Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam pojawił się pewien problem. Zainstalowałem 1.6 i podczas gry mysz bardzo późno reaguje na ruchy, nie chodzi o strzały, a samo obracanie. Kiedy wchodzę do menu wszystko jest a-ok, kiedy wracam do gry, mysz reaguje jakby z opóźnieniem. Kolejne pytanie, czy jest możliwość ustawienia statycznego celownika w 1.6 ;). 

Edytowane przez ŻywyZPR
Opublikowano (edytowane)

Jaki wpływ ma ta opcja w ogóle na grę, czy PC ?

edit:
Nie mam takiej zakładki, albo jestem ślepy ;V

Edytowane przez ŻywyZPR
Opublikowano

Sprawdź komendę gl_vsync 0 - o ile dobrze pamiętam pozwalała wyłączyć synchronizacje z poziomu konsoli.

A co do statycznego celownika to wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości w 1.6

Opublikowano

Niestety nadal jest ta sama sytuacja. Mysz nie reaguje tak jak powinna, kierując ją z lewej, naglę na prawo (czy odwrotnie), z opóźnieniem wykonuje swoją czynność.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Po pierwsze - jaki model myszy?

Opublikowano

Model myszy nie ma nic do gadania, bo csgo, cod, bf i inne gry działają bez zarzutu. Pobiore inna wersje 1.6. Może w tym tkwi problem.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Mówię ci, wyłącz synchronizacje pionową w grze, bo to powoduje te powolne ruchy.. 

Opublikowano

W opcjach Video nie mam takiej opcji, a po wpisaniu w konsoli "gl_vsync 0" nic się nie dzieje.

Opublikowano (edytowane)

Jak masz kartę nvidia, to synchro się wyłącza tutaj:

Panel sterowania NVIDIA > Ustawienia 3D > Zarządzanie ustawieniami 3D > Ustawienia globalne > Synchronizacja pionowa > wyłącz

Edytowane przez Moras
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności