Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, witam! Wiem, że długo mnie nie było i od razu mówię, że nie jestem na bieżąco z nowościami i nie przeczytałem wszystkich odpowiedzi tutaj zamieszczonych, więc niektóre z moich propozycji mogły zostać już podane, lub coś w tym stylu. No więc zaczynajmy:

Po 1, żadnych wymyślnych nazw pojazdów, wszyscy chyba są przyzwyczajeni do nazw pojazdów z singla bądź innym serwerów gdzie nazwy są podstawowe, nie trzeba aż tak się wyróżniać.

Po 2,  zmianę pojazdów tymczasowych, nie za bardzo wiedziałem jak to nazwać, ale zaczynając od podstaw chodzi mi o to, aby owe pojazdy miały wszystkie części (jak mówię, nie jestem na bieżąco a jak ostatnio grałem nie miały ich), a przede wszystkim nie było ograniczeń co do pasażerów itp, ewentualnie usunięcie ich

Po 3, temat Zombie, osobiście wolę aby Zombie respiły się w określonych lokacjach zamiast tuż pod naszymi celownikami kiedy już mamy odstrzelić komuś głowę, ewentualnie usunięcie tych Zombie, bo szczerze mówiąc przyjemniej się bez nich gra :) 

Oczywiście miło by też było naprawić pozostałe niedociągnięcia (hitboxy, skiny, plecaki itp. itd.). 

Opublikowano
2 hours ago, Nesty said:

@Makaveli. Jak ja Ci naprawię system hitboxów tak jak mówisz??? Niewykonalne......

Mam tutaj cos co moze pomoc jednak nie znam sie na tym osobiscie.

https://wiki.multitheftauto.com/wiki/GetPedBonePosition

Generalnie warto by bylo takze sprawdzic czy problem nie lezy po stronie glue w pojazdach.

Krystek,
Mogę zdradzić, że będzie nowy system glue.
Opublikowano
  1. Wyspa magów jest do wyjebania. Jest wystarczająco miejsc do lootwania i zbierania dobrych itemow i robienie czegoś takiego w pizdu daleko od całej mapy nie ma żadnego sensu.
  2. Wyspy w LV nie musicie wywalać, wystarczy ją znacząco zmniejszyć. W każdym mieście powinna być chociaż jedną jakaś fajna wyspa
  3. W ogóle wyjebcie militarne looty x doków, to nie jest dobre miejsce na takie rzeczy.
  4. Co do liczby broni to zgadzam się, że jest za duża, z unikatami również się zgadzam. Jeżeli chodzi o plane i helicrash, to albo wprowadźcie tylko jedna rzecz, która będzie miała dużo itemow dzięki czemu dużo ludzi będzie się zbierało w tym miejscu na pvp, albo wrócicie do heli i traincrasha, dla mnie to było dobre rozwiązanie bo w helicrashu uzupełniało się bronie i amunicję, a train był od reszty potrzebnych itemow.
  5. Potrzebne są zmiany w medykamentach.
  6. Wypierdolcie system craftowania z którego nikt nie korzysta i jest chujowy.
  7. Wprowadźcie spowrotem KD, które mimo wszystko jakoś trzymało graczy na serwerze i nie argumentujcie swoje zdanie tym, że sam każdy to sobie może obliczyć. Po prostu, sama ta liczba sprawiała że ludzie zostawali i chcieli mieć jak najlepsze KD, aby to się ładnie prezentowało.
  8. Proponuję zrobienie jakiegoś rankingu graczy i grup co doda wiele do rywalizacji i przyciągało by graczy aby być jak najlepszym graczem/najlepszą grupą.
  9. Zmieńcie w końcu nazwy tych pojazdów, bo jedyne co wprowadziła ta zmiana to zamęt na serwie bo ludzie nie wiedzą co jest czym.
  10. Ogólnie przetasujcie mapę, bo jest zdecydowanie za dużo różnych dziwnych lokacji i zdecydowanie za dużo lootow militarnych, trzeba to wszystko zmniejszyć aby była większa częstotliwość spotkań graczy co za tym idzie więcej pvp i ciekawsza gra.
  11. Jeżeli nie macie w planach aby usunąć system HS, to dodajcie hełmy które będą zapobiegać dostania jakieś losowego HS z dupy.
  • Ustrzel fraga! (+) 9
  • Śmiech 1
  • Serduszko fragowe (+) 1
Opublikowano

@^-^Joiechur^_^;) możesz uzasadnić bo większość "topowych" grup nie ma problemów ze zdobyciem tysiąca magów :^)

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wpadło mi kilka pomysłów

1. Przywrócenia starego skate'a i militarki LV. Tamte były jakieś takie, ciekawsze czy po prostu fajniejsze moim zdaniem. 

2. Dodanie zombie w centrum miast, oczywiście niewielkichilości.

3. A to bardziej pod optymalizacje: usunięcie baz, grup które nie grają. Np. baza obok krzyżówki dróg LV-LS, jest nieużywana, a jednak swoje waży i zaśmieca serwer niepotrzebnie. Kolejna sprawa - baza grupy SAV - grupa nie gra a baza stoi. 

4. Zmiana skina military backpacka na jakiś inny byle nie złoty, bo jednak nie pasuje to ani troche do DayZ i wygląda obrzydliwie.

5. Podniebienie niektorych tekstur na tekstury z normalnej gry DayZ. Jest ich dużo na necie, a dzięki nim można tworzyć ciekawe lokacje. 

Co mi sie nie podoba:

1. Pustki na drogach - brak wraków, drzew czy nawet jakiś kontenerów - cokolwiek byle by to przypominało apokalipse. 

2. Niepodobają mi się dźwięki:

-AR15

-HK

-M4

Są moim zdaniem do zmiany

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dobra :
1. Stary skatepark + stara wyspa magów.
2. Grupki zombie na całej mapie. Chodzi mi o to, żeby było np. max 10zombie w jednym spawnie. Spawny oczywiscie w losowych miejscach w małych odległościach od siebie. 
3. Jakieś automatyczne eventy, np. hangar. Chodzi o to, że gdy jest 20 osob na serwerze pojawia sie hangar. (znając życie będzie to rzadkość, przy obecnej ilości graczy. 0 graczy o godz. 16)
4.Zmiana bram w niektórych bazach, ponieważ da się je bugować za pomocą innych serwerów, np. Deva.
5.Usuwanie nieużywanych baz, często zaśmiecają mape przy okazji blokując postawienie bazy przez inne grupy w danym miejscu.

Opublikowano
Godzinę temu, fizoludek napisał:

2. Grupki zombie na całej mapie. Chodzi mi o to, żeby było np. max 10zombie w jednym spawnie. Spawny oczywiscie w losowych 

Mam rozumieć, że to jest propozycja na new tak? Przecież od dawna jest mówione, że na serwerze old zombie nie będzie...

3. Jakieś automatyczne eventy, np. hangar. Chodzi o to, że gdy jest 20 osob na serwerze pojawia sie hangar. (znając życie będzie to rzadkość, przy obecnej ilości graczy. 0 graczy o godz. 16)

Bezsensu...załóżmy, że na serwerze będzie 20 osób i pojawi się hangar i ze wszystkich grup

na serwerze będzie aktywna jedna grupa licząca

załóżmy 6 osoby i jedna grupa licząca 2/3 osoby walka będzie nierówna  (nie liczę osób bez grup, dobrze wiemy, że nie da się wygrać hangaru samemu)

Poza tym takie eventy będą zapowiadane żeby każda grupa zaczynając od tych topowych które będą chciały wygrać ten hangar do tych nieco mniejszych ekip mogły się porządnie przygotować.

4.Zmiana bram w niektórych bazach, ponieważ da się je bugować za pomocą innych serwerów, np. Deva.

Wiemy jak wygląda sytuacja z bramami po akcji grupy TRD, spróbujemy to naprawić ale wydaje mi się, że to bug gry.

5.Usuwanie nieużywanych baz, często zaśmiecają mape przy okazji blokując postawienie bazy przez inne grupy w danym miejscu.

Przecież to robimy... Każdy Lider posiadający bazę tymczasową jeżeli nie opłaci jej baza zostaje usunięta...

Co do baz na zawsze, lider powinien się co jakiś czas logować, żeby baza nie została usunięta a powód jest prosty, niektóre bazy na zawsze które stoją w dobrych miejscach ( załóżmy, że lv/ls krzyżówka) stoją nieruszane bo grupa na przykład dawno temu się rozpadła i nikt jej nie używa i tak jak pisałeś, blokując postawienie bazy przez inne grupy w danym miejscu.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Skoro temat ożył, to czy możemy liczyć na to że serwer jeszcze odzyska świetność? przez to że nie ma gdzie grać trzeba grać na the-gównie xD

Opublikowano
2 godziny temu, M!k0 napisał:

Skoro temat ożył, to czy możemy liczyć na to że serwer jeszcze odzyska świetność? przez to że nie ma gdzie grać trzeba grać na the-gównie xD

Mówiłem Ci głąbie jak wygląda sytuacja, prace nad serwerem będą kontynuowane jak Nesty wróci z urlopu.

Btw nikt ci nie każe grać na (the-gównie) XD

• Serduszko fragowe (+) 1
  • 10 miesięcy temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności