Właściciel GET Opublikowano 2 Lutego 2013 Właściciel Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłaszajcie błędy / bugi związane z 4.0. Znany błędy (zostaną naprawione na dniach): gravitacja ze spadochronem
Legendarny Fragowicz blakk Opublikowano 2 Lutego 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 2 Lutego 2013 Ostatni człowiek jest nie śmiertelny.
Właściciel GET Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 2 Lutego 2013 Pomału :) Poprawki będą dzisiaj do wieczora. Przed chwilą wgrałem poprawny współczynnik obrażeń zadawanych zombie.
Właściciel GET Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 2 Lutego 2013 Tak więc madness ma już dźwięk, pobiera się; obrażenia tak jak mówię - zrobione. Przy kupowaniu czegokolwiek z menu ZM, nie będzie się wtrącało "HP" (kupowałeś anti, dostawałeś extrahp). Co tutaj jeszcze, napalm i frost powinno się dobrze już kupować. V.I.P pojawi się jutro, w ramach rekompensaty przedłużę każdemu o 24h V.I.P-a. Na razie to tyle.
Właściciel GET Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 3 Lutego 2013 Załatany bug z błędnym pokazywaniem rezultatem, mianowicie czy jesteś zainfekowany czy czysty.
Właściciel GET Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 3 Lutego 2013 Więc tak, kolejne bugi załatane: - poprawnie już kupuje się wybrany item, nie zabiera kasy bezpodstawnie posiadając już, np. napalam albo jeśli ktoś ma poniżej 100 HP to mógł użyć szaleństwa ponownie - to wszystko już działa prawidłowo; był to największy bug z którym nie mogłem się sporo czasu uporać.. - granat infekujący - poprawa dźwięku, zmieniono "chan" - frostnade był nadal bug z tym, iż zombie po uwolnieniu się z niego malała jego szybkość, teraz działa już tak jak trzeba - frostnade, hmm, jakby to nazwać, widzieliście zapewne, że zamrażając zombie na środku modelu powstał model (wyleciało mi z głowy jak to się nazywa), ale niektórzy z Was wiedza o co chodzi, więc zostało to naprawione i ten model efektu zamrożenia jest teraz u nóg czyli tak jak być powinno Zostanie dziś dodane: - kładka, kto ją rozwalił (tak jak było poprzednio) - dodane - model człowieka a V.I.P-y oddam jeszcze dziś, w ramach rekompensaty każdy otrzyma 3 dni przedłużenia tej usługi. To wszystko, co generalnie było do poprawy.
Właściciel GET Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 17 Lutego 2013 Na testy dałem 31 slotów. Załatany powinien być bug z błędnym pokazywaniem ostatniego zombie. Załatany powinien być bug z wylewem krwi gdy human spadnie. @ Załataliśmy poważny błąd z dawaniem broni i ammo. @@ Zoptymalizowaliśmy kilka pluginów, choćby sam w sobie biohazard, plugin od specjalnych efektów np. wylew krwi.
Legendarny Fragowicz Rogalik Opublikowano 17 Lutego 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 17 Lutego 2013 Nadal gravitka nie działa, po użyciu spadochronu i chyba nie działa już multi infekcja. :/
Właściciel GET Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 17 Lutego 2013 Tak, to prawda że nie działa gravitki po użyciu spadochronu. W wolnej chwili to wykonam. Co do multi infekcji, kod nie był zmieniany.
Właściciel GET Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 17 Lutego 2013 Kolejna poprawka, wydzielenie zbędnego kodu odnośnie spawnu. Multi infekcja powinna już działać, było to moje przeoczenie i słusznie Rogal zauważył, że coś było nie tak.
Paciaciak Opublikowano 19 Lutego 2013 Zawieszony Opublikowano 19 Lutego 2013 Na mapce zm_poland, nie można kupić antidotum, napisane jest :jesteś ostatnim żywym zombie, chociaż żyje znacznie więcej niż jeden.
Właściciel GET Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 19 Lutego 2013 Ten problem nie dotyczy konkretnej mapy. Dotyczy to konkretnie funkcji, poprawię w wolnym czasie, myślę że w tym tygodniu jak wydam wersję kolejną.
Właściciel GET Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Właściciel Opublikowano 24 Lutego 2013 Poprawiłem spawny na kilku mapach. Jeśli jeszcze na jakiejś mapie jest "zabijanie" graczy, to proszę to zgłosić tutaj w wątku!!
Legendarny Fragowicz Rogalik Opublikowano 24 Lutego 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 24 Lutego 2013 Poprawiłem spawny na kilku mapach. Jeśli jeszcze na jakiejś mapie jest "zabijanie" graczy, to proszę to zgłosić tutaj w wątku!! zm_dust_world zm_fun_world_b
the end Opublikowano 5 Marca 2013 Fragowicz Opublikowano 5 Marca 2013 na mapie zm_anekin_house_v3 ludzie byli nieśmiertelni tzn. byli w drużynie tt i zm nie mogło ich zarazić ;d ale jak widzę na next mapie to chwilowe chyba było
Właściciel GET Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Właściciel Opublikowano 5 Marca 2013 To była moja wina, chciałem coś polepszyć, a spierniczyłem :d Poprawione (wczoraj też) - poprawne informacje o zainfekowaniu (wcześniej pokazywało, że zombie zainfekował zombie a nie humana) - poprawka mini w antidotum - poprawka w przerzucanie do teamu - na końcu rundy balansuje team Na razie to tyle.
Właściciel GET Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Właściciel Opublikowano 10 Marca 2013 Poprawiłem spawny na kilku mapach. Jeśli jeszcze na jakiejś mapie jest "zabijanie" graczy, to proszę to zgłosić tutaj w wątku!! zm_dust_world zm_fun_world_b Gotowe. Usunięta mapa zm_gloomy_fg z rotacji map z powodu błędu L 03/10/2013 - 01:33:13: FATAL ERROR (shutting down): Hunk_Alloc: bad size: -656877344 FATAL ERROR (shutting down): Hunk_Alloc: bad size: -656877344 rogal musi poprawić Poprawione mapy: zm_sederhana
Legendarny Fragowicz Rogalik Opublikowano 10 Marca 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 10 Marca 2013 Poprawiłem spawny na kilku mapach. Jeśli jeszcze na jakiejś mapie jest "zabijanie" graczy, to proszę to zgłosić tutaj w wątku!! zm_dust_world zm_fun_world_b Gotowe. Usunięta mapa zm_gloomy_fg z rotacji map z powodu błędu L 03/10/2013 - 01:33:13: FATAL ERROR (shutting down): Hunk_Alloc: bad size: -656877344 FATAL ERROR (shutting down): Hunk_Alloc: bad size: -656877344 rogal musi poprawić Poprawione mapy: zm_sederhana Jak kompa naprawię to to zrobię :P Mape zrobię od 0 żeby pozbyć się bugów :)
Właściciel GET Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Właściciel Opublikowano 10 Marca 2013 Nie wiem co zrobisz, jak naprawisz to daj znać.
Właściciel GET Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Właściciel Opublikowano 12 Marca 2013 Wdarł się pewien błąd jak coś tam poprawiałem bez wiedzy nikogo odnośnie matki zombie. Czasem grasz był kilkukrotnie nią, w nocy zostało to naprawione. Naprawione powinny być też błędy "MSG_ONE or MSG_ONE_UNRELIABLE with no target entity" - to one były przyczyną padów serwera dwa razy.
Rekomendowane odpowiedzi