Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam witam! Chciałbym sobie zrobić odpicowany avatar i sygnaturkę. Raz już zrobiłem avatar w gimp, który jest aktualnie używany na tym forum. Uprzedzam, że nie jestem za bardzo dobry w te klocki, ale mogę się nauczyć obsługiwać różne programy (w sumie co mi szkodzi? :D ). Dlatego chciałbym zapytać, jaki program nadawałby się do tworzenia takiego avatara i sygnatury?

Rzeczy, które chciałbym zamieścić w avatarze: Moja przerobiona fotka na styl anime lub jakiś mroczny cień coś w tym rodzaju: LINK z tym, że moja postać na avatarze posiadałaby tylko głowę, górny tułów i dość ciężkawo byłoby mnie rozpoznać. Dodatkowo chciałbym se machnąć sharingana w oczach, a na tle byłby ciemny las, półmrok czy coś.
Co do sygnatury, to stanowczo musiałaby zawierać mój nick (co problemem nie jest), a dodatkowo miałby podobny motyw z tyłu co avatar (w sensie ten las), z tym że sharingan ukryty byłby w literze "A", zaś moja postać by tam w ogóle się nie pojawiła.

Wiem, że moje wymagania są dość wysokie, a moje umiejętności stosunkowo niskie, ale warto czasem machnąć coś swojego, niżeli plagiatować. Pozdrawiam :)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Spokojnie w gimpie byś to machnął :)

w Picasa byś mógł przerobić swoje zdjęcie.. albo też w gimpie..

Oczywiście photoshop, Pixlr też godny uwagi..

Mówiłeś że zdjęcie nie cały ty.. jak wycinasz to JPEGCorps żeby nie stracić na jakości. PhotoScape też na zdjęcie, bardzo prosty w obsłudze.. pzejrzysty interfejs..

ImageTasks do poprawienia jakości efektów i kolorów..

Las mógłbyś zrobić w charakterze farb olejnych za pomocą programu Artweaver ale trzeba mieć zdolności ;)

Poto Pos Pro też dobry..

MyPaint aby przerobić twarz na animowaną.. myślę  że tam jest najłatwiej..

Krita również bardzo mocny.. dorównuje photoshopowi i gimpowi.. ale nie dopracowany..

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie w gimpie byś to machnął :)

w Picasa byś mógł przerobić swoje zdjęcie.. albo też w gimpie..

Oczywiście photoshop, Pixlr też godny uwagi..

Mówiłeś że zdjęcie nie cały ty.. jak wycinasz to JPEGCorps żeby nie stracić na jakości. PhotoScape też na zdjęcie, bardzo prosty w obsłudze.. pzejrzysty interfejs..

ImageTasks do poprawienia jakości efektów i kolorów..

Las mógłbyś zrobić w charakterze farb olejnych za pomocą programu Artweaver ale trzeba mieć zdolności ;)

Poto Pos Pro też dobry..

MyPaint aby przerobić twarz na animowaną.. myślę  że tam jest najłatwiej..

Krita również bardzo mocny.. dorównuje photoshopowi i gimpowi.. ale nie dopracowany..

Wow brzmi skomplikowanie.

A jakbym uzyl tak max 3 programow. To jakich? Bo troche duzo nauki z tym.

Edytowane przez Karysu
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

wszystko zrobisz w photoshopie ;)

3 programow ? hmm.. gimp, photoshop i imagetasks.. myślę to dobry pomysł

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

polecam zdecydowanie photoshop cs6 bo jak ściagniesz sobie gimpa <puk>  to zobaczysz ze tam jest komplikacj przjedzisz na ps (photoshopa) a tam jest mniej komplikacji do tego bradziej rozbudowaany i łatwiejszy dla laików i od nowaa bedziesz sie ze wszyskim zapoznawać. Pobieraj PS cs6 i odladaj poradniki rób razem z poradnikiem i zobaczysz nauczysz sie :) pozdrawiam! <siema>

Edytowane przez SICK.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności