GeForce Opublikowano 13 Listopada 2017 Elitarny Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 Siemka Piszę to ponieważ irytują mnie pewne grupy i gracze na serwerze z powodu którego co reset zgarniają auta a potem siedzę w bazie i jeźdzą tylko publicznymi autami lub biegają z buta.O ile bieganie z buta mi nie przeszkadza to jazdy tymczasówkami po prostu nie rozumiem gdy w bazie jest elegy i buffalo.Mowa oczywiscie o grupie eP. Dziś jeździliśmy sobie patkiem i tylko widze jak oni jadą tym bobkiem ze strzelcem zamiast wyjechać jakimś normalnym autem..podjezdzamy pod ich baze i oczywiście dobre auta ale NIE będą jeździć bobkami itd..nie bd wymieniać bo duzo by tu bylo pisania... w Propozycji chodzi o system aut w bazach..wiem że byłaby to duża zmiana wymagająca wielu ważnych decyzji ale jezeli nic z tym nie zrobimy to serwer pójdzie w złą stronę.Dużo grup wbija w tą sobote,niedziele żeby ogarnąć jakieś auta a potem nie wbijają przez 2 tygodnie i auta siedzą w bazie i sie kiszą...dobrym pomysłem będzie opcja aby auta które są nie używane przez 24,48h przez przynajmniej 2 godziny były usuwane automatycznie z bazy na respa. Będzie to najlepsze rozwiązanie ponieważ obecnie to wszystko to jest jakiś kabaret. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji poniżej 5 1
Babuszka Opublikowano 13 Listopada 2017 Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 Jak najbardziej na tak.
Aki Opublikowano 13 Listopada 2017 [MTA] Opiekun Serwera DayZ Opublikowano 13 Listopada 2017 Pomysł bardzo dobry ale z tym czasem można by było pokombinować.
System Opublikowano 13 Listopada 2017 [MTA] ModChat DayZ Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) 17 minut temu, SexyBanan napisał: .dobrym pomysłem będzie opcja aby auta które są nie używane przez 24,48h przez przynajmniej 2 godziny były usuwane automatycznie z bazy na respa. Proponowałbym opcję 48h i 1h albo nawet 45min używania. Edytowane 13 Listopada 2017 przez System
Zasłużony Fragowicz m u d b o y Opublikowano 13 Listopada 2017 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Jak dla mnie 48h to za mało. Wiele grup (na przykład moja) porusza się tylko Top Car'ami lub ewentualnie motocyklami - nie używamy zazwyczaj słabszych aut. Myślę, że auta mogą zniknąć z bazy na resp po 73h czy też 97h. Myślę, że byłaby to optymalna liczba dla każdej z grup. Edytowane 13 Listopada 2017 przez Truth666 3
Babuszka Opublikowano 13 Listopada 2017 Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 Dałoby się to ustawić np. na Patriota, buffalo itp. a takie jak np. clover i cadrona nie.
lcarix Opublikowano 13 Listopada 2017 Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 podpisuje się rękami nogami i czymkolwiek się da jak dla mnie optymalny termin to 3 dni=72h tylko trzeba by było zrobić tak że nie jest tak że ktoś sobie wyjedzie z bazy i zaraz do niej wjedzie bo to wtedy nie ma sensu,proponuję więc 20-30 minutową blokadę po wyjeździe pojazdem z bazy jeżeli jest to możliwe
Właściciel GET Opublikowano 13 Listopada 2017 Właściciel Opublikowano 13 Listopada 2017 Wszystko ładnie i pięknie tylko jest problem... Pomysł ze znikaniem pojazdów po x godzinach jest awykonalny. Przecież taki timer musiałby się po wyjściu z bazy resetować, więc wystarczyłoby raz na 3 dni wystawić przed bazą pojazd i przywrócić go. Tu nie ma żadnego racjonalnego pomysłu do pełnej realizacji. Jedynie co można zrobić, to reset pojazdów automatycznie co, np. 72h, ale wtedy wyczuwam spory płacz graczy... Wraz z nową edycją z pewnością zmieni się sytuacja, gdyż zapowiedzieliśmy przecież konkretne nerfy: Sunrise wróci jako pojazd zwykły, więc z tymczasówek zostanie tylko: a) Bobcat, który i tak się rozpierdala na każdej ulicy. b) Rower, który być może zostanie zmieniony na inny pojazd ( w trakcie konsultacji ). c) Motorówka vel Squallo - tylko do jazdy po wodzie i przyda się do podróżowania na nową wyspę magów. d) Quad - i tak się nim ciężko steruje i nie da się zapierdalać, bo jest ograniczenie prędkości. Tylko 1 osoba będzie mogła jeździć pojazdami tymczasowymi, czyli kierowca. Wydłużyliśmy w październiku czas respienia się tymczasówek do 2h. Ponadto mogę zdradzić, że zwiększymy ilość pojazdów, która będzie "pancerna". Patriot dostanie lekkiego buff'a, ale to i tak większość grup będzie jeździć albo tymi pancernymi autami, albo niższej kategorii, co jest równoznaczne z tym, że pojazdy unikatowe w dalszym ciągu będą kiszone w bazach. Dlatego, jeśli zrobić reset co 72h pojazdów to tylko tych unikatowych, np. Infernus, Buffalo czy Cheetah, co mogłoby zwiększyć rotację i walkę o nie. Tylko czy aby na pewno to jest celem DayZ? 3
MentosToJa Opublikowano 13 Listopada 2017 Wykluczony Opublikowano 13 Listopada 2017 Może ludzie kiszą te pojazdy tylko dlatego że reset aut to jest poniekąd event, gdyby między resetami był jakiś event ludzie częściej wyjeżdżali by takimi pojazdami i nie traktowali ich jako trofeów. 3
GeForce Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Elitarny Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 1 godzinę temu, Nesty napisał: Wszystko ładnie i pięknie tylko jest problem... Pomysł ze znikaniem pojazdów po x godzinach jest awykonalny. Przecież taki timer musiałby się po wyjściu z bazy resetować, więc wystarczyłoby raz na 3 dni wystawić przed bazą pojazd i przywrócić go. Tu nie ma żadnego racjonalnego pomysłu do pełnej realizacji. Jedynie co można zrobić, to reset pojazdów automatycznie co, np. 72h, ale wtedy wyczuwam spory płacz graczy... Wraz z nową edycją z pewnością zmieni się sytuacja, gdyż zapowiedzieliśmy przecież konkretne nerfy: Sunrise wróci jako pojazd zwykły, więc z tymczasówek zostanie tylko: a) Bobcat, który i tak się rozpierdala na każdej ulicy. b) Rower, który być może zostanie zmieniony na inny pojazd ( w trakcie konsultacji ). c) Motorówka vel Squallo - tylko do jazdy po wodzie i przyda się do podróżowania na nową wyspę magów. d) Quad - i tak się nim ciężko steruje i nie da się zapierdalać, bo jest ograniczenie prędkości. Tylko 1 osoba będzie mogła jeździć pojazdami tymczasowymi, czyli kierowca. Wydłużyliśmy w październiku czas respienia się tymczasówek do 2h. Ponadto mogę zdradzić, że zwiększymy ilość pojazdów, która będzie "pancerna". Patriot dostanie lekkiego buff'a, ale to i tak większość grup będzie jeździć albo tymi pancernymi autami, albo niższej kategorii, co jest równoznaczne z tym, że pojazdy unikatowe w dalszym ciągu będą kiszone w bazach. Dlatego, jeśli zrobić reset co 72h pojazdów to tylko tych unikatowych, np. Infernus, Buffalo czy Cheetah, co mogłoby zwiększyć rotację i walkę o nie. Tylko czy aby na pewno to jest celem DayZ? Celem DayZ oczywiście jest zdobywanie amunicji zapasów itd...lecz co to za DayZ bez zombie? wiem że są one na uwadze ale im szybciej będą tym lepiej gdyż na pewno więcej graczy zleci się na serwer gdy dowie sie o nowych zombie czyż nie? po drugie dodając na serwer auta tymczasowe wiem co mieliście na myśli lecz te Topowe grupy zaczęły to wykorzystywać i obecnie zamiast widywać sultana widujemy sunrise i niestety taka jest prawda nie jest to wina serwera tylko społeczności która graniczy w wieku 12lat-15lat dla których pixele w grze są całym światem i nie ukrywajmy taka jest prawda...jeśli community się nie zmieni to serwer nic nie poradzi.Krótko mówiąc jeśli MY WSPÓLNIE NIE BĘDZIEMY CHCIELI TEGO ZMIENIĆ TO NIC SIE NIE UDA 1
Bogus! Opublikowano 13 Listopada 2017 Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 Proponuje to co napisał reset aut co 72h.
Spocony Opublikowano 13 Listopada 2017 Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 Usunąć pojazdy tymczasowe, zmniejszyć limit w bazach, problem rozwiązany.
GeForce Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Elitarny Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 3 minuty temu, Spocony napisał: Usunąć pojazdy tymczasowe, zmniejszyć limit w bazach, problem rozwiązany. To było już wiele razy ale publiczne zostają
Właściciel GET Opublikowano 13 Listopada 2017 Właściciel Opublikowano 13 Listopada 2017 Tymczasówek nie ma sensu usuwać, bo jak wspomniałem zostaną tylko te "najgorsze", czyli quad, bobcat, squallo czy rower. Do tego tylko 1 osoba będzie mogła jeździć nim. Przecież to jest tak duża zmiana na korzyść tego tematu, że więcej się nie da...
Ste Opublikowano 13 Listopada 2017 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 @SexyBanan Idź na Prezydenta xd. A tak serio.Niestety ale Banan ma rację że pojazdy tymczasowe wprowadzają plusy.Ale też minusy właśnie takie że topowe grupy wykorzystują to i kiszą. Może zachęta by była taka że zombie by się respiły w chuj na spawnie militarnym itd.i by niszczyły po jakims czasie w jakims stopniu loot albo by go pogarszały.I by zwiększyła się akcja na serwerze przez to.
新insuxyy. Opublikowano 13 Listopada 2017 Fragowicz Opublikowano 13 Listopada 2017 Sporo grup używa tymczasówek i to nie są jakieś słabe grupy, dopiero gdy reset jest za 1-2 dni można zauważyć lepsze auta. Infernusa od resetu nie było widać, bo grupa która go zdobędzie boi się bo straci piksele. Najlepiej będzie (jak napisał Nesty) zmniejszyć ilość (usuwając sunrise) i może w końcu można będzie zauważyć jak ktoś jeździ lepszymi autami.
Właściciel GET Opublikowano 13 Listopada 2017 Właściciel Opublikowano 13 Listopada 2017 Będą musieli się przesiąść na zwykłe auta, bo tylko kierowca będzie mógł jeździć tymczasówkami. On posłuży ewentualnie, np. w nocy do lootowania, ale tak to z reguły gracze nowi będą z tego korzystać - i słusznie. Prędkość zostanie też zmniejszona do 120 km/h ( zamiast 140 ).
MentosToJa Opublikowano 13 Listopada 2017 Wykluczony Opublikowano 13 Listopada 2017 1 godzinę temu, SexyBanan napisał: Celem DayZ oczywiście jest zdobywanie amunicji zapasów itd...lecz co to za DayZ bez zombie? wiem że są one na uwadze ale im szybciej będą tym lepiej gdyż na pewno więcej graczy zleci się na serwer gdy dowie sie o nowych zombie czyż nie? po drugie dodając na serwer auta tymczasowe wiem co mieliście na myśli lecz te Topowe grupy zaczęły to wykorzystywać i obecnie zamiast widywać sultana widujemy sunrise i niestety taka jest prawda nie jest to wina serwera tylko społeczności która graniczy w wieku 12lat-15lat dla których pixele w grze są całym światem i nie ukrywajmy taka jest prawda...jeśli community się nie zmieni to serwer nic nie poradzi.Krótko mówiąc jeśli MY WSPÓLNIE NIE BĘDZIEMY CHCIELI TEGO ZMIENIĆ TO NIC SIE NIE UDA Sam masz 15 lat xDDD I nie wiem o co macie ból dupy, żadny ,,TOP'owy'' team nie jeździ tymczasówkami, tylko właśnie te grupy dla których są one przeznaczone, początkujące, niepewne i słabo zgrane. I jeżeli uważasz że sunrise niczym się nie różni od sułtana, to zapraszam na serwer. Bez możliwości przyklejenie objedziesz całą mapę i podstawimy tu i tam kogoś by was postraszył. Tymczasówki jak sama nazwa wskazuje, jest to auto na chwilę, i jeżeli raz czy dwa spotkałeś nawet ,,Topową'' grupę na tym aucie, to nie jest koniec świata. 5
RivEk Opublikowano 13 Listopada 2017 Wykluczony Opublikowano 13 Listopada 2017 Czy jest sens robic ten reset co 72h ? Przewiduje, że te auta będą stały na respach, ponieważ grupy będą sępili części. Może przez pierwsze resety auta znikną, a potem ? Potem to będą stać na respach bez użytku na te "2 dni przed resetem" oraz nie będzie po jakimś czasie takiej walki o nie ;/
MentosToJa Opublikowano 13 Listopada 2017 Wykluczony Opublikowano 13 Listopada 2017 Wymyśliłem idealne rozwiązanie dla ludzi z bólem dupy, bo ktoś lepszy jeździ gównem. Niech tymczasówki respią się bez części, ale nie jak zwykłe auta bez wszystkich, tylko np. raz bez silnika, raz bez 2 kół. Tak będzie najlepiej. 6
Rekomendowane odpowiedzi