Zasłużony Fragowicz WasterPl Opublikowano 6 Lutego 2019 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 6 Lutego 2019 KREWETKARIUM WASTER'a 2019-02-06 Zakupiłem niedawno akwarium typu kostka (35x35x35cm). Prawie 40l. Zbiorniczek został zakupiony z myślą hodowli kilka niebieskich stworzonek. Krewecie będą odmiany niebieskiej tzw. Blue Velvety. Są to stworzonka z rodziny neocaridina. Nie potrzebują dużych nakładów pieniędzy, lecz trzeba wiedzieć jak się nimi zajmować, żeby się mnożyły i wgl żyły. Ja zastosuje zwykłą wodę kranową, na zwykłym podłożu bazaltowym z dodatkiem bakterii. Na dzień dzisiejszy posiadam tylko szkło i gąbki filtracyjne, reszta ma przyjechać jutro prosto z Wrocławia. 2019-02-07 Więc przyszła moja paczucha! W środku same łakocie i witaminy typu: - Lampka Aquael Leddy Smart 2 Plant 6W - Filtr Aquael Pat mini - Żwirek bazaltowy - Oraz bakterie do wystartowania z biologią zbiornika Po południu skoczyłem do zoologa w pobliskim mieście i dokupiłem mech do zbiornika. Wszystko razem po zalaniu prezentuje się tak! Teraz akwarium musi postać miesiąc czasu żeby mógł wpuszczać krewecie. W sobotę cisnę do Poznania to dokupię rośliny i krzaki i będzie to lepiej wyglądać! Temat będę aktualizował dla zainteresowanych.
Paciaciak Opublikowano 6 Lutego 2019 Zawieszony Opublikowano 6 Lutego 2019 A te krewetki hodowlane, czy utuczysz i do gara? (sorki, ale nie znam się zbytnio ?)
Zasłużony Fragowicz WasterPl Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 6 Lutego 2019 @Paciaciak hodowlanee hahha 1
Administrator Główny gtx Opublikowano 6 Lutego 2019 Administrator Główny Opublikowano 6 Lutego 2019 Hmm, ładniutkie to takie..
Legendarny Fragowicz Sorry :) Opublikowano 6 Lutego 2019 Legendarny Fragowicz Opublikowano 6 Lutego 2019 Predatory
CzoloAndrzeja Opublikowano 6 Lutego 2019 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 6 Lutego 2019 Takie fajniusie
Zasłużony Fragowicz WasterPl Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 6 Lutego 2019 Jutro wjeżdża wiele gratów do zbiornika to będzie ładnie opisane! Ale krewecie sa super, żywią się glonami więc mamy duże ułatwienie w pilnowaniu porządku
Zasłużony Fragowicz WasterPl Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 7 Lutego 2019 @up
Zasłużony Fragowicz WasterPl Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zasłużony Fragowicz Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. [!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie. 1
Rekomendowane odpowiedzi