Skocz do zawartości

Tickrate 128

Ettercap

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Nie, ponieważ na tego typu serwerach jak FFA czy DD2 przy tylu slotach VAR będzie skakać jak szalone i komfort gry będzie bardzo niski (większe lagi i przeciążenie).

Opublikowano

Osobiscie nie mam pojecia co to VAR (various-zmienna???), ale np. jak gram na serwerach innych FFA co wprowadzili tickrate 128 nikt nie narzeka na lagi i wedlug mnie plynniej gra dziala. Skoro tak to szkoda i temat do zamkniecia.

Opublikowano

Jasne, uwujka.pl cala siec postawiona na 128. Ogolnie to u ciebie poziom o wiele lepszy niz tam, ale ten tickrate 128 to jest cudo.

• Właściciel
Opublikowano

Mogę o tym porozmawiać z jednym z techników Pukawki, bo uwujka ma u nich ( tak jak my ) serwery. Dam znać na dniach.

Opublikowano

Jak slysze uwujka, to widze patologicznego wlasciciela z przerosnietym ego i ambicjami Smigola. Do spolecznosci swojego czasu nie moglem sie przylepic o cokolwiek. 

• Właściciel
Opublikowano

Jutro postaramy się z technikiem przysiąść i wdrożyć z dobrymi ustawieniami 128 TR na serwer DD2. Jeśli tam pójdzie dobrze, to zobaczymy jak to będzie z FFA.

• Właściciel
Opublikowano

Na razie testujemy na serwerze DD2. Wynik możesz zobaczyć sam - VAR jest bardzo wysoki i pojawiają się ściny. Jest to konsekwencja tego, że CS:GO to platforma jednowątkowa, co jest kompletnym absurdem, gdyż obciążenie serwera +25 slotów sięga nawet 108%. W związku z czym skacze VAR, bo serwer nie ma skąd pobrać dodatkowej mocy. Valve już dawno powinno nie tylko GOTV naprawić, ale przede wszystkim wypuścić wielowątkowość. Mam nadzieję, że w silniku Source 2 to zrobią.

PS. Mylisz się, że uwujka ma 128TR. Mają normalnie 64, bo nie da się stosować 128 na więcej niż 25 slotach.

• 4 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Po przeprowadzeniu wnikliwych testów niestety, ale zostanie 64 TR. 128 nie nadaje się na rozgrywki przy +25 slotów. Na uwujka nie ma 128, jak to było pisane. Oddalam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności