bubek Opublikowano 10 Lipca 2018 Fragowicz Opublikowano 10 Lipca 2018 Witam, mam taki nietypowy problem, a do rzeczy. Wymieniłem karte graficzną z nvidia geforce gts 450 na nvidia geforce gtx 760 do tego dodałem kostke ram 2gb więc łącznie mam 6gb dodałem 2 wiatraki do obudowy zeby lepiej chłodziło W cs miałem 100fps około na starym sprzęcie po wymianie i tych dodatkach mam ledwo 50-70 fps ?? nie mam pojęcia jak ustawić karte dodam że : synchronizacja pionowa off wszystkie detale na niskich i nadal jest ujnia, var skacze do 20 scina masakra jakas sprzęt : RAM : 6gb (2 kości 4gb i 2gb) grafika geforce gtx 760 procesor intel pentium cpu g840 2.80 ghz (dual) (wiem słaby lecz mimo wszystko powinna gra lepiej chodzic a nie gorzej ) windows 7 64bit oryginał zasilacz ocz 500w płyta głowna asrock h61de /s3 czy może cs go widzi starą karte graficzną jeszcze? może reinstal csa potrzebny jest?? juz nie mam pojęcia ocb dziękuje za pomoc
Legendarny Fragowicz TygryS Opublikowano 11 Lipca 2018 Legendarny Fragowicz Opublikowano 11 Lipca 2018 Aktualizowałeś sterowniki do nowej karty graficznej?
Zasłużony Fragowicz JeDi Opublikowano 11 Lipca 2018 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 11 Lipca 2018 Jakie jest taktowanie pamięci ramu? Tej 4 i 2 ? Jaka wersja sterowników do karty graficznej? Czy robiłeś testy karty graficznej? Może być podfajczona używka... 2. sprawa, że ostatnio był update CSa i też mam czasami nie wiadomo skąd dropy na fpsach z 300 na 100.
Ćwieku Opublikowano 11 Lipca 2018 Wykluczony Opublikowano 11 Lipca 2018 Sprawdź koleżko na innej grze jeszcze bo to może być przez aktualizacje CS.a jak @JeDi mówi Dalej będziemy myśleć
bubek Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Fragowicz Opublikowano 15 Lipca 2018 1333mhz ram sterowniki wersja mialem najnowsza z nvidia to bylo lipa, teraz mam stare z płyty oryginalne 320.49 testow nie robiłem bo nie umiem, smrodu spalenizny też nie czuć z niej, idzie do mnie póki co procesor i5 3550 więc powinna się sprawa rozwiążać. dam znać jak w poniedziałek zamontuje ,innej gry nie mam jak cs wiec nie wiem jak chodzi na innych.
Właściciel GET Opublikowano 15 Lipca 2018 Właściciel Opublikowano 15 Lipca 2018 W CS:GO największe znaczenie ma właśnie procesor, a nie grafika. Ale, jeśli w ustawieniach Nvidia masz zaznaczone opcje, które powinny być wyłączone, to również one mogą powodować spadki FPS, dlatego powinieneś przetrzepać ustawienia sterowników.
Rekomendowane odpowiedzi