznymi błędami, sytuacja powinna się opanować po skorzystaniu z poradnika podanego w poprzednim poście + trzeba czasu.

Najbardziej szkoda będzie jeśli dproto nie wyjdzie na linuxa, ale miejmy nadzieję, że skoro już na windows ponoć działa, to teraz oczekiwać na linuxa :)

Także nie hejtować już tak, bo sam co prawda byłem zdenerwowany, ale grając po tym wszystkim - idzie mi znacznie lepiej! Dobrze, że rozwijają coś, co ma już ponad 10 lat, ale niech nie zmuszają i nie robią blokad jakiś ze starszymi binarkami.

• 3 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności